Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Moja "przyziemna" :) pasja 15:39, 14 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Żurawki poczyścisz i odbiją, moje już młode listki wypuszczają a Ice Dance rzeczywiście pięknie wygląda co ile sadziłaś ? bo mam właśnie do posadzenia taki pas

Podpinam się pod pytanie,bo to potrafią być potfffory wielkie
Moja "przyziemna" :) pasja 15:35, 14 mar 2015

Do góry
Żurawki poczyścisz i odbiją, moje już młode listki wypuszczają a Ice Dance rzeczywiście pięknie wygląda co ile sadziłaś ? bo mam właśnie do posadzenia taki pas
Moja "przyziemna" :) pasja 15:33, 14 mar 2015

Do góry
Zdjęcia stare, zrobione chyba dwa tygodnie temu, ale właściwie nic się nie zmieniło. Ścięłam jedynie kocimiętkę, co nie dziwi wcale, wstrętnie wyglądała i hortensje, które załapały się w tle.

Jedna z młodszych moich traw - kłosownica

Żurawki w tym roku wyglądają okropnie, ale zrobiłam test i stabilnie siedzą w ziemi.

Ice Dance wygląda po zimie świetnie, nic nie będę musiała z nią robić.

Prawie - jak ogród 22:00, 13 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Mirella, Ice dance się rozrasta, ale nie jest to jakoś bardzo ekspansywna turzyca. Wiele osób na forum ma tę roślinkę i wszyscy ją chwalą. Hortensji z pewnością nie będzie przeszkadzała, bo korzenie hortensji są o wiele większe, idą mocno w ziemię. Sadź bez obawy, będą ładnie wyglądać razem

Dziękuję Ci za odpowiedź, uspokoiłaś mnie.
A jeszcze jedno pytanko miskant morning light też nie będzie przeszkadzał? W moim projekcie na rabacie z hortensjami mam właśnie te dwie trawy

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:46, 13 mar 2015

Do góry
A widzisz to przynajmniej jedną trawę rozpoznaje ice dance
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:26, 13 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

To raczej nie Silver sceptre...Ta może rosnąć na słońcu i nie rozchodzi się. Robiłam jakiś czas temu "doktorat" z tej trawki

W takim razie jak zapodam fotkę, to poproszę Cię o identyfikację

Madzenka napisał(a)
Aga czy myslisz ze silver to ta pod brzozami? A nie ice dance?

Jakąś silvero podobną przesadziłam spod brzóz - takie 5szt. ni przypiął, ni przyłatał Te które tam teraz rosną to na pewno "Ice Dance".

aga_pe napisał(a)

Aguś, bo ja tak z dobrego serca nie chciałam Ci zabierać czasu
Teraz wedle życzenia zarezerwuję sobie więcej czasu

Koniecznie! Bez tego nie wydam host
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:19, 13 mar 2015

Do góry
Aga czy myslisz ze silver to ta pod brzozami? A nie ice dance?
Prawie - jak ogród 18:25, 13 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Jeżeli chodzi o trawę ice dance to jeżeli tak się rozrasta to nie wchodzi w inne rośliny, nie przeszkadza im rosnąć?
Pierwszy raz będę ją kupowała i sadziła na rabatę z hortensjnami, ale czy nie będzie im przeszkadzała, nie wejdzie w korzenie?

Mirella, Ice dance się rozrasta, ale nie jest to jakoś bardzo ekspansywna turzyca. Wiele osób na forum ma tę roślinkę i wszyscy ją chwalą. Hortensji z pewnością nie będzie przeszkadzała, bo korzenie hortensji są o wiele większe, idą mocno w ziemię. Sadź bez obawy, będą ładnie wyglądać razem
Ogród przydomowy - Hosty 09:26, 13 mar 2015

Do góry
Gosiu
Zamówiłem:
Carex caryophyllea 'The Beatles' 15
2. Carex morowii Ice Dance 3
3. Carex morrowii "Variegata (3
4. Carex morrowii Irish Green 3
5. Carex comans 'Bronze form' 3
6. Carex comans 'Frosed Curls' 3
7. Pennisetum alopecuroides 'Moudry' 3
8. Carex flacca Blue zinger 3
9. Carex oshimensis Everenast 3
Zastanawiam się jeszcze nad Carex morowii Silver sceptre

Jeszcze pewnie żółta się znajdzie.
Początki w Kruklandii 07:32, 13 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Może dolomit wystarczy? Bo jak mech, to tam kwaśno.
Juzia napisałam u Polinki, że mnie uszczęśliwisz Ice Dance i mi post wcięło.
Ty jesteś super dziewczyna

Spoko loko. Przyjdzie czas to jeszcze może coś sobie wybierzesz ode mnie i zapakuję w jedną paczkę

O dolomicie też myślę, ale piach to koniecznie, bo tam się ziemia zbiła strasznie w tej donicy.
Moje początki- i brak doświadczenia :) 23:39, 12 mar 2015

Do góry
Mogę chyba!Te trzmieliny na pniu wydaje mi się tam nie pasują, za blisko maja do siebie, fajnie by wyglądały na skarpie ale szerokej, a nie tak wąskiej górą. Trawy hakonechloa bym tam tez nie sadziła, posadziłabym carex morrowi Ice Dance i hosty Patriot. Cisy w ogóle tam nie pasują, a reszta nie wiem,nie gniewaj się , ja to tak widzę, niekoniecznie dobrze radzę! I na pewno bym tam nie dała kamyków tylko korę! Aha, ale nie wiemy jakie warunki tam panują!
Początki w Kruklandii 23:18, 12 mar 2015

Do góry
Może dolomit wystarczy? Bo jak mech, to tam kwaśno.
Juzia napisałam u Polinki, że mnie uszczęśliwisz Ice Dance i mi post wcięło.
Ty jesteś super dziewczyna
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:52, 12 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

U rodziców też posadziłam stokrotki z Ice Dance...

