Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Moja "przyziemna" :) pasja 15:59, 14 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Ja tam wolę czyścić żurawki niż Ice Dance, ręce na nich poprzecinałam..
Z moich obserwacji to co było pod śniegiem jest idealne, to co wystawało mróz załatwił

Ja mam już wiosenne dłonie po akcji ogrodowej , podrapane i pocięte .
Moja "przyziemna" :) pasja 15:57, 14 mar 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Z żurawkami to się napocisz!

A ta różnica w wyglądzie ice i silver to mi się wydaje, że ice dance rosnie u Ciebie pod tujami i śnieg tak ich nie ubił. I pewnie krócej leżał niż na silver...
Tak mi się wydaje

A mnie się wydaje, że ID ma mocniejsze liście i dlatego tak szybko nie przesychają i bardziej sztywno się trzymają pod śniegiem i po deszczach.
Moja "przyziemna" :) pasja 15:55, 14 mar 2015

Do góry
Ja tam wolę czyścić żurawki niż Ice Dance, ręce na nich poprzecinałam..
Z moich obserwacji to co było pod śniegiem jest idealne, to co wystawało mróz załatwił
Moja "przyziemna" :) pasja 15:52, 14 mar 2015

Do góry
Z żurawkami to się napocisz!

A ta różnica w wyglądzie ice i silver to mi się wydaje, że ice dance rosnie u Ciebie pod tujami i śnieg tak ich nie ubił. I pewnie krócej leżał niż na silver...
Tak mi się wydaje

Moja "przyziemna" :) pasja 15:40, 14 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Żurawki poczyścisz i odbiją, moje już młode listki wypuszczają a Ice Dance rzeczywiście pięknie wygląda co ile sadziłaś ? bo mam właśnie do posadzenia taki pas

Nie pamiętam dokładnie, ale chyba między 50 a 40cm, bo ona się szybko rozrasta.

Moje żurawki też już mają malutkie listki, jak tylko zrobi się znów ciepło, będę miała mnóstwo roboty .
Moja "przyziemna" :) pasja 15:39, 14 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Żurawki poczyścisz i odbiją, moje już młode listki wypuszczają a Ice Dance rzeczywiście pięknie wygląda co ile sadziłaś ? bo mam właśnie do posadzenia taki pas

Podpinam się pod pytanie,bo to potrafią być potfffory wielkie
Moja "przyziemna" :) pasja 15:35, 14 mar 2015

Do góry
Moja "przyziemna" :) pasja 15:33, 14 mar 2015

Do góry
Zdjęcia stare, zrobione chyba dwa tygodnie temu, ale właściwie nic się nie zmieniło. Ścięłam jedynie kocimiętkę, co nie dziwi wcale, wstrętnie wyglądała i hortensje, które załapały się w tle.

Jedna z młodszych moich traw - kłosownica

Żurawki w tym roku wyglądają okropnie, ale zrobiłam test i stabilnie siedzą w ziemi.

Ice Dance wygląda po zimie świetnie, nic nie będę musiała z nią robić.

Prawie - jak ogród 22:00, 13 mar 2015

Do góry
szemusia napisał(a)

Mirella, Ice dance się rozrasta, ale nie jest to jakoś bardzo ekspansywna turzyca. Wiele osób na forum ma tę roślinkę i wszyscy ją chwalą. Hortensji z pewnością nie będzie przeszkadzała, bo korzenie hortensji są o wiele większe, idą mocno w ziemię. Sadź bez obawy, będą ładnie wyglądać razem

Dziękuję Ci za odpowiedź, uspokoiłaś mnie.
A jeszcze jedno pytanko miskant morning light też nie będzie przeszkadzał? W moim projekcie na rabacie z hortensjami mam właśnie te dwie trawy

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:46, 13 mar 2015

Do góry
A widzisz to przynajmniej jedną trawę rozpoznaje ice dance
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:26, 13 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

To raczej nie Silver sceptre...Ta może rosnąć na słońcu i nie rozchodzi się. Robiłam jakiś czas temu "doktorat" z tej trawki

W takim razie jak zapodam fotkę, to poproszę Cię o identyfikację

Madzenka napisał(a)
Aga czy myslisz ze silver to ta pod brzozami? A nie ice dance?

