Znalazlam dzisiaj piekna giupiure, niestety ostatnie resztki ale i tak jestem bardzo zadowolona Teraz jeszcze potrzebuje balonow i tego kleju wikol, spedza mi sen z powiek.
Czas pokazać rabatę która była zaczęta jeszcze w lipcu.
To lipiec.
potem częściowe nasadzenia
i zakup cisów, oczywiście przymiarka do sadzenia
przejrzałam zdjęcia i okazało się że nie mam zdjęć po posadzeniu, muszę szybko zrobić. Czego nie robi się żeby mieć co porównywać po latach.
od mamy przez te lata przywiozłam więcej, ale czasami nie było czasu na cykanie zdjęć, czasami było to jedno czy 2 wiaderka, albo mam przywoziła mi coś w reklamówkach
nawciskałam tego co nie miara
a ile roślin wędrowało z miejsca na miejsce hahahahahahaha
Dziś udało mi się przytransportować karpy dalii do piwnicy. Po ostatnich deszczach na trawie dosłownie się ślizgałam. Ogrodowa przygoda na ten rok już na finiszu. Jeszcze tylko róże przysypać! I fertig!
Jakie kwiatki kwitną na okrągło przez calutki rok?
Oczywiście stokrotki!
Dziś mam więcej czasu, chłopaki mi trochę przychorzały, więc nie jeździmy po szkołach, a ja korzystam i też sobie trochę leżakuję
Kwiecień 2015
zakupy na targach - trawy w woreczkach
kupiłam wtedy jeszcze red barona i tą żółtą trawkę którą dzieliłam w tym roku - nie mogę zapamiętać nazwy
większość tych trawek nie wyszła
ale rok później dostałam od "pana trawki" jak na niego mówimy z dziewczynami sporo gratisów pod to konto - i teraz mam już spore kępy które już dzieliłam
A te franie tylko czekają, żeby słoninkę porwać. Jedną zabrały razem z drucikiem, a jak inaczej przymocowałam to drut tylko wygięły , ale słonina i tak ich
znowu kolejka
dupcią się wypięła