... na pewno Im się podoba!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:08, 12 mar 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Płotek rewelacyjny, ale dodał uroku. A ja nie widzę, że ta siatka u mnie taka makabryczna .

stokrotki lubię takie, miło mi się kojarzą, z babcinym, pięknym, kolorowym (szczególnie wiosną) ogrodem

Jagooooo Ta siatka miała 55 lat, od dwóch lat męczyła mój wzrok, w planie 5 letnim na szczęście wymiana była uwzględniona na samym początku. Smaragdy już były przeszkodą...

U rodziców też posadziłam stokrotki z Ice Dance...
Prawie - jak ogród 21:03, 12 mar 2015

Do góry
Jeżeli chodzi o trawę ice dance to jeżeli tak się rozrasta to nie wchodzi w inne rośliny, nie przeszkadza im rosnąć?
Pierwszy raz będę ją kupowała i sadziła na rabatę z hortensjnami, ale czy nie będzie im przeszkadzała, nie wejdzie w korzenie?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:28, 12 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Polinko, fajne nowe ogrodzenie. Teraz będzie już porządeczek. Powoli. Rewolucję rabaty obserwuje. Dobrze, że przekopujesz. To wyciągasz te cegły. Tak by roślinkom coś dokuczało i nie wiedziałąbyć, dlaczego nie chcą rosnąć
Jak ty tak kochana wysyłasz paczuszki, to może ja się zgłoszę po jakąś sadzonkę Ice Dance
Pozdrawiam

Iwonko strasznie mnie denerwowało to stare ogrodzenie, teraz jest tak jak piszesz-porządek, chociaż na tej jednej części. Niestety dopóki nie będzie kostki na wjeżdzie i porządnego trawnika to dalej będę się męczyć z bałaganem na podwórku. A niestety przy dużym psiaku ciężko utrzymać idealny porządek.

Z wielką chęcią podzieliłabym się Ice Dance ale sama muszę jeszcze dokupić.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:26, 12 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Polinko, fajne nowe ogrodzenie. Teraz będzie już porządeczek. Powoli. Rewolucję rabaty obserwuje. Dobrze, że przekopujesz. To wyciągasz te cegły. Tak by roślinkom coś dokuczało i nie wiedziałąbyć, dlaczego nie chcą rosnąć
Jak ty tak kochana wysyłasz paczuszki, to może ja się zgłoszę po jakąś sadzonkę Ice Dance
Pozdrawiam

Iwonko ja Ci mogę wysłać Ice Dance przy okazji tej rozplenicy
Coby Polinki już nie ganiać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:08, 11 mar 2015

Do góry
Pozdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 20:11, 11 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Śliczne te widoczki! I "Ice Dance" masz ładne
Czy u mnie są najbrzydsze na forum...?
W jakich warunkach rosną one u Ciebie?

Mają zacisznie i słonecznie...to jest rabata przed domem i tu mam najcieplej
Mój 4 arowy azyl... 20:00, 11 mar 2015

Do góry
Iwa napisał(a)
Nie tylko Ty w ogrodzie pracowałaś, owady już wykorzystują każdy najmniejszy kwiat- dostrzegłam w krokusie na zdjęciu , oby tylko już nie było nawrotu zimy i niech już noce będą cieplejsze.
Basiu, czy dobrze pamiętam, że rozmnażasz turzycę Ice Dance? U mnie przeżyła spartańskie warunki - zimą pozostawiona, zapomniana w donicy, latem rozdzieliłam to co przeżyło i od razu ładnie się rozrosła, teraz wprawdzie u mnie nie było mrozów, więc wygląda bardzo dobrze, ale jednak najbardziej przypadła mi do gustu Morning Light, ze średnich, długo jest zielona i zimą nie łamie się tylko ładnie skręca. Reflektujesz jak będę dzielić, albo przed moją wyprowadzką?

Dzisiaj diametralne załamanie pogody. Tylko 6 st. i siąpi prawie przez cały dzień. Najgorsze to to, że do końca tygodnia nie będzie cieplej, a do tego ma padać śnieg. Skoro ma juz padać, to niech pada teraz póki większosć roślin w ziemi siedzi. Do dziś pamiętam spustoszenie, jakie zrobił śnieg w maju.

Wczorajszy piękny dzień nie tylko ja maksymalnie wykorzystałam, ale i pszczoły, które tłoczyły się wokół każdego kwiatka. Pokazały się motyle: cytynek i pokrzywnik chyba.
Moje Ice Dance 'dojrzewają' do kolejnych podziałów. Też ładnie przezimowały. To zdjęcie z 14 lutego.

Iwonko, Morning Light jest piękna, ale na moją działkę chyba zbyt duża. Czy ona ekspansywna jest?

A co u Ciebie? Na pewno coś juz kwitnie. Fotkę jakąś bym chętnie zobaczyła. Widziałam Twój wiosenny bukiet. A moja forsycja całkiem rozkwitła.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies