Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

KasiaWB 19:38, 22 mar 2015

no to się działo w ten weekend u Ciebie tzw. mocne otwarcie sezonu sporo pracy wykonałeś brawo ja jeszcze nie umiem układać kostki, ale się nauczę ) pomysł na proste rabaty mi się podoba, bo i ja do tego dorosłam
nie wiem czy mogę, ale napiszę ) jak patrzę na zdjęcia na poprzedniej stronie to myślę, że może zostawisz te małe łuki od wierzby do hortensji - jakoś same tak się zrobiły a może w ten kąt prosty wkleisz jeszcze kwadrat na wysokości schodów? od wierzby do hortensji? zawsze to więcej miejsca do obsadzenia
Serdecznie pozdrawiam i kibicuję o i oczywista czekam na letnie foty
popcorn 20:07, 22 mar 2015

wow! demolka! sie dzieje! moze byc tylko ladniej i widze ze kolega trawnik ciacha, znaczy zmniejsza??
Kamajla 21:01, 22 mar 2015

Dałeś czadu chłopaku Mam nadzieję, że mama będzie sumiennie podlewać
Sebek 21:16, 22 mar 2015

gierczusia napisał(a)
Ojjj Seeeba. Toż to prawdziwa rewolta .. A ja se to po łapkach daję: jeszcze nie , jeszcze nie...a tuuuu już moooożna hurrraaaa

Krokusy w runiance musiałam wylukać koniecznie ... Mogiem zgapić ??

Rewolucję mogłem zrobić albo teraz albo dopiero latem... Wybrałem szybszą opcję, jednak będzie ona trwać tygodniami

Zgapiaj Moje też zgapione
Sebek 21:17, 22 mar 2015

LewOgrodowy napisał(a)
Poniosło Kolegę, widzę!
Trzymam kciuki za satysfakcjonujący efekt tych zmian.

Ja też kibicuję swoim wyczynom Oby to wszystko dało taki efekt jaki kcem
Sebek 21:18, 22 mar 2015

Magda70 napisał(a)

Po to abyśmy się nie nudzili
Lecę dalej oglądać demolkę

U mnie w ogrodzie nie ma nudy - choć teraz chciałbym sobie na nią pozwolić W końcu co ile można przekopywać cały ogród?

Sebek 21:21, 22 mar 2015

KasiaWB napisał(a)
no to się działo w ten weekend u Ciebie tzw. mocne otwarcie sezonu sporo pracy wykonałeś brawo ja jeszcze nie umiem układać kostki, ale się nauczę ) pomysł na proste rabaty mi się podoba, bo i ja do tego dorosłam
nie wiem czy mogę, ale napiszę ) jak patrzę na zdjęcia na poprzedniej stronie to myślę, że może zostawisz te małe łuki od wierzby do hortensji - jakoś same tak się zrobiły a może w ten kąt prosty wkleisz jeszcze kwadrat na wysokości schodów? od wierzby do hortensji? zawsze to więcej miejsca do obsadzenia
Serdecznie pozdrawiam i kibicuję o i oczywista czekam na letnie foty

Kasiu - jak widać po zdjęciach ja też nie umiem kostki układać W sensie umiem, tylko czasu nie było na zwożenie piasku, ubijanie jej, itd... Pewnie niedługo będę ją poprawiać.. Ehhh

Te łuki co zostały po pozostałości po rabatach - w innych miejscach ich przybyło, w innych odwrotnie Myślę, że te linie proste stworzą mi fajną iluzję i wydłużą optycznie tą przestrzeń - łan turzycy Ice Dance powinien wspomóc efekt
Sebek 21:23, 22 mar 2015

popcorn napisał(a)
wow! demolka! sie dzieje! moze byc tylko ladniej i widze ze kolega trawnik ciacha, znaczy zmniejsza??

Trawnik zachował podobne proporcje jak wcześniej Jednak teraz koszenie go powinno być przyjemnością, a nie wyzwaniem Choć jak zobaczyłem zdjęcia z zeszłego roku to mam siano, a nie trawnik... Opóźniona ta wiosna u mnie
Sebek 21:23, 22 mar 2015

Kamajla napisał(a)
Dałeś czadu chłopaku Mam nadzieję, że mama będzie sumiennie podlewać

Ja też Jak nie to... będzie miejsce na nowe rośliny
makkasia 23:06, 22 mar 2015

U mnie wiosna o jakieś dwa tygodnie później niż w tamtym.
Miszczuniu dałeś czadu, robienie zmian w ogrodzie z cebulowymi, niewidocznymi bylinami, niespodziankami kamiennymi, wycinaniem darni, wykopywaniem kostki i ponownym układaniem i dodatkowym ciężarem ograniczonego czasu to wyczyn ...i kurcze jeszcze na dodatek brak zakwasów! to...młodość macham padnięta... z wrażenia Makówka