Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 16:10, 26 sty 2018

m_gocha napisał(a)
Dorotko! Piękne bukiety Gdybym miała wybrać, który najładniejszy to chyba byłby problem

Wizytówkę z jesieni i zimy obejrzałam... Gdy skończyłam, poczułam jakiś niedosyt, że to już koniec.. Mam nadzieję, że będziesz dorzucała fotki i snuła dalszą opowieść w pigułce o swoim ogrodzie.
Czytając i oglądając zdjęcia widać jak dla Ciebie jest ważny ten piękny skrawek ziemi. Jak ogromne serce wkładasz w każdy jego centymetr i w każdą roślinkę. Niekiedy niczym w zwierciadle dopatrzyłam się siebie

Pozdrawiam Cię cieplutko
Lubię bardzo ten mój mały ogródeczek. Mały to on jest jak chcę posadzić jakąś roślinkę i nie mogę znaleźć miejsca. Natomiast jak przychodzi do robienia porządków w nim, to on po prostu nie ma końca. Myślę, że będę rozwijać wizytówkę, muszę napisać coś o tym jak trudne mam warunki uprawy roślin na tej VI kl ziemi. Lubię też robić dekoracje, dziś zrobiłam 4 sztuki takich kwiatków. Docelowo mają osłaniać końcówki drutów, które służą jako podpórki.

Dorota123 16:18, 26 sty 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Powinnaś mieć swoją kwiaciarnię.
Pewnie dobrze bym się czuła w takim miejscu, ale szwankujące zdrowie skreśla mnie z listy pracowników. Nie mam też żadnych kursów florystycznych, a to bardzo ważna rzecz w kwiaciarni. Co by było gdyby przyszła klientka i zaczęła rzucać fachowymi nazwami z florystyki a ja czułabym się jakby mówiła szyfrem. Dobrze jest jak jest swoimi bukietami czasem obdarzam znajomych.

Jeden z 4 zrobionych dziś.

Dorota123 16:22, 26 sty 2018

paniprzyroda napisał(a)
Na ostatnie śliczne bukiety zdążyłam Wizytówkę zostawiam sobie do obejrzenia na ferie
Zapraszam, więc w ferie do siebie.

Dorota123 16:37, 26 sty 2018

mira napisał(a)
No własnie ja nie robię zdjęć bukietom a stale coś zrywam i bez żalu bo musowo bukiet musi być. Mam też w łazience po perfumach flakonik na jednego kwiatka - i stale jakąś główkę wtykam bo rano jakoś trzeba oczy otworzyć

A to niebieskie to nie dzwonek skupiony?
Stale z makami próbuję i nic - wysieję ponownie.

pozdrawiam
Myślałam, że tylko ja mam takiego hopla na punkcie bukietów. Kiedyś zrobiłam bardzo duży bukiet, po prostu nie mogłam go w dłoni zmieścić. Było w nim bardzo dużo róż, a em spytał "nie szkoda ci zrywać ich z ogródka?" Odpowiedziałam, że skoro nie dostaję od ciebie bukietów to sadzę tyle kwiatów, żeby sobie robić bukiety do woli. Popatrzył na ilość kwiatów i stwierdził, że przy kasie w kwiaciarni gdyby chciał mi kupić taki bukiet pewnie by na zawał padł. Przyznałam mu rację.

Maki polne to rośliny dwuletnie, kiedyś przyniosłam nasionka z pól i posypałam w różnych miejscach. Teraz muszę ograniczać ich pazerność, bo one sporo miejsca zajmują. Czasem w bukietach jest też dzwonek skupiony.

Kwiatki to taki mały recykling.
AgataM 17:25, 26 sty 2018

Mówiłam Ci, że super będą wyglądać Jakby były ze szkła Niebieski świetny. Z donicami w takim samym kolorze będzie idealnie współgrał No to teraz akcja na market
JoannA 18:15, 26 sty 2018

Dorotko z czego robisz te piękne kwiaty?
Dorota123 20:26, 26 sty 2018

Agatko, wyglądają w ogródku trochę mizernie, no i koniecznie trzeba je jakoś do tych drutów przymocować.

Joanno kwiaty są zrobione z butelek po wodzie mineralnej.
Dorota123 17:08, 27 sty 2018

Może ktoś z zaglądających ma pomysł jak te butelkowe kwiaty przymocować do drutów, które służą jako podpórka do kwiatków. Każdy pomysł mile widziany.
AgataM 18:40, 27 sty 2018

Ja też szukam różnych inspiracji, ale jak coś znajdę od razu dam Ci znać.
Bogdzia 20:42, 27 sty 2018

Dorotko na bukiety systematycznie zaglądałam, wszystkie piekne ale ten z makami moje marzenie -przecudny.Kwiaty z butelek , nigdy bym na to nie wpadła , wyglądaja jak ze szkła.