Jakąś silvero podobną przesadziłam spod brzóz - takie 5szt. ni przypiął, ni przyłatał Te które tam teraz rosną to na pewno "Ice Dance".

aga_pe napisał(a)

Aguś, bo ja tak z dobrego serca nie chciałam Ci zabierać czasu
Teraz wedle życzenia zarezerwuję sobie więcej czasu

Koniecznie! Bez tego nie wydam host
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:19, 13 mar 2015

Do góry
Aga czy myslisz ze silver to ta pod brzozami? A nie ice dance?
Prawie - jak ogród 18:25, 13 mar 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Jeżeli chodzi o trawę ice dance to jeżeli tak się rozrasta to nie wchodzi w inne rośliny, nie przeszkadza im rosnąć?
Pierwszy raz będę ją kupowała i sadziła na rabatę z hortensjnami, ale czy nie będzie im przeszkadzała, nie wejdzie w korzenie?

Mirella, Ice dance się rozrasta, ale nie jest to jakoś bardzo ekspansywna turzyca. Wiele osób na forum ma tę roślinkę i wszyscy ją chwalą. Hortensji z pewnością nie będzie przeszkadzała, bo korzenie hortensji są o wiele większe, idą mocno w ziemię. Sadź bez obawy, będą ładnie wyglądać razem
Ogród przydomowy - Hosty 09:26, 13 mar 2015

Do góry
Gosiu
Zamówiłem:
Carex caryophyllea 'The Beatles' 15
2. Carex morowii Ice Dance 3
3. Carex morrowii "Variegata (3
4. Carex morrowii Irish Green 3
5. Carex comans 'Bronze form' 3
6. Carex comans 'Frosed Curls' 3
7. Pennisetum alopecuroides 'Moudry' 3
8. Carex flacca Blue zinger 3
9. Carex oshimensis Everenast 3
Zastanawiam się jeszcze nad Carex morowii Silver sceptre

Jeszcze pewnie żółta się znajdzie.
Początki w Kruklandii 07:32, 13 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Może dolomit wystarczy? Bo jak mech, to tam kwaśno.
Juzia napisałam u Polinki, że mnie uszczęśliwisz Ice Dance i mi post wcięło.
Ty jesteś super dziewczyna

Spoko loko. Przyjdzie czas to jeszcze może coś sobie wybierzesz ode mnie i zapakuję w jedną paczkę

O dolomicie też myślę, ale piach to koniecznie, bo tam się ziemia zbiła strasznie w tej donicy.
Moje początki- i brak doświadczenia :) 23:39, 12 mar 2015

Do góry
Mogę chyba!Te trzmieliny na pniu wydaje mi się tam nie pasują, za blisko maja do siebie, fajnie by wyglądały na skarpie ale szerokej, a nie tak wąskiej górą. Trawy hakonechloa bym tam tez nie sadziła, posadziłabym carex morrowi Ice Dance i hosty Patriot. Cisy w ogóle tam nie pasują, a reszta nie wiem,nie gniewaj się , ja to tak widzę, niekoniecznie dobrze radzę! I na pewno bym tam nie dała kamyków tylko korę! Aha, ale nie wiemy jakie warunki tam panują!
Początki w Kruklandii 23:18, 12 mar 2015

Do góry
Może dolomit wystarczy? Bo jak mech, to tam kwaśno.
Juzia napisałam u Polinki, że mnie uszczęśliwisz Ice Dance i mi post wcięło.
Ty jesteś super dziewczyna
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:52, 12 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

U rodziców też posadziłam stokrotki z Ice Dance...

... na pewno Im się podoba!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:08, 12 mar 2015

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Płotek rewelacyjny, ale dodał uroku. A ja nie widzę, że ta siatka u mnie taka makabryczna .

stokrotki lubię takie, miło mi się kojarzą, z babcinym, pięknym, kolorowym (szczególnie wiosną) ogrodem

Jagooooo Ta siatka miała 55 lat, od dwóch lat męczyła mój wzrok, w planie 5 letnim na szczęście wymiana była uwzględniona na samym początku. Smaragdy już były przeszkodą...

U rodziców też posadziłam stokrotki z Ice Dance...
Prawie - jak ogród 21:03, 12 mar 2015

Do góry
Jeżeli chodzi o trawę ice dance to jeżeli tak się rozrasta to nie wchodzi w inne rośliny, nie przeszkadza im rosnąć?
Pierwszy raz będę ją kupowała i sadziła na rabatę z hortensjnami, ale czy nie będzie im przeszkadzała, nie wejdzie w korzenie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies