Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 11:41, 20 kwi 2024

Do góry
Aniu wiosna była ale się zmyla

Zimno brrr, nie chce mi się z domu wychodzić
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 11:22, 20 kwi 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Mniam!

Piszesz, że nie ma ciszy a szczere pola.... tylko w tych szczerych polach mała dżungla to jak ma być cicho?
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:33, 20 kwi 2024

Do góry
[
Przerwa na kawę... 08:52, 20 kwi 2024

Do góry
Ano byłam w Rogowie. I nad Biebrzą, i w Łodzi nie mogę się obrobić. Tak ze 3 - 4 tys. zdjęć czeka. Ale i w końcu za swój kawałek ziemi się zabrałam fotograficznie, i nie tylko fotograficznie. Znowu zmiany w aranżacji terenu Choć inaczej niż było w planach. Tarasu większego nie będzie (wiem, marudzę strasznie - tak mam jak coś mi nie do końca pasuje w pomyśle, chodzę i kombinuję do skutku) ale będzie drewno na podłodze na tarasie na czym mi zależało. Pokaże co po długich przemyśleniach wykombinowałam. I jak uda mi się zaoszczędzić ok. 10-15 tys. co ma jak dla mnie niebagatelne znaczenie.

Sesja w ogrodzie wczoraj zrobiona, będą tulipanki, jeszcze dziś wstawię... cierpliwości
Trochę ten sezon jest jakiś taki dziwny. Pogoda daje czadu. 23 stopnie na plusie i potem przymrozki. 2 razy skrobałam samochód. Teraz leje i jest pioruńsko zimno.

Wiecie, że padły mi dwie 3 metrowe róże angielskie? Jedna odbija od dołu i tę po przycięciu zostawię. Drugą szlag trafił kompletnie. Zmroziło też wiele nowych przyrostów. Muszę zrobić cięcie korygujące ale na razie pada. Kwiatów różanych będzie mniej i później.
W tulipanach oczywiście mam pomyłki. I to w dokupionych Exoticach więc owalna jest tylko pudrowa we fragmencie a nie truskawki ze śmietaną ;(. Trudno. Przynajmniej papuzie są takie jak powinny.

Na razie - polskie sady. Kwitnące drzewka są cudne!!!!
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:49, 20 kwi 2024

Do góry
zawitka napisał(a)

Co zrobić z tymi gałęziami uciąć czy zostawić .To on mi tak chorował jeszcze nie całkiem wydobrzał ale rośnie .

No co ty
Nic nie tnij on w przyszłym roku na tych gałęziach będzie miał kwiaty
Ale to już w tym roku tak u ciebie ? Chyba niemożliwe…
Ogród z plażą 08:47, 20 kwi 2024

Do góry
ajka napisał(a)
Dziś sadziłam też nowe liliowce. Miałam sadzić je w innej części ogrodu, ale finalnie posadziłam przy ścieżce od ogniska (Black Prince) i huśtawki (Summy Russel). Zdjęcia przed sadzeniem, musiałam potem uciekać do kosmetyczki.

Liliowce posadziłam 50cm od ścieżki, co byście posadzili nisko przed nimi?

A to wysokie liliowce ?
To może bliżej ścieżki niższe albo seslerie jesienną ?
Zieleń, drewno i antracyt 08:29, 20 kwi 2024

Do góry
Sadzonki przyszły wg opisu Niewielkie, ale dorodne. Jedna nawet już z pąkami.
Podoba mi się, że te odmiany lawendy tak mocno różnią się wielkością i kolorem liści
Glina i zielsko 08:05, 20 kwi 2024

Do góry
LIDKA napisał(a)
Mam tylko wieczorne fotki.
Moi chłopcy skończyli w deszczu. Zimno było cały dzień.

Teraz mogę sobie dekoracje ustawiać.
Ale się cieszę.

Ale bosko❤️ taras zmienił oblicze
Wpraszam się na wieczorną posiadówkę przy butli tzn lampce wina
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 07:19, 20 kwi 2024

Do góry

Co zrobić z tymi gałęziami uciąć czy zostawić .To on mi tak chorował jeszcze nie całkiem wydobrzał ale rośnie .
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:09, 20 kwi 2024

Do góry
Kasya napisał(a)
I deren osobno

Piękny.
Co to za odmiana ?
Ogród z plażą 05:35, 20 kwi 2024

Do góry
ajka napisał(a)
Poszukuję jakiegoś małego iglaczka max do 1-1,5m w to miejsce. Może jakiś cyprysik?

I jakiegoś jałowca czy coś innego płożącego w to miejsce, bo mi się podobają, ale nie znam gatunków.

Proszę doradźcie coś

Tylko nie kupuj Sabińskiego, bo kiedyś może będziesz chciała mieć gruszę w ogrodzie a one są żywicielem pośrednim dla rdzy gruszy.
Ja bym nie szła w iglaki płożące, tylko w byliny , zawsze będzie jakiś kolor podczas kwitnięcia, albo posadź tam azalie ?
RODOS - trochę inaczej 02:59, 20 kwi 2024

Do góry
Jestem. Działam.

To ostatnie to z jesieni. Tulipanowiec w otoczeniu miskantow.
Przy ścieżce 01:56, 20 kwi 2024

Do góry
vita napisał(a)
Przez ostatnich parę lat dosadzałam drzewa. Lubię je o tej porze roku. Magnolii nie zważyły przymrozki, jedna wiśnia już przekwitła, dereń i miłorząb zaczynają, a grujecznik i leszczyna turecka czarują kolorem młodych listków.

Masz fantastyczne drzewa,
Ja bardzo lubię a nie mam powierzchni
Może dlatego Mróz u mnie poszedł górą głównie, magnolia, kiwi, listki glicynii…
Dużo ciekawych roślinek, też lubię
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:00, 20 kwi 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ale tu jest pięknie, a zapach bzu zapewne niesamowity
Wilczy ogród 22:50, 19 kwi 2024

Do góry
Magleska napisał(a)

Wyciągaj nie ma na co czekać sezon jakoś przyśpieszył na maksa

Ten widok jest bajeczny, masz bardzo klimatyczny ogród, jest bujny, a zarazem taki delikatny Popierdułki tarasowe powodują przytulność. Zachwycam się klonami, kompozycjami kolorystycznymi, warzywnikiem, po prostu wszystkim
Zauważyłam, że tulipany masz różowe w różnych odcieniach, boskie. Szalona jesteś z ilością donic o podlewanie mi chodzi.

Glina i zielsko 22:36, 19 kwi 2024

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Gratuluję nabytku. Wygląda bardzo naturalnie w tym miejscu jakby stał już tam od dawna. Pasuje do reszty. Dorzucę jeszcze jedną inspiracje do zachwytu.

Niestety LIDKA wróżę Ci, że w kolejnych latach warzywnik będzie się rozrastał. Jak raz się złapie bakcyla to wsiąkasz. Tyle odmian każdego warzywka…pomidorka…tyle nowości…o ile w części ozdobnej podczas zakupów chodzę z listą, tak przeglądając nasiona zimą ulegam i kupuje za dużo, bo tyle pokus.

Na duży warzywnik mam opory. Moja praca mi zabiera całe dnie. Kiedy bym o to dbała i przerabiała te warzywa?
Na razie bedą pomidory w doniczkach i te 2 skrzynki a potem się zobaczy.
Patrycja chciałabym mieć twój dar do rysowania projektów rabat.
Glina i zielsko 22:28, 19 kwi 2024

Do góry
Gratuluję nabytku. Wygląda bardzo naturalnie w tym miejscu jakby stał już tam od dawna. Pasuje do reszty. Dorzucę jeszcze jedną inspiracje do zachwytu.

Niestety LIDKA wróżę Ci, że w kolejnych latach warzywnik będzie się rozrastał. Jak raz się złapie bakcyla to wsiąkasz. Tyle odmian każdego warzywka…pomidorka…tyle nowości…o ile w części ozdobnej podczas zakupów chodzę z listą, tak przeglądając nasiona zimą ulegam i kupuje za dużo, bo tyle pokus.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:03, 19 kwi 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:00, 19 kwi 2024

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 21:58, 19 kwi 2024

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies