Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

ElzbietaFranka 16:49, 27 sty 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Upleciona druga pajęczyna
Lepsza niż poprzednia jeszcze kilka i dojdę do perfekcji

Tylko wtedy zmiana nazwy na pajęczy las

Sylwia pomysłowe. Pidzesz, że palcami wiadomo ale czy szpada, wełna, robiłaś łańcuszek czy cz nurek gotowy i przeciągalas sznurek przez sznurek.
Jak robisz serwetke to robisz łańcuszek i zahaczasz o oczko aby go uchwycić.
Napisz instrukcje.
ElzbietaFranka 16:53, 27 sty 2018

Poza tym pięknie śnieżne. Jeszcze masz tyle śniegu. U nas dzisiaj deszcz i tylko zgarnięcia śnieg jest pola już bez śniegu. Wody dużo bo ziemia zmarz neta i nic nie wsiąka.
Muszelka 17:02, 27 sty 2018

Faaaaajne! A pajączek też będzie?

W pierwszej chwili myślałam, że to połączone gałązki jakieś poskręcanej odmiany wierzby

AgataM 18:37, 27 sty 2018

Dzień bez zaglądnięcia do twojego ogrodu, byłby dniem straconym...Ile jeszcze takich pajęczynek chcesz zrobić?
sylwia_slomc... 18:39, 27 sty 2018

Aurelllia napisał(a)
Sylwia u Ciebie to nawet podczas uśpionego sezonu zimowego coś się dzieje Bardzo fajnie - zaglądam codziennie i oglądam widoki Ptaki nadal szaleją po karmnikach ? Bo u mnie to jak zaczęły się roztopy to znikły gdzieś, a jedzonko wisi i czeka na zmiłowanie

Staramy się porobić co się da, żeby w sezonie był czas na inne rzeczy dzisiaj też się działo, choć nie tyle ile mogło bo część materiału nie dojechała
Ptaki uwijają się całymi stadami , ale jak cieplej to mniej sypię bo mniej jedzą
Zdziwiło nas w tym tygodniu już parę razy , ze zaczęły odśpiewywać swoje wiosenne trele....Jak zaszliśmy to śpiewów było co niemiara, jak byś jakąś puszczą szła to nie wiem czy głośniej i bardziej gwarno by było
Nawet sobie pomyślałam, że brak na O...możliwości wgrania dźwięków....no ale roślinki wiadomo nie gadają No może trawy jesienią , jak szumią, a tak to bardzo milczące istoty A tu w ogrodzie tak głośno, że hej , ale jaki to przyjemny hałas ....delektowałam się A potem przeleciał krogulec, eMusiowi nad samą głowa prawie i odleciał, ale trele ucichły
sylwia_slomc... 18:42, 27 sty 2018

Katkak napisał(a)
Sylwuś genialne te pajęczynki robisz . Sam pająk by się nie powstydził .

A wiesz jak paluszkami przebieram Na końcu jak już te przełączki plotę to żeby równo było potrzebne mi wszystkie cztery kończyny plus cztery litery...inaczej nie da rady ....no dałoby, ale musiałabym ramę z nabitymi gwoździkami mieć, a eM ma ze mnie ubaw jak plotę więc pewnie nie zrobi
Dzisiaj sówki zawieszone, a jedna dla Ciebie została
sylwia_slomc... 18:46, 27 sty 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Sylwia pomysłowe. Pidzesz, że palcami wiadomo ale czy szpada, wełna, robiłaś łańcuszek czy cz nurek gotowy i przeciągalas sznurek przez sznurek.
Jak robisz serwetke to robisz łańcuszek i zahaczasz o oczko aby go uchwycić.
Napisz instrukcje.

Elu robię petelke jak dla wisielca tylko maleńką na końcu sznurka i potem przez to oczko przeciągam i powstaje kolejne oczko i znowu przez nie przeciągam, zaciągam , żeby oczko zmniejszyć prawie do węzełka i znowu przez nie przeciągam...prawie jak na szydełku tylko zamiast haczyka w szydełku dwa palce wskazujący i kciuk robią....jak nie zrozumiesz to napisz ...najwyżej jakoś focić spróbuję choć nie wiem czy mi się uda jednocześnie robić to i to
sylwia_slomc... 18:48, 27 sty 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Poza tym pięknie śnieżne. Jeszcze masz tyle śniegu. U nas dzisiaj deszcz i tylko zgarnięcia śnieg jest pola już bez śniegu. Wody dużo bo ziemia zmarz neta i nic nie wsiąka.

U nas jeszcze sporo leży , ale dzisiaj już zauważalnie ubyło.
sylwia_slomc... 18:49, 27 sty 2018

Muszelka napisał(a)
Faaaaajne! A pajączek też będzie?

W pierwszej chwili myślałam, że to połączone gałązki jakieś poskręcanej odmiany wierzby

Nie wiem czy bym z gałązek umiała, ze sznurka łatwiejPajączek jest z kamienia koło oczka i musi wystarczyć, bo miewam gości z arahnofobią, to nie chcieliby mnie odwiedzać
sylwia_slomc... 18:50, 27 sty 2018

AgataM napisał(a)
Dzień bez zaglądnięcia do twojego ogrodu, byłby dniem straconym...Ile jeszcze takich pajęczynek chcesz zrobić?

Jedną na pewno, choć troszkę inną