na dole też jeszcze kolorowo
żywopłot ładny teraz
na dzisiaj trawa już skoszona i lepiej to wygląda
przez te zachodnie wiatry wszystkie drzewa chylą mi się ku wschodowi mimo wiązania do palików .....paliki po Griszy też się chylą
Dziękuję za odwiedziny miło Cię widzieć
Staram sie być dobrej myśli .....
......Święta też bardzo lubię i już powoli myślę o ozdobach różnych w tym sezonie czas na krasnale ...o takie mi się podobają
Będę próbować sama tworzyć podobne
Musiałam to zdjęcie zacytować
Przecudooooooownie
......I zakochana jestem w Twoim ogrodzie rękami ,nogami sie uczepiłam nie dam sie wygonić hihi
Z kawusią tam poranną siedzę i gapię się na zjawiskowe widoki
Wstawię jeszcze dla Ciebie, Bawarko, wschód słońca nad Zuckerhütl (Stubailtal) i kończę temat górski, bo mnie stąd Danusia naprawdę wyrzuci z wielkim hukiem
Ja niestety mimo deszczu musiałam działać. Choć i tak nie posadziłam wszystkiego. ale zasysało aż przy przygotowaniu miejsca.
Mam nadzieje, że ładnie będzie rósł. Z rodkami zaskoczyłam cię?.. hm.. no cóż.. pamiętaj pytanie-" jak to sie ma do wyobrazen na podstawie zdjec".
No dzisiaj miałam całe spektrum opadów- deszcz, grad, śnieg, mżawkę... Przygotowanie miejscówki i sadzenie nie należalo do przyjemności. I jeszcze nie koniec. Mam nadzieje, że jutro chociaz bez deszczu będzie.
Gosiu wyższy odemnie, więc mam nadzieje że jak puści liście to będzie go widać.
Kamilo mój dwa lata stał jak zaklęty. W tym roku zachwycał długo, mimo kilku nocek z przymrozkami i wichurami w międzyczasie. Jeszcze widać go z daleka, choć liści zdecydowanie mniej na nim. Pozdrawiam.
A tu rabata obok starego buksa, z którą nie wiem co zrobić, rosną tam tylko różne miskanty. Marcinki są do wyrwania, ponieważ są już bardza stare i brzydkie. Zostanie pusta rabata z trawami, wsadzilam tam tulipany i czosnki, ale co potem? Jest od wschodu ale buks rzuca cień i generalnie to półcienista rabata. Co tam by dało radę?