Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dębowe zakątki

Dębowe zakątki

bialydomek 15:04, 05 lip 2024

mężczyzna kupił
pełne 2metry, kilka bocznych gałęzi już od dołu, naprawde ładny okaz wybrał, 90,

a ja dzis byłam w innym sklepie, podobna wielkość, ale nie wiem dlaczego obgolili mu wszystkie boczne, została jakby tylko czupryna/ góra z kilkoma bocznymi gałęziami,
tak jakoś i nienaturalnie i biednie wygladal, (może zamiar był formowania coś na kształt katalpy tej takiej kulistej?) ale i pewnie mało podlewany, bo liscie takie omdlałe,
i za 130 ( to spora róźnica przy tej sumie!!)

byłam znowu w teddi, ze zdjęciem- niestety nie mieli takich w tym roku, mieli tylko takie jak ty mi linka przeslalas-, płaska miska na dole,na niej 2ptaszki i 3 łańcuszki do góry + pokrywka=
no nie zakochalam sie..
Urszulla 09:17, 06 lip 2024

Masz może hosty Victory?
Jaką byś widziała hosty do hortensji Anabell- wys ok 50- 70cm, która współgrałaby też z brunerą o dużych liściach ziel- z lekkim akcentem białym.
anabuko1 13:10, 07 lip 2024

Ewa777 napisał(a)
Bardzo fajny zakup. Też myslę o kupnie judaszowca. Słyszałam, że kapryśne są, ale takie piękne
Cudnie kwitną jeżówki i powojnik

Mi ten pomysł z judaszowcem zrodził się ostatnio i zadzwonilam i pojechałam po niego. Inna rzecz , że jeszcze kilka roślin nie planowanych dokupiłam.
Oj niech nie kaprysi u mnie.
Oj tak jeżówki cudnie kwitną.

Gorąco.. niedziela..
A ja mam na weekend taką pomocniczke

I jak to na i upały woda najlepsza

ElzbietaFranka 14:50, 07 lip 2024

Sielanka wodna.

U nas trochę ok.11 padał deszczyk w mojej miarce ok 1 cm. Jutro już będzie już sucho.

I tak trzeba podlać różne krzaki. U nas basen i nikt nie ma chęci rozłożenia.

Aniu wyczytałam o złamaniu współczuję wziąć się powiesić dla ogrodniczki.
Tak sobie nieraz myślę jakby mi się coś stało co ja bym zrobiła. Siedzę tutaj sama na działce i latam po tych cholernych kamieniach już się 2 razy wywaliłam gwiazdy zobaczyłam. Otrzepałam się i dalej bez chwili zastanowienia.
Wychodzę w ogród i tylko sobie mówię aniele strzeż mnie przed moimi nie rozważnymi pomysłami jakoś na razie odstukać....

Miłej niedzieli

anabuko1 11:11, 08 lip 2024

bialydomek napisał(a)
mężczyzna kupił
pełne 2metry, kilka bocznych gałęzi już od dołu, naprawde ładny okaz wybrał, 90,

a ja dzis byłam w innym sklepie, podobna wielkość, ale nie wiem dlaczego obgolili mu wszystkie boczne, została jakby tylko czupryna/ góra z kilkoma bocznymi gałęziami,
tak jakoś i nienaturalnie i biednie wygladal, (może zamiar był formowania coś na kształt katalpy tej takiej kulistej?) ale i pewnie mało podlewany, bo liscie takie omdlałe,
i za 130 ( to spora róźnica przy tej sumie!!)

byłam znowu w teddi, ze zdjęciem- niestety nie mieli takich w tym roku, mieli tylko takie jak ty mi linka przeslalas-, płaska miska na dole,na niej 2ptaszki i 3 łańcuszki do góry + pokrywka=
no nie zakochalam sie..

Fajnie, z masz taki ładny okaz judaszowca.
Mężczyzna zna się na rzeczy.
Może gdzie trafisz takie wiszące poidełko.
U mnie też nie ma już takiego.

anabuko1 12:25, 08 lip 2024

Urszulla napisał(a)
Masz może hosty Victory?
Jaką byś widziała hosty do hortensji Anabell- wys ok 50- 70cm, która współgrałaby też z brunerą o dużych liściach ziel- z lekkim akcentem białym.

Nie mam tej hosty.
Jaką hoste do Anabelki ?
Może Grand Master albo Twilight albo Striptease albo Dream Wawer lub Dream Queen.
A nawet Antioch też mogły być
anabuko1 16:45, 08 lip 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Sielanka wodna.

U nas trochę ok.11 padał deszczyk w mojej miarce ok 1 cm. Jutro już będzie już sucho.

I tak trzeba podlać różne krzaki. U nas basen i nikt nie ma chęci rozłożenia.

Aniu wyczytałam o złamaniu współczuję wziąć się powiesić dla ogrodniczki.
Tak sobie nieraz myślę jakby mi się coś stało co ja bym zrobiła. Siedzę tutaj sama na działce i latam po tych cholernych kamieniach już się 2 razy wywaliłam gwiazdy zobaczyłam. Otrzepałam się i dalej bez chwili zastanowienia.
Wychodzę w ogród i tylko sobie mówię aniele strzeż mnie przed moimi nie rozważnymi pomysłami jakoś na razie odstukać....

Miłej niedzieli

Elu, czasami i taka sielanka potrzebna Zwłaszcza na upały
U mnie nic nie padało. Czekam na deszcz utęsknieniem
Złamanie miałam w lutym. Gips do któregoś maja,, i często jeszcze ta ręka z mniejszymi bólami się odzywa. Dobrze, że lewa. Ale człowiekowi są 2 ręce potrzebne.
No tak, trzeba uważać. Ja uważałam i idąc tylko się przewróciłam i bach ręka gotowa. O tak, niech aniołowie mają nas w swojej opiece
Niedziele upłynęła rodzinnie i koleżanka z córkami. Wesoło, miło i zleciało. Znowu normalny tydzień pracy.

anabuko1 16:49, 08 lip 2024

z lipcowego ogrodu

anabuko1 16:56, 08 lip 2024

i liliowce

ElzbietaFranka 20:53, 08 lip 2024

Ja moje clematisy przycielam i nawiozlam w sobotę. Wypuszczają nowe pędy będą za miesiąc znowu kwitły.

Ten z 2-3 fotki ładny.
Ty pamiętasz Gobasia miała takie piękne klematisy, ale ona koński obornik dawała. Zresztą u niej wszystkie roślina miała takie wypasione.

Ciekawe co się z nią teraz dzieje.