Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 19:28, 22 lis 2017

Bogdzia napisał(a)
No popatrz nie myślałam ze bedziesz chciała warzywa uprawiac bo i tak jestes bardzo zabiegana ale masz rację za duzo mięsa sie je więc warzywa super.

Bożenko wiele się u mnie zmieniło i zawodowo i chyba też poglądowo
nastawiam się na zielono mi
narazie próbuje przyzwyczaić dziewczynki do natki pietruszki, bo wczesniej w naszym domu nie mialy z tym do czynienia i jest "fuuuuuuuuuuuuj wyjmij to zielone....."
anna_t 19:30, 22 lis 2017

kasja83 napisał(a)

Ja tam jestem właśnie takim mięsożercą bardziej... tłumaczę to grupą krwi swoją.

zwróć tez uwagę na zakwszanie organizmu przez mięcho, według mnie dlatego tyle nowotworów jest teraz..
anna_t 19:33, 22 lis 2017

Makao_J napisał(a)
Skrzyń warzywnych zawsze będzie za mało. Ja mam dwie i będziemy robić kolejne bo nie wszystko nam się do nich mieści. Same cukinie zajęły jedną skrzynię. Drugą pomidory, a gdzie marchew, pietruszka, itp?

u mnie na poczatek 3 ale będą w takim miejscu że w razie czego mogę dokładać
podpisy z drzewami nieaktualne, będzie jednak totalnie inaczej...
anna_t 19:34, 22 lis 2017

AniMa napisał(a)

No... muszę facetowi przyznać rację

czasem mu się uda
anna_t 20:23, 22 lis 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Derenie polecane i niezawodne: alba 'Elegantissima', niższy będzie 'Ivory Halo' a o żółtych pędach rozłogowy 'Flaviramea' albo ‘White Gold’ (warto poszukać też z czerwonymi pędami 'Hedgerow's Gold').

Ładny z charakterem jest 'Kesselringii' ale może podmarzać.

Kesselringii - przepiękny! a jak on się świetnie komponuje w stanie bezlistnym z trawkami w zywo zielonym kolorze, cudny jest!

zastanawiam się Ewa nad dereniami w brzozach i wszystkie (poza Hedgerow's Gold) które mi wypisałaś mi się podobają.
Elegantissima dostępny bezproblemu ale za to Ivory chyba bardziej zwarty.
chyba wszysteki bym chciała
Margerytka40 20:29, 22 lis 2017

anna_t napisał(a)

Kesselringii - przepiękny! a jak on się świetnie komponuje w stanie bezlistnym z trawkami w zywo zielonym kolorze, cudny jest!

zastanawiam się Ewa nad dereniami w brzozach i wszystkie (poza Hedgerow's Gold) które mi wypisałaś mi się podobają.
Elegantissima dostępny bezproblemu ale za to Ivory chyba bardziej zwarty.
chyba wszysteki bym chciała

Widzę ,że wzięło Cię dereniowo . Też od jakiegoś czasu mam na nie zakręcone.. Nie mogę się już doczekać efektu mojego dereniowego żywopłotu
anna_t 20:44, 22 lis 2017

jezu Asia co ja teraz mam w głowie... brzozową z dereniami właśnie
ale narazie badam teren i swoje tempo bicia serca gdy przegladam piny i patrzę za okno..
generalnie to stwierdzam ze częściej powinnam planowac ogród patrząc na ogrod a nie na kartkę papieru..
widziałam Twoje derenie, jakie sadziłaś?gdzie kupiłas i po ile? duże sadzonki?
Margerytka40 21:04, 22 lis 2017

Moje to Sibrica. Latem zielone a zimą piękne czerwone pędy.Tu kupowałam. Przyszły dość ładne.
Przy wejściu pod Pissardii będą jeszcze White Gold. Zielone pędy na tle czerwonych a trochę dalej przed żywopłotem chcę doorenbosy .
anna_t 21:15, 22 lis 2017

ale żeś sobie to wymyśliła, no bosko. mi też się ten white podoba, daj znać jak będziesz kupować
Margerytka40 21:45, 22 lis 2017

Ja już je mam..Kupiłam w Skierniewicach. Szukałam Ivory ale nie było i wzięłam 3 szt tych. Nawet dobrze wyszło bo te zielone pędy mają