Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 11:17, 19 wrz 2017

Do góry
duju napisał(a)
Dana, co do projektu sama mam problem z wyborem - bo zastanawiam się konkretnie nad garażem. Te które mi odpowiadają mają taki, ale kuchnia i salon od tyłu - ja bym chociaż kuchnię chciała z przodu. Wybrałam na razie taki projekt - może do zmian,może nie - jeszcze myślę - już możemy działać. Działak jest nasza - całe 800m2.Ziemię mamy 4klasę, musimy odrolnić, ale z tym nie ma problemu, bo wszystkie naokoło budowlane, ta też była tylko żeby płacić malutki podatek to ,,zarolnili''.

Tu cegielnia - mam nadzieję, że wolno wklejać, jak nie to proszę usunąć.
https://cegielniatrojanowscy.pl/
te płytki podłogowe z czarnym kwadracikami - galeria- podbiły moje serce.

A tu projekt naszego
https://www.tooba.pl/projekt-domu-Endo-2-TDR-323

Z jednej strony chciałam ten - bo widziałam na żywo, ładny rozkład itp, ale wszystko od tyłu.
https://www.domoweklimaty.pl/pl/projekty/2929/projekt-domu-karmel
Może coś podpowiesz Ale chyba pora udać się do architekta.
Jak wchodzę na stronę z projektami, to nie mogę wyjść

P.S. Jaki zakupiłaś aparat?
Ściana z aniołem wspaniała. My mamy do odbioru już Chrystusa Frasobliwego (taki jak Klaryska ) Ale na razie ,,stacjonuje'' u rzeźbiarza.

Justysiu oba projekty ładne, ale mnie zachwycają ostatnio małe domki. Dlatego Karmel mi sie bardziej podoba. Ja mam chęć na mały dworek Miłków idealnie mi się wpasowuje w moją wizję.
Czyli chcesz projekt indywidualny? czy tylko adaptować gotowy projekt?
U nas nie ma szans na odrolnienie jednej działki, muszę czekać na przekształcenie całej dzielnicy, wiem że to absurd ale nie mamy wyjścia

Pozdrawiam serdecznie i powodzenia życzę!

Cegielnię znam, piękne produkują cegły ale ceny dość wysokie.
Aparat to kolejny egzemplarz Pentaxa x70, nie chcę póki co innego. Trochę mniej pstrykam to i lepszy nie potrzebny...
Ściana to było moje marzenie, wreszcie się spełniło.
Pokażesz jak odbierzesz rzeźbę?
Może jakiś wątek ? Załóż proszę

Dziewczynki trzymajcie kciuki, Mama zaraz ma operację.
Pozdrawiam i do potem!
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:16, 19 wrz 2017

Do góry
A na poprawę nastroju:
ostatnio tak oświetlony był sad a potem wyszła tęcza....

Przyznam sie, ze pierwszy raz widziałam taki łuk, nie objęłam go aparatem
Lawendowy zawrót głowy 11:14, 19 wrz 2017

Do góry
Lusi nie wiem jaka to odmiana oby się ładnie zagescil staną przy nim dwa gabiony i trawka na końcu ))

Mam nadzieje ze ładnie wyjdzie )))

...uDany ogród 11:10, 19 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

te cegly sa kladzine tak wprost na ziemi ? czy jakos grunt byl przygotowany ?

Grunt wykorytowany z warstwy żyznej gleby, a później cegły ułożone na warstwie podsypki cementowo piaskowej tzw. suchu beton. Potem zasypane tą samą mieszanką/

Skąpana w słońcu 11:10, 19 wrz 2017

Do góry

Witam co to za roza z boku
I końcówka lata

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 11:03, 19 wrz 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Mogę się oczywiście mylić, ale odnoszę wrażenie, że w takim układzie rabat
będzie świetny widok z obecnego miejsca basenowego, a średni - z tarasu.
Boję się, że będzie się odnosić wrażenie "patrzenia z boku na scenę"

No i na rabatkach widziałyby mi się wtedy nie żywopłoty i drzewa na pniu, tylko drzewka wielopniowe zatopione w trawach i bylinach. Coś jak Ania_t planuje u siebie. Co oczywiście nie jest złym pomysłem

Asiu i Asiu,

to była moja pierwsza myśl jak zobaczyłam te plany. Wszystko fajnie pięknie ale patrzymy na to z boku.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:59, 19 wrz 2017

Do góry

Asi mam cos takiego, zrobie dzisiaj po południu lepsze....

