Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Przedziwny Ogród 17:35, 26 sty 2018

Do góry
Moja zima trochę pochmurna i wczesno porannaRobiłam zdjęcia przed pracą,ponieważ później nie miałabym możliwości. No i śniegu nie byłoby tyle, bo nastała odwilż Więc za jakość zdjęć przepraszam.....

Ogród w cieniu brzozy 17:34, 26 sty 2018

Do góry
laurowisnia napisał(a)

Miro, witaj u mnie, czy chodzi o ten pełny?
Dziewanny, mnie miło zaskoczyły, a tak nie chciało mi się ich siać, przez to, że dwa lata trzeba czekać, a i jeszcze miejsce dla nich przeznaczyć, z czym u mnie krucho.
Na zewnątrz wysiałam jeszcze, dzwonki, jarzmianki, jeżówki, bodziszka, lilię botaniczną, pierwiosnek Beesa, sadźca niskiego, g. kartuzka, przetacznikowce, szałwię różową, Amethys i łąkową, krwiściąg jasnoróżowy i astry, które mi w domu mi nie kiełkują np. odkryty w tamtym roku a. rozkrzewiony, ma urocze te kwiaty i tak wcześnie kwitnie.
Przetacznikowiec, z siewu, w drugim roku.

zapisałam, jak sądzisz jak w lutym wysieję i wystawię do ogrodu to będzie ok
coś mnie naszły myśli że luty da popalić, zauważyłam że jest na przemian z pogodą

kalina cud no cud taką sobie oglądam właśnie po drodze w czyimś ogrodzie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:14, 26 sty 2018

Do góry
ana_art napisał(a)

Aniu czy możesz napisać co to za cudnie czerwone drzewko?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 16:54, 26 sty 2018

Do góry
zawitka napisał(a)
Wysiana werbena 22 stycznia zobaczymy czy wzejdzie????/

Na dworze śnieg
Pięknie uporządkowana ta rabata, bardzo ładnie zaplanowana. Pozdrawiam
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:37, 26 sty 2018

Do góry
mira napisał(a)
No własnie ja nie robię zdjęć bukietom a stale coś zrywam i bez żalu bo musowo bukiet musi być. Mam też w łazience po perfumach flakonik na jednego kwiatka - i stale jakąś główkę wtykam bo rano jakoś trzeba oczy otworzyć

A to niebieskie to nie dzwonek skupiony?
Stale z makami próbuję i nic - wysieję ponownie.

pozdrawiam
Myślałam, że tylko ja mam takiego hopla na punkcie bukietów. Kiedyś zrobiłam bardzo duży bukiet, po prostu nie mogłam go w dłoni zmieścić. Było w nim bardzo dużo róż, a em spytał "nie szkoda ci zrywać ich z ogródka?" Odpowiedziałam, że skoro nie dostaję od ciebie bukietów to sadzę tyle kwiatów, żeby sobie robić bukiety do woli. Popatrzył na ilość kwiatów i stwierdził, że przy kasie w kwiaciarni gdyby chciał mi kupić taki bukiet pewnie by na zawał padł. Przyznałam mu rację.

Maki polne to rośliny dwuletnie, kiedyś przyniosłam nasionka z pól i posypałam w różnych miejscach. Teraz muszę ograniczać ich pazerność, bo one sporo miejsca zajmują. Czasem w bukietach jest też dzwonek skupiony.

Kwiatki to taki mały recykling.
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:22, 26 sty 2018

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Na ostatnie śliczne bukiety zdążyłam Wizytówkę zostawiam sobie do obejrzenia na ferie
Zapraszam, więc w ferie do siebie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:18, 26 sty 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Powinnaś mieć swoją kwiaciarnię.
Pewnie dobrze bym się czuła w takim miejscu, ale szwankujące zdrowie skreśla mnie z listy pracowników. Nie mam też żadnych kursów florystycznych, a to bardzo ważna rzecz w kwiaciarni. Co by było gdyby przyszła klientka i zaczęła rzucać fachowymi nazwami z florystyki a ja czułabym się jakby mówiła szyfrem. Dobrze jest jak jest swoimi bukietami czasem obdarzam znajomych.

Jeden z 4 zrobionych dziś.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:10, 26 sty 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Dorotko! Piękne bukiety Gdybym miała wybrać, który najładniejszy to chyba byłby problem

Wizytówkę z jesieni i zimy obejrzałam... Gdy skończyłam, poczułam jakiś niedosyt, że to już koniec.. Mam nadzieję, że będziesz dorzucała fotki i snuła dalszą opowieść w pigułce o swoim ogrodzie.
Czytając i oglądając zdjęcia widać jak dla Ciebie jest ważny ten piękny skrawek ziemi. Jak ogromne serce wkładasz w każdy jego centymetr i w każdą roślinkę. Niekiedy niczym w zwierciadle dopatrzyłam się siebie

Pozdrawiam Cię cieplutko
Lubię bardzo ten mój mały ogródeczek. Mały to on jest jak chcę posadzić jakąś roślinkę i nie mogę znaleźć miejsca. Natomiast jak przychodzi do robienia porządków w nim, to on po prostu nie ma końca. Myślę, że będę rozwijać wizytówkę, muszę napisać coś o tym jak trudne mam warunki uprawy roślin na tej VI kl ziemi. Lubię też robić dekoracje, dziś zrobiłam 4 sztuki takich kwiatków. Docelowo mają osłaniać końcówki drutów, które służą jako podpórki.

Mirkowy ogród (początki) 15:54, 26 sty 2018

Do góry
Mirka napisał(a)
Witam wszystkich gości w Nowym 2018 r.Pozdrawiam i dziękuję że do mnie zaglądacie. Zima i do mnie dotarła.

Elu dzięki za życzenia.
____
Iwonko plany u mnie są zawsze ogrodowe i nie tylko.
______

Monia dzięki za życzenia.
_____
Halinka wszystko już zjedzone, pierniki wnuki zjadły w mig.
_______
Kasiu witaj. Jeszcze nic nie siłami, ale przegląd nasion już zrobiłam.
______
Radiu już jestem.

Brzoza i sosna to najlepsza kombinacja ogrodowa. Brzozy nazwyklejsze są najlepsze szybko rosną. Te które miałam że szkółki owszem w donicach przy latanie drogie i wyrosły, ale jeden kupowałam po 10 zł i rosna jak szalone są ładniejsze. Mam dużo samo sieje w tym roku sądzę na stałe miejsce.
______
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 15:39, 26 sty 2018

Do góry
oj tak wariactwo ale nie zatrzymam zimy. Luty z moich obserwacji w ostatnich latach jest najzimniejszym zimowym miesiacem wiec jeszcze moze zima pokazac na co ja stac. Mam nadzieje, ze ogrod da sobie rade

Ranczo Edy 15:30, 26 sty 2018

Do góry
wiosenny pod domem ranniki już już są

Ranczo Edy 15:25, 26 sty 2018

Do góry
bergenia podniosła liście..,dereń biało zielone liście w innym miejscu...,rozchodnik

Ranczo Edy 15:22, 26 sty 2018

Do góry
dzwonek ,niezapominajki,skalnica z donicy wylewa się...

Ranczo Edy 15:19, 26 sty 2018

Do góry
ciemierniki u mnie jeszcze nie otwarte one zawsze powolne są ale powiem że szybciej niż w tamtym roku to przez pogodę

w donicy na tarasie

a te to z ogrodu w różnych miejscach i forsycja

Ranczo Edy 15:14, 26 sty 2018

Do góry
przebiśniegi krokusy i pigwowiec w pąkach

Ranczo Edy 15:11, 26 sty 2018

Do góry
dobra dosyć wygłupów wiecie że u mnie już są Rannnikiiiii !!!

pod domem w wiosennym już wszystko się roi ranniki przebiśniegi krokusy tulipany wychodzi wszystko...

Haniu siane od Ciebie zobacz zaczynają

Ranczo Edy 15:06, 26 sty 2018

Do góry
Kasiek napisał(a)
Szczypiorek godny pochwalenia, buziaczki dla Lenci Ja jednak przyuwazylam cos innego...piekna firanke, rany, dawaj mi ja Bede miala na oklejanie dekoracji

buziaczki odebrane i lecą spowrotem do cioci Kasi
Haaaa haaaa łobuziaku Tobie by przydała się złota raczka co robi na szydełku haaaa a to na kuszenie Kasiiii hiiii

Ranczo Edy 14:49, 26 sty 2018

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
U mnie też już szaro na trawnikach. Bergenia to terminatorka! Lada moment będzie w pełnym kwieciu, o ile utrzyma się w nocy na plusie.

Hanuś zobacz co się dzieje mam już rannika pod domem

Ogród Izabeli czyli...lepszego początki czas zacząć 14:44, 26 sty 2018

Do góry
Toszko czytać bede bo mnie to pochłania, ale tak jak wspominałam chce zaczac planowac nasadzenia. Kształt ogrodu bardzo mi sie podoba,zdecydowałam sie na mocne radykalne zmiany, typu rozwalanie murka z piaskowca ( co prawda tylko w części, tam gdzie bedzie nowy trawnik, na reszcie rabaty zostaje ), usuwanie żwiru i przenoszenie lamp. Ty uświadomiłaś mi , ze żle rozplanowałam nasadzenia ogólnie patrzac na ogród.
Czy możesz mi wskazać gdzie sa błędy,? Chyba żle dobrałam rosliny pod strony świata, chociaż rabata północna było komentowana przez samą Szefową. Mam nieodparte wrażenie, że jeszcze tam nie jest idealnie.Pomóż proszę.
Jestem taka uparta, namolna, ale to dlatego,że tylko teraz mam czas aby to zaplanować, poszukac roślin, pozamawawiać te dobroci do gleby...a potem pochłonie mnie praca. No i wy, będziecie już w wirze wiosennych porzadków. Zawsze lubiłam, mieć wszystko zrobione lub zaplanowane duzo przed czasem.
Dlatego zwracam sie do Ciebie i innych ogrodomaniaków aby dopomogli

Rabata północna frontowa

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 14:41, 26 sty 2018

Do góry
Iwo u nas przy drogach tez leszczyny juz zlote, moja jeszcze nie calkiem

pisalam, ze rnnikin ploowej rabatce nie kwitna.No tak zaponialam gdzie dokladnie sa.Dzis dokladniej sie przygladnelam i okazalosie, ze troche za blisko posadziam kostrzewe. Znalazlam dzis schowane pod jej zdzblami i zaczynaja kwitnac

przebisniegi

i tadam

az mi sie wierzc nie chce, ze jeszcze styczen jest
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies