Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 13:46, 04 sty 2018

Basilikum napisał(a)
wiosenna poswiata czarodziejko hihi niech juz bedzie , bo mi za szaro juz

ksiezyc super, tez go ogladalismy
a ja dzis caly dzien przekladam roze rzeczy. Zaczynamy remnot kuchni to w calkiem innymmiejscu bedzie jednak tam gdzie miala byc ta zastepcza, jak wczoraj zaczelismy ustawiac meble stwierdziismy, ze to najlesze miejsce na kuchnie, wiec zmiana planow.

Izuś pomarzyć mi wolno, prawda
Już mnie skręca żeby coś zaczęło się dziać . Dostałam dzisiaj od M terminarz i wpisuję kolejno co mamy do zrobienia, coś czuję że znów mi braknie sezonu
Księżyc był, cudny ale wciąż nie mam statywu i zdjęcia takie sobie.

Super, że zaczęliście remont. Może i dobrze że się odwlekł w czasie bo dokonaliście zmiany. Liczę na fotostory

Z owocków są jeszcze tylko owoce kaliny

dana1s 13:51, 04 sty 2018

AgataM napisał(a)
Witaj Dano. Bardzo lubię oglądać Twój ogród. Niby taki dziki a jednak wszystko jest na swoim miejscu. Wijące się ścieżki prowadzące w tajemnicze miejsca dodają dodatkowej aury. Bardzo przemyślane masz dodatki z cegły i metalu. Ja czekam na ławeczki, które wyspawa mi mój syn.

Miło mi czytać takie wpisy, znaczy że mój plan zaczyna działać. Nie chciałam zbytnio ingerować w naturę, ale miała być ciut cywilizowana.
Nad układem ścieżek i nad całym zagospodarowaniem mojego ogrodu siedziałam pół roku. To dopiero początek jego metamorfozy.
Mam nadzieję, że w tym sezonie poszaleję bardziej ogrodowo. W zeszłym budowaliśmy płot, ścieżki, murki. Teraz zostało dokończyć murek w biesiadnym i płot z przodu. Resztę czasu poświęcę na przesadzanie i dosadzanie.
Cegłę i metal w moim ogrodzie to podstawa i jeden i drugi materiał przyspiesza moje bicie serca.
Mój M właśnie cos tworzy jeszcze nie wiem co ale pewnie coś do ogrodu.
Tez lubi spawać i bawić się w drewnie. Same z tego korzyści
Pochwalisz się ławeczką?

Ten fotel to było jego pierwsze w życiu dzieło. Uwielbiam go!

Basilikum 14:02, 04 sty 2018

ale masz zdolnego M moj jest z zawodu kowalem i takie rozne dekoracyjne rzeczy uczyl sie robic ae jakos w domu i w ogrodzie tego nie widac moze kiedys

Narazie porzadkuje, do wlasciwego remontu jeszcze troche. Teraz bedziemy ustawiac te zastepcze meble w kuchni, bo jakje juz mamy to podmienmy te stare.
dana1s 14:15, 04 sty 2018

Basilikum napisał(a)
ale masz zdolnego M moj jest z zawodu kowalem i takie rozne dekoracyjne rzeczy uczyl sie robic ae jakos w domu i w ogrodzie tego nie widac moze kiedys

Narazie porzadkuje, do wlasciwego remontu jeszcze troche. Teraz bedziemy ustawiac te zastepcze meble w kuchni, bo jakje juz mamy to podmienmy te stare.

Łapie się za różne rzeczy jedne wychodzą, a inne nie, ale się nie poddaje
Lubi takie robótki ręczne
Na pewno się doczekasz super dekoracji, teraz ma ważniejsze rzeczy na głowie czyli remont kuchni i domu. Niech się skupi na jednym.
Będziecie mieć pięknie!
AgataM 15:35, 04 sty 2018

Złota raczka Ten Twój Mąż. Prostota z elegancją. Tak mogę skwitować piękny fotel.
dana1s 19:11, 04 sty 2018

AgataM napisał(a)
Złota raczka Ten Twój Mąż. Prostota z elegancją. Tak mogę skwitować piękny fotel.

Agatko lubię jak cos zrobi do ogrodu albo domu. Często też remontujemy wspólnie starocie, które znajdujemy na giełdach.
Mamy kominek, skrzynkę na listy, tabliczkę z nazwą ulicy, zegar słoneczny i inne które stoją w kolejce i czekają na swój lepszy czas.

Ten zegar wyszperałam na złomowisku i teraz opracowujemy jak go zamocować na postumencie

sylwia_slomc... 20:02, 04 sty 2018

Danuś ja też dzisiaj po ogrodzie latałam..... z sekatorem Zaczęłam porządkować bylinówki i jagodniki
AgataM 20:37, 04 sty 2018

Co do metalu nadajemy na tych samych falach. Chyba?

dana1s 20:41, 04 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Danuś ja też dzisiaj po ogrodzie latałam..... z sekatorem Zaczęłam porządkować bylinówki i jagodniki

Sylwuś ja póki co latam z miotłą a może na miotle...hahahaha
Bylinowe wycięłam wszystkie na jesień.
Zostały mi trawy i róże, ale to za wcześnie no i wierzby w lutym
Aż się żyć zachciało prawda?

Katkak 20:51, 04 sty 2018

Dana wzdycham do tego Twojego derenia i jego czerwonych patoli. Taką fajną wyraźną plamę tworzy. Mam nadzieję, że moje cherlaki też się wreszcie tak ładnie zbiorą. Zresztą do czego ja u Ciebie nie wzdycham... .