W tym cieniu widać spad?
Tu ma być ogród :) 10:57, 19 wrz 2017

Do góry
Zakupy cebulek kwiatowych uważam za zakończone - a takie są moje tegoroczne wybory.

Tulipany kupowałam właściwie tylko na jedną, ale dużą rabatę, na której żadnych tulipanów jeszcze nie było.

Taką mieszankę odmian tam zaplanowałam, mam nadzieję, że i kolorystyka i ilość zrobią efekt wow

Na wszystkich innych rabatach nic nie dosadzam, będą tulipany sprzed roku i dwóch lat - okaże się jak będzie z kwitnieniem.

I jeszcze mix pełnych na jedną maleńką rabatę i do tego pojedyncze paczuszki drobnocebulowych i narcyzy, którymi obdarowała mnie koleżanka

Bez czosnków by się nie obyło.

Krzyśki, Purple Sensation i Globemastery kupowałam już w ubiegłym roku, a odmian Miami i White Giant jeszcze nie było w moim ogrodzie.

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:38, 19 wrz 2017

Do góry
ogród o poranku

Ogród z rzeźbą 10:35, 19 wrz 2017

Do góry
Zana napisał(a)
Kasia i Renia dla Was jeszcze raz

To zdjęcie to kwintesencja tego, co chciałam napisać
Jakoś tak trafiło, że Twój wątek był pierwszym ogrodowym, na który trafiłam po dłuższej przerwie już z tydzień temu i nie mogłam się napatrzyć. Cudowności u Ciebie.
Z Pszenicznej ... 10:33, 19 wrz 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Mam jeszcze pod kasztanowcem taką drynę, to połówka chyba 40 cm wysoka, co ciekawe z dnem. Dziurawym co prawda ale o dziwo ma dno. Nie wiem co z nią zrobimy, nawet nie chce mi się myśleć ile ona waży i jak ją mamy przestawić

Z tego cuda możesz poidełko dla ptaków zrobić albo małe ciurkadełko....

Doga super Wam wyszła.
W warzywniaku podobnie - miałam jeszcze tyle pomidorów i wszystkie w kilka dni szlag trafił - wywalone już... u mnie pietruszka się namnożyla tak, ze do pracy już wynosze....
Z codziennych działań ogrodowych to szukanie ślimaków i robienie im KILL BILLmasakra ile ich jest....nawet plastik oblegają i próbuja wcinać....
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:28, 19 wrz 2017

Do góry
mira napisał(a)

bardzo lubię ten zestaw titonia, rudbekie i werbena

ostatnie tchnienie dalii

Ten zestaw jest miły mojemu sercu. A czemu dalia wydaje ostatnie tchnienie?

Co do róż - lubię ale mam wrażenie, że jakby nie przystają do takiego naturalizmu ogrodowego jak u mnie.

Poszło dziś na cito.
Pszczelarnia 10:24, 19 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wybrane dalie:

Odwożąc dzieci do szkoły mijam codziennie wiejski ogródek, zawsze zwalniam autem gdy go mijam. Krząta się w nim wiekowa babcinka, a zachwyca mnie sielskość tego skrawka ogrodu przy jej niedużej chacie.
Teraz na wejściu jesieni ogród zalany jest daliami - blade róże kwiatów przeplatają się z morelowym odcieniem innych, akcentami są bordowe i amarantowe wielkie odmiany, pompony i kaktusowe, mnóstwo. Spektakl kolorów i plan nieustannie mnie zachwyca. Zatopione to wszystko jest w cyniach, ziemowitach, floksach i budzących się astrach.

Kiedyś i ja się zdobędę na dalie.

Tu ma być ogród :) 10:11, 19 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Agatko, to graby fastigiata - od wiosny są w tym miejscu, a sama rabata jeszcze ma być pozmieniana - chcę jednolicie na całej długości.

Tą rozplenice, o której piszesz kupowałam pod nazwą Viridiscens, nasionka mogę Ci zebrać.

W porannej rosie

A tu kłos Hameln i Viridiscens - różnica w wielkości i wybarwieniu ogromna, dlatego ta odmiana robi wrażenie

w porannej rosie wszystkie kotki aż rozweselają, czyli drzewa pomyliłam
myślalam, że w zacytowanym zdjęciu w prawym dolnym rogi to właśnie rozplenica purpurowa"Rubrum"?
Ogrodowy song 10:01, 19 wrz 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Trawki dla Joli

Nie poznaję Twojego ogrodu, tak wypiękniał, a te zdjęcia które cytuję urzekły mnie.

Pięknie trawki pod tym niwaki skomponowałaś!
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:58, 19 wrz 2017

Do góry
Mogę się oczywiście mylić, ale odnoszę wrażenie, że w takim układzie rabat
będzie świetny widok z obecnego miejsca basenowego, a średni - z tarasu.
Boję się, że będzie się odnosić wrażenie "patrzenia z boku na scenę"

No i na rabatkach widziałyby mi się wtedy nie żywopłoty i drzewa na pniu, tylko drzewka wielopniowe zatopione w trawach i bylinach. Coś jak Ania_t planuje u siebie. Co oczywiście nie jest złym pomysłem
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:46, 19 wrz 2017

Do góry
Pokombinowałam troche i cos takiego wymodziłam....- kształ rabat taki a wypełnienia Asiowe....

Zmieniłam kształt rabaty przy kotłowni, bo tam mam wyjście na ogród i wolę mieć przesmyk z trawy .....
Zmieniłam też trochę układ drzew i wcięcie rabaty po prawej stronie od tarasu, aby mieć możliwość przejścia dookoła domu...
ZOstało by miejsce (na razie trawiaste aby przesunąc basen a na warzywniak byłoby miejsce po prawej stronie....
Przyjmuję krytykę na klatę
Tu ma być ogród :) 09:39, 19 wrz 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Cudowna całość rabaty....te smukłości wysokości to miłorzęby kolumnowe...wow

Dużo kotków masz ogrodzie

Widziałam cisy...gęste sadzonki widać, że były cięte już ze dwa lata wcześniej...życzę wszystkim takich sprzedawców

Możesz zebrać dla mnie nasionka rozplenicy purpurowej?

Agatko, to graby fastigiata - od wiosny są w tym miejscu, a sama rabata jeszcze ma być pozmieniana - chcę jednolicie na całej długości.

Tą rozplenice, o której piszesz kupowałam pod nazwą Viridiscens, nasionka mogę Ci zebrać.

W porannej rosie

A tu kłos Hameln i Viridiscens - różnica w wielkości i wybarwieniu ogromna, dlatego ta odmiana robi wrażenie

Ogród Muszelki 09:35, 19 wrz 2017

Do góry
wpadłem do Ciebie z rewizytą i co tu napisać...ogród dojrzały i zadbany ale na kolana to mnie Twoje wyprawy powaliły....cudne zdjęcia ukazujące majestat i piękno gór...wszelkiej maści...
a i w raju byłaś

widzę że i zgadywanka jest co do Tajemniczego imienia na A... mi bliskie sercu to Amelia więc na takie stawiam

Muszelka napisał(a)

Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 09:30, 19 wrz 2017

Do góry
Moje rozplenice Hameln wysiewane z nasion w lutym 2017r. zaczynają kwitnąć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies