Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Patrycja_KG_Lu 14:50, 08 lip 2024

Agnieszka_Z napisał(a)
Pięknie rosną warzywa na kompoście, moje buraki przy Twoich to bejbiki a i tak są większe niż rok temu. Już niedługo pierwsze kanapki z pomidorami

Jak marchewka? U mnie Amsterdam marna, Koral lepszpie wygląda, długi i szczupły.

Kiedy wysiewałaś słoneczniki?
Jak sprawa z nornicą? Poszła sobie?

My dwa pierwsze pomidorki już zjedliśmy (koktailowe). Marchewek na zimę nie będzie mamy jedynie na bieżące podjadanie i ścigamy się z nornicą kto zje je pierwszy daty siewu słoneczników nie zapisałam niestety.
Patrycja_KG_Lu 14:55, 08 lip 2024

Wafel napisał(a)
Śliczny Puszysław wyrósł ci na rabacie między warzywami

Jego futro od razu widoczne z daleka między warzywami. Może dlatego ta wredna nornica go zbyt szybko wypatruje i się przed nim chowa.
Patrycja_KG_Lu 14:55, 08 lip 2024

nicol21 napisał(a)
Szkoda pomidorów! Oby udało się je ocalić.
U nas deszcze więc tylko cud mnie może uratować.

Całe szczęście to niedobory, a nie zaraza.
Wiaan 14:56, 08 lip 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Byłaś na żywo czy internetowo??? Zazdroszczę, siedziałam jak na szpilkach odświeżając stronę, ale wywaliło serwery. Miałam ją w planie oraz kilka innych traw.

———————————

Czy ktoś się wybiera na dni otwarte do Słowińskich i mógłby mi kupić kilka traw i wysłać
??? Raczej nie ma szans bym dostała online to czego potrzebuję. Pytałam sklepu wysyłkowego to twierdzą, że na razie nie będzie sprzedaży online traw z mojej listy, a widziałam je na ogłoszeniu ze sprzedaży bezpośredniej podczas dni otwartych w tym tygodniu.

Kupiłam internetowo, raczej córce się udało, mnie też wywalało cały czas. Wiem, że mają jeszcze uzupełniać ale nie chcą podać godzin.
Ja mam bardzo daleko do szkółki i żałuję bo mają niezłe okazy.
Patrycja_KG_Lu 14:57, 08 lip 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Pati, wprowadź sobie do kalendarza działań w ogrodzie warzywnym coroczne obfite posypywanie zagonków dolomitem. To nawóz wapniowo-magnezowy, długo się rozpuszcza. U siebie rozsypuję go zimą (styczeń/ luty)wtedy, kiedy na zagonkach leży śnieg lub spodziewane są opady deszczu. Sam oprysk dolistny to nieco spóźnione działanie. Najlepiej, gdyby dostęp do wapnia był w glebie. Można też wykorzystać zwykłe wapno budowlane. Ono dodatkowo ma właściwości odkażające glebę.

Dziękuję za bardzo cenną radę. Myślałam, że w samym kompoście odłożonym w tym roku będzie wapnia wystarczajaco. Tej zimy rozsypię dolomit lub wapno budowlane
Patrycja_KG_Lu 14:58, 08 lip 2024

SaskiaFarkas napisał(a)
Dawno tu nie zaglądałam- bardzo ładniu tu u Ciebie. Mam nadzieję, że pomidorki uda się ocalić. Bardzo ładny warzywniak oraz piękne rabaty aaa i futro numer 1. Uwielbiam zwierzęta . Szkoda, że tak mało mam miejsca u siebie bo pewnie też bym u siebie coś posadziła. Parę tygodni temu Pan przy zakupie jeżówek podarował mi sadzonki ogórka. Posadziłam na zasadzie by zadołować no i okazało się, że jestem posiadaczką ogórków

Dzięki. Swoje ogórki to super sprawa. Smacznego
Patrycja_KG_Lu 15:00, 08 lip 2024

Wiaan napisał(a)

Kupiłam internetowo, raczej córce się udało, mnie też wywalało cały czas. Wiem, że mają jeszcze uzupełniać ale nie chcą podać godzin.
Ja mam bardzo daleko do szkółki i żałuję bo mają niezłe okazy.

Te zakupy internetowe są w komentarzach pod postem ogłoszeniowym porównywane do zakupu węgla online sprzed 2 lat niedawno pojawił się też post na FB właścicielki sklepu o 5 000 nieodebranych połączeń i maili. Szaleństwo!
Joann 15:03, 08 lip 2024

Ja też skorzystam z cennej rady Gruszki i posypie rabatkę warzywna dolomitem
Patrycja_KG_Lu 15:26, 08 lip 2024

Wiann - dzięki za polecenie jeżówki Magnus. Piękne kolory ma, a siewki od Ciebie mają pączki.

MagdaLenka 15:48, 08 lip 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Czy ktoś się wybiera na dni otwarte do Słowińskich i mógłby mi kupić kilka traw i wysłać[/b]??? Raczej nie ma szans bym dostała online to czego potrzebuję. Pytałam sklepu wysyłkowego to twierdzą, że na razie nie będzie sprzedaży online traw z mojej listy, a widziałam je na ogłoszeniu ze sprzedaży bezpośredniej podczas dni otwartych w tym tygodniu.

Patrycja, napisz o jakie trawy chodzi. Być może uda mi się coś trafić w Wojsławicach lub w Daglezji.