Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:28, 12 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Polinko, fajne nowe ogrodzenie. Teraz będzie już porządeczek. Powoli. Rewolucję rabaty obserwuje. Dobrze, że przekopujesz. To wyciągasz te cegły. Tak by roślinkom coś dokuczało i nie wiedziałąbyć, dlaczego nie chcą rosnąć
Jak ty tak kochana wysyłasz paczuszki, to może ja się zgłoszę po jakąś sadzonkę Ice Dance
Pozdrawiam

Iwonko strasznie mnie denerwowało to stare ogrodzenie, teraz jest tak jak piszesz-porządek, chociaż na tej jednej części. Niestety dopóki nie będzie kostki na wjeżdzie i porządnego trawnika to dalej będę się męczyć z bałaganem na podwórku. A niestety przy dużym psiaku ciężko utrzymać idealny porządek.

Z wielką chęcią podzieliłabym się Ice Dance ale sama muszę jeszcze dokupić.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:26, 12 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Polinko, fajne nowe ogrodzenie. Teraz będzie już porządeczek. Powoli. Rewolucję rabaty obserwuje. Dobrze, że przekopujesz. To wyciągasz te cegły. Tak by roślinkom coś dokuczało i nie wiedziałąbyć, dlaczego nie chcą rosnąć
Jak ty tak kochana wysyłasz paczuszki, to może ja się zgłoszę po jakąś sadzonkę Ice Dance
Pozdrawiam

Iwonko ja Ci mogę wysłać Ice Dance przy okazji tej rozplenicy
Coby Polinki już nie ganiać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:08, 11 mar 2015

Do góry
Pozdrawiam
Ogród niby nowoczesny ale... 20:11, 11 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Śliczne te widoczki! I "Ice Dance" masz ładne
Czy u mnie są najbrzydsze na forum...?
W jakich warunkach rosną one u Ciebie?

Mają zacisznie i słonecznie...to jest rabata przed domem i tu mam najcieplej
Mój 4 arowy azyl... 20:00, 11 mar 2015

Do góry
Iwa napisał(a)
Nie tylko Ty w ogrodzie pracowałaś, owady już wykorzystują każdy najmniejszy kwiat- dostrzegłam w krokusie na zdjęciu , oby tylko już nie było nawrotu zimy i niech już noce będą cieplejsze.
Basiu, czy dobrze pamiętam, że rozmnażasz turzycę Ice Dance? U mnie przeżyła spartańskie warunki - zimą pozostawiona, zapomniana w donicy, latem rozdzieliłam to co przeżyło i od razu ładnie się rozrosła, teraz wprawdzie u mnie nie było mrozów, więc wygląda bardzo dobrze, ale jednak najbardziej przypadła mi do gustu Morning Light, ze średnich, długo jest zielona i zimą nie łamie się tylko ładnie skręca. Reflektujesz jak będę dzielić, albo przed moją wyprowadzką?

Dzisiaj diametralne załamanie pogody. Tylko 6 st. i siąpi prawie przez cały dzień. Najgorsze to to, że do końca tygodnia nie będzie cieplej, a do tego ma padać śnieg. Skoro ma juz padać, to niech pada teraz póki większosć roślin w ziemi siedzi. Do dziś pamiętam spustoszenie, jakie zrobił śnieg w maju.

Wczorajszy piękny dzień nie tylko ja maksymalnie wykorzystałam, ale i pszczoły, które tłoczyły się wokół każdego kwiatka. Pokazały się motyle: cytynek i pokrzywnik chyba.
Moje Ice Dance 'dojrzewają' do kolejnych podziałów. Też ładnie przezimowały. To zdjęcie z 14 lutego.

Iwonko, Morning Light jest piękna, ale na moją działkę chyba zbyt duża. Czy ona ekspansywna jest?

A co u Ciebie? Na pewno coś juz kwitnie. Fotkę jakąś bym chętnie zobaczyła. Widziałam Twój wiosenny bukiet. A moja forsycja całkiem rozkwitła.
Ogród niby nowoczesny ale... 19:57, 11 mar 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Śliczne te widoczki! I "Ice Dance" masz ładne
Czy u mnie są najbrzydsze na forum...?
W jakich warunkach rosną one u Ciebie?
Ogród Magdalenka 19:55, 11 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No to muszę go mieć!!! Moje turzyce wyglądają co roku okropnie - owszem, mają dość mokro, ale za dużo słońca. Evergoldy wyglądają ładnie, po przesadzeniu na zachodnią ścianę. Ale Ice Dance - masakra.

U mnie tatarak wyglada zdecydowanie lepiej niz carexy...
Ogród Magdalenka 19:09, 11 mar 2015

Do góry
No to muszę go mieć!!! Moje turzyce wyglądają co roku okropnie - owszem, mają dość mokro, ale za dużo słońca. Evergoldy wyglądają ładnie, po przesadzeniu na zachodnią ścianę. Ale Ice Dance - masakra.
Mój 4 arowy azyl... 18:13, 11 mar 2015
Do góry
Nie tylko Ty w ogrodzie pracowałaś, owady już wykorzystują każdy najmniejszy kwiat- dostrzegłam w krokusie na zdjęciu , oby tylko już nie było nawrotu zimy i niech już noce będą cieplejsze.
Basiu, czy dobrze pamiętam, że rozmnażasz turzycę Ice Dance? U mnie przeżyła spartańskie warunki - zimą pozostawiona, zapomniana w donicy, latem rozdzieliłam to co przeżyło i od razu ładnie się rozrosła, teraz wprawdzie u mnie nie było mrozów, więc wygląda bardzo dobrze, ale jednak najbardziej przypadła mi do gustu Morning Light, ze średnich, długo jest zielona i zimą nie łamie się tylko ładnie skręca. Reflektujesz jak będę dzielić, albo przed moją wyprowadzką?
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 17:30, 11 mar 2015

Do góry
kosolka napisał(a)
Piękne, w idealnym stanie! To ice dance?
Trzymam kciuki żeby już nic się u Was nie zmieniało!

tak,ice dance Jest kilka doniczek miscantów,Karl Foerster i za dzień zwłoki (Pan miał wyjazd do Holandii)w ramach przeprosin dorzucił mi Overdam.
Wszystkie trawki wspaniale popakowane,zabezpieczone.Takie zakupy to sama przyjemnosć.Mogę śmiało polecić ta stronkę.
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 15:30, 11 mar 2015

Do góry
Piękne, w idealnym stanie! To ice dance?
Trzymam kciuki żeby już nic się u Was nie zmieniało!
Prawie - jak ogród 21:20, 10 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Masz śliczne Ice Dance. Ja na nie choruję i chyba się skuszę i zamówię.

Jak mogę CI doradzić Iwonko, to nie szalej z ilością sadzonek przy kupowaniu. Ice dance bardzo łatwo się rozmnaża. Własną sadzonkę (fakt, dość pokaźną kępkę) kupiłam wiosną ubiegłego roku. Od razu podzieliłam na kilka sztuk. Jesienią znów dzieliłam. Widzę też, że rozchodzi się rozłogami.
Zgadza się- ładnie wygląda cały sezon
Prawie - jak ogród 20:54, 10 mar 2015

Do góry
Masz śliczne Ice Dance. Ja na nie choruję i chyba się skuszę i zamówię.
Wymienię tawułę gold princess - dwuletnie sadzonki na... 12:00, 10 mar 2015

Do góry
Witajcie! Mam niepotrzebną (jak się okazało po zmianie ogrodowych planów) tawułę gold princess w dość sporej ilości. Oddam całe sadzonki dwuletnie.
Chętnie w zamian za nią przygarnę:
rozchodnika brillant
turzycę ice dance
jakieś badylki róży pomponelli lub the fairy
hosty fire and ice
stipy
turzyce brązowe
miskanta variegatusa
Prawie - jak ogród 08:55, 10 mar 2015

Do góry
Tak na szybko jeszcze wrzucam zdjęcia wczorajszych poczynań ogrodowych.
Oczywiście wszystko popryskane miedzianem.
Ponadto przycięłam miskanty i stipy, choć z tymi ostatnimi dość długo sie wahałam, bo podobały mi się takie rozwiane, ale... uczesane też piękne

Przycięte (już wcześniej) hortensje...

Wygrabiłam trawnik i wzięłam się za porządki na rabatce pieknie przyozdobionej jesiennymi liśćmi...
W efekcie wyrzuciłam całą korę z dodatkami i będę czekać, aż ice dance się rozrośnie...

Proszę uprzemie nie przyglądać się niby - kulkom bukszpanowym. Kiedyś będą prowdziwe kulki
A to rzut oka dokładnie w drugą stronę - jesienny bałagan...

Tutaj ma rozrosnąć się runianka... kiedyś

Pozdrawiam ciepło, u nas dalej piękne słońce... i mykam do pracy
Moja codzienność - ogród Oli 08:07, 10 mar 2015

Do góry
Ewa dziękuję najgorsze są liście z sąsiednich topoli i jesionów.. większość uprzątnęłam jesienią także mam spokój, jednak najwięcej dają kanciki robi się od razu czysto

Agata wyślę pw Ice Dance wyskubałam końcówki i częściowo całe liście zobaczymy co dalej
Moja codzienność - ogród Oli 07:49, 10 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

Pawlus graby były po 60zł turzyce dziś wyskubane, śniegu było mało a Ice Dance dość wysoka i niestety większość końcówek sucha..

A gdzie takie graby można u nas kupić??
Będziesz ścinać Ice Dance??

Fajnie, że wiosna już... jakoś ta zima zleciała
Moja codzienność - ogród Oli 22:37, 09 mar 2015

Do góry
Gosiu dziękuję

Juzia znowu zmiany ja już za Tobą nie nadążam

Pawlus graby były po 60zł turzyce dziś wyskubane, śniegu było mało a Ice Dance dość wysoka i niestety większość końcówek sucha..

Iwonko od zawsze wybieram ręcznie ale czas chyba pomyśleć o odkurzaczu do liści tym bardziej, że żwirku jeszcze przybędzie
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:56, 09 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

M. wie co robi, ze Cie bez portfela, karty i telefonu do ZC puszcza... Widziałam na giełdzie . Dzięki za rekonesans, taka wypasiona trawka do donicy przed trawkowym sezonem to by się przydała
Nerwom na opóźnienie z brzozami się nie dziwię ...

Były duże carexy ice dance, variegata, małe stipy i kostrzewy.
Ja sama mam szlaban na wydatki więc M to wymówka... mam inne priorytety teraz, ustawiłąm sobie zakaz na zamówienia....

Na szczescie na giełdzie sztuki można ponizej 2 zł kupić a w ZC chciejstwa zaczynają sie powyzej 20 zł....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:38, 08 mar 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)

Ale super to wygląda!!!
Xoxo

Choć raz mi się coś udało dobrze połączyć A co najlepsze... chcę się tego stąd pozbyć na rzecz łanu turzyc Ice dance I nie wiem czy przez te setki cebulowych tam rosnących nie przełożę rewolucji na lato, bo czerwiec wyjęty z życia... Wykopałbym je i potem wsadził jesienią od nowa - białe krokusy wiadomo gdzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies