Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:44, 02 sty 2015

Do góry
Takie obrazki: klon w pasach

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:42, 02 sty 2015

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:36, 02 sty 2015

Do góry
Nie widzieliście mojej walizy po rozpakowaniu po powrocie z Anglii To dopiero jest atrakcja, dawno nie pokazywałam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:23, 02 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja apeluję: jeśli macie być szczęśliwi, kupujcie ile wlezie Najwyżej po jakimś czasie oddacie komuś Ja tak robiłam, bo inaczej bym nie dała rady się przekonać czy to lubię czy podoba się

Jeszcze chora jestem

Danusiu kochana jesteś! Jak nadejdzie u mnie czas kupowania roślin, to mojemu mężowi będę pokazywać tego posta. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:06, 02 sty 2015

Do góry
A ja apeluję: jeśli macie być szczęśliwi, kupujcie ile wlezie Najwyżej po jakimś czasie oddacie komuś Ja tak robiłam, bo inaczej bym nie dała rady się przekonać czy to lubię czy podoba się

Jeszcze chora jestem
Zakochana w ogrodach 15:37, 02 sty 2015

Do góry
Moim zdaniem nie powinnaś tak łapać się "po łebkach" z jednej rabatki na drugą, nie kupowac nic chaotycznie, a wytyczyć sobie linie trawnika po całym ogrodzie, rabaty przekopać, pielić, trzymać czysto i powoli obsadzać, ale myśląc o całym ogrodzie. Nie na zasadzie tutaj krzaczek w trawniku tam krzaczek w trawniku, tutaj zaorane tutaj nie. Przygotuj glebę po całości, załóż trawnik po całości, na części wytycz sad, warzywnik, może łąkę kwietną? Żeby nie kosić wszystkiego.

Posadź najpierw w otoczeniu domu i w przedogródku rośliny, potem dalej. Wiem że nie jest to łatwe, ale pielić trzeba. utrzymywać w porządku choćby część ogrodu po jakiejś linii.

Na części ogrodu załóż sobie szkółkę, wiele bylin można wysiewać, rozmnażać, pozyskiwać od innych, jak podrosną sadź na rabatach.

Zobacz wątek Kubusiowo I i II. Gosia daje przykład jak zadbać o wielki ogród

https://www.ogrodowisko.pl/watek/470-kubusiowo

Tylko wtedy będziesz zadowolona ze swojej pracy i da ona efekty wizualne. Przyjemne dla oka.
Zakochana w ogrodach 15:32, 02 sty 2015

Do góry
iwonaal napisał(a)
Czy ktoś ma pomysł na mój staw i jeszcze mały kosztem.

Staw to jednak nie jest mały koszt, bo żeby go wypłycić i sprawić że będzie dostępny wygodnie i bezpiecznie (nie po drabinie) to jednak wymaga niemałych prac ziemnych Potem sadzenia roślin wodnych i przybrzeżnych. Ale możecie je wykonać sami, tylko że to mordercza praca. Ciężka jak na bary dwojga ludzi.

Może inspiracje się nasuną po tych zdjęciach w galerii?
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/390-stawy-kapielowe-oczyszczane-naturalnie

A może tutaj w ogrodzie Beth Chatto? Jego brzegi mogłyby wyglądać malowniczo

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:06, 02 sty 2015

Do góry
Przejrzałam parę stronek od początku i w środku, ogród bardzo wypiękniał, nie powiem widzę tutaj mój wpływ
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:16, 01 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A ja się cofnęłam dziś u ciebie do maja..i podziwiałam i szałwie i irysy i trójkolorowego buka... uwielbiam niebieski w ogrodzie i zapach irysów. Popatrzę jeszcze. Ten mieniący śliczny.

Miło Mi bardzo Danusiu, że w tak szczególny dzień mnie odwiedziłaś...biało-niebieska rabata na wystawie południowej...to moje wyzwanie...i jedno z postanowień noworocznych

Ja też marzę już o maju w ogrodzie...a nawiązując do Twojego artykułu "Ogród warzywny też może być piękny" chciałabym już sadzić sadzonki jadalnych warzyw, bo też zamarzyłam o zdrowym kawałku w ogrodzie, a buraki liściowe i uczesane pory mnie zachwyciły

Moje początki zielonej jadalni zaczęłam zeszłą wiosną...teraz mogę jeszcze zerwać brukselkę

Co się stało kwiatom ... 12:22, 01 sty 2015

Do góry
Krople deszczu najśliczniejsze Dziękuję za wiosnę.
Co się stało kwiatom ... 12:06, 01 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zdecydowanie jestem za mało na wątkach ogrodowych, ale bardzo boleję nad tym, bo czasu brak Chciałabym popatrzec na lato i wiosnę

Danusiu znalazłam dla Ciebietrochę wiosny i trochę lata

Pszczelarnia 12:00, 01 sty 2015

Do góry
Potrzebna Wam ruska bania nad potokiem, to dopiero byłaby atrakcja wśród takich okoliczności przyrody
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 11:54, 01 sty 2015

Do góry
Po takich życzeniach to aż ozdrowiałam Dzięki wielkie
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:16, 01 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Cudowne chwile z dziećmi, szaleństwa śniegowe i wszystko inne. Ja nie umiem, jakoś mnie to nigdy nie chciało pochłonąć, ale na łyżwach nie powiem, śmigało się piruety

Zima bez białych szaleństw jest... nudna i dość depresyjna - mało słońca, dzien krótki, zimno, w ogrodzie nie ma co robic, nic tylko koc , kawa i .... no właśnie i? Ludziom pracującym fizycznie np w ogrodzie, brak ruchu w zimie daje mocno we znaki, mnie nastraja wrecz depresyjnie (tyle że przy moim charakterze oznacza się to lekką nerwicą )
Nie lubie tego, a ja jak czegoś nie lubie to szukam i zmieniam..
Narty kocham od dziecka, to zasługa moich rodziców, tak samo jak łyżwy, kuligi, lepienie bałwanów... Radość płynącą z takiego spedzania zimy chce przekazać dzieciom - by sobie radziły z zimowymi dniami, by zima kojarzyła się nie tylko z choinka i prezentami ale i z szaleństwami na deskach, sankach, listkach, czy zwykłym zjeżdżaniu na tzw. pingwina...
Mojego męża nauczyłam dopiero po ślubie jeżdzić, tez go nie pochłonęło ale wie że wiele z życia skorzysta jak żona będzie w skowronkach
Widze jednak że podoba mu się skuter - wiec czemu nie? Kazdy musi znaleźć coś dla siebie
Pozdrawiam Danusiu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:02, 01 sty 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dla wszystkich zaczynających tworzyć ogród swoich marzeń - mój powrót do przeszłości, czasy sprzed 2000 roku.

Tymi słowami poczułam się wyróżniona (na pewno nie ja jedna), jakby były skierowane bezpośrednio do mnie. Rok 2015 będzie rokiem mojego wymarzonego ogrodu, wierzę, że z Twoją pomocą Danusiu. Oglądając te wspomnienia naprawdę uwierzyłam, że dam radę. Potrafisz motywować - to Twój kolejny talent.

MAMY NOWY ROK!! Niech będzie rokiem zdrowia, radości, szczęścia, w którym zostaną osiągnięte nasze cele i spełnią się nasze marzenia, niech powstaną piękne ogrody. I... Danusiu BĄDŹ Z NAMI
Rododendronowy ogród II. 22:40, 31 gru 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ale napadało, to dobrze, u mnie zdecydowanie za mało śniegu, Zanosi się na spore wydatki wiosną No bo pomarznie

Danusiu nie napadało u mnie . To zdjecie dołożyłam do życzeń noworocznych ale to stare zdjecie. U mnie sniegu bardzo mało , ledwie pobielone i też myślę ze bedą straty w ogrodzie szczególnie w cebulowych , nic się na to nie poradzi.
Co się stało kwiatom ... 22:30, 31 gru 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Uwielbiam Cie za te przepiękne róże, uwielbiam..

Danusia........wzruszyłam się.......dla Ciebie.

Nasz przydomowy ogródek 22:11, 31 gru 2014

Do góry
Dziękuję Zbyszku i nawzajem
Co się stało kwiatom ... 22:10, 31 gru 2014

Do góry
Uwielbiam Cie za te przepiękne róże, uwielbiam..
Co się stało kwiatom ... 22:09, 31 gru 2014

Do góry
Zdecydowanie jestem za mało na wątkach ogrodowych, ale bardzo boleję nad tym, bo czasu brak Chciałabym popatrzec na lato i wiosnę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies