Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Gardenarium 15:31, 29 gru 2017

Nie opisałeś sprawy jasno Na tę okazję jest specjalny wątek.

Zakopać z donicą w gruncie teraz, bo nie ma mrozu i wytrzyma. Nie trzymać w domu bo zacznie rosnąć.

Dla rozwinięcia tematu proszę o przeczytanie tego wątku

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2665-choinka-zywa-po-swietach-postepowanie

Instagram Ogrodowiska
Marcin89 15:46, 29 gru 2017

Niestety nie znalazłem tego. Więc tu pytałem.

Przepraszam i już czytam
Gardenarium 16:19, 29 gru 2017

Nic się nie stało, tylko pytania trzeba precyzyjnie dodawać Bo nie wiadomo tak dokładnie, o co ktoś pyta

Wszystko zależy czy faktycznie daglezja miała korzenie, czy tylko udawała, że ma korzenie.
I ile czasu była w domu. I czy puszcza nowe przyrosty, czy nie.

Instagram Ogrodowiska
Marcin89 16:28, 29 gru 2017

Czyli będzie zadołowana. A wiosną posadzona do gruntu i przycięta. O ile będzie co ciąć
Gardenarium 17:13, 29 gru 2017

Pokaż zdjęcie, to powiem co z nią

Instagram Ogrodowiska
koculka 19:05, 29 gru 2017

Gardenarium napisał(a)
Nie wiem o jakie miejsce chodzi, ale w pobliżu świerka to nie można żadnego drzewa sadzić, bo świerk będzie mega ekspansywny. Skąd ten mój projekt wyciągnęłaś??

Pani Danusiu bardzo dziękuję za podpowiedź w sprawie północnego przedogrodka. Na pewno wniose poprawki.
Wracając do tematu narożnej części ogrodu chciałabym zapytać czy pasowałoby tam drzewo kolumnowe? Może zrobić tam placyk z ławka-hustawka? Narysowałam ogólny plan nasadzeń. Będę wdzięczna za podpowiedzi.
Gardenarium 09:46, 30 gru 2017

W zasadzie poruszam się po omacku, bo na analizę całości jednak potrzeba czasu i wiedzieć wszystko co potrzebne

Placyk może być w tym rogu.

Instagram Ogrodowiska
koculka 11:02, 30 gru 2017

Gardenarium napisał(a)
W zasadzie poruszam się po omacku, bo na analizę całości jednak potrzeba czasu i wiedzieć wszystko co potrzebne

Placyk może być w tym rogu.

Chciałabym prosić o podpowiedz jakie drzewo czy co innego w tym rogu umieścić, bo od grujecznikiem do świerków jest pustą przestrzeń i aż się prosi o coś wyższego. Mogłabym ewentualnie przenieść gdzieś końcowe świerki albo grujecznikiem.A może coś sobie ibzduralam z tą pustą przestrzenią, może tam wcale nie trzeba nic wysokiego. A może wystarczy tam sam bug Aurea pendula? Świerki posadziłam z tej strony bo sąsiadka pstryka nam zdjęcia z pięterka - sama mi powiedziała. Dlatego trudność sprawia mi ten róg, pod świerkami już sobie poradzę raczej.
Gardenarium 21:55, 30 gru 2017

Kilka grabów Fastigiata okalających placyk i stanowiących zasłonę optyczną.

Coś jak zrobiłam tutaj, tylko w innym celu. Ale moim zdaniem wyglądają dobrze. Specjalnie "schodzą" w dół, bo inny żywopłot z tyłu "idzie" w górę.

Instagram Ogrodowiska
Wiolka5_7 22:29, 30 gru 2017

Super zdjęcia!Właśnie tak samo sobie wymyśliłam,na wiosnę w rogu placyku posadzić graby fastigiata