tron z trawką w tle
rudbekia zamieniła się miejscem z astrem w poprzednim poście...większość roślin na razie zajęła miejsce w poczekalni bo nie miałem czasu już na przekopywanie nowej rabaty
Otóż tak jak mówiłem po południu byłem pomóc dziadkom przewozić meble na działkę ogrodową bo póki co nie mogą się wprowadzić do nowego mieszkania a z tego w którym póki co mieszkają chcą jak najszybciej wszystko poprzenosić bo już dużo czasu nie zostało...no więc pojechaliśmy zawieźć meble do altanki a tam pani która kupiła działkę na przeciwko wyzbywała się roślin...i tak w moim posiadaniu znalazły się trzy hosty, rozchodnik, bergenia, runianka, dwa astry (takie do 70cm)i takie cóź...co to?
Po południu jednak wróciłem do ogrodu (zaraz wam powiem dla czego i z czym )
A po powrocie zastałem takiego oto miłego gościa...szukał robaków a ja przy okazji sadzenia podrzuciłem mu tłuściutką dżdżownicę...wcale się nie bał i dał blisko podejść
Aleja z kulkami Danica wita gości od bramy, szmaragdy pożarły część chodnika wiec z bramki już nie korzystamy
Mam nadzieję że będzie mi dane być tu w następnym sezonie z Wami, z każdym rokiem mam coraz mniej czasu na prowadzenie swojego wątku. Pozdrawiam
Hmmm...cisy czekały od wtorku na posadzenie...priorytetem w tym tygodniu był drugi ogród i posadzenie wszystkich nowych traw
Powstała nowa rabata z rozplenicami. ML będzie tutaj tylko do wiosny,pózniej zajmie miejsce trzcinnika
W pierwszych dwóch latach po rozsypaniu grzybni też miałam maślaki, po 10 latach doczekałm się prawdziwków, zupełnie w innym miejscu...Sylwia nie kupowałam grzybni
Asrty jesienne zaczynają jiesień