Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Migawki z ogródka 18:22, 22 lis 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Niespodziankę miałam dziś taką

Kasiu dziękuję bardzo
Lista znowu się zrobiła...

haha
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:20, 22 lis 2017

Do góry
i jeszcze taka lektura
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:19, 22 lis 2017

Do góry
najpierw sie pochwale wygrana w konkursie
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 18:08, 22 lis 2017

Do góry
Dziś odwiedziliśmy P.Edka z niespodzianką,wczoraj Bogdan znalazł na necie lipę do rzezbienia,dziś przesyłka dotarła-piekne bloczki do rzezbzienia ależ się cieszę,a jak Pan Edek się ucieszył ho ho

po drodze wpadlismy do ogrodu i ku mojemu zdziwieniu róża jeszcze zakwitła ,a to bestia zdjecie niewyrazne bo na szybko tel robiłam

Ukojenie 18:00, 22 lis 2017

Do góry
Byla roza to teraz ogrodek z dzisiejszego przedpoludnia:

Hortensje ogrodowe teller - czekam az zrzuca liscie zeby je opatulic:

Berberys erecta - chyba jedyny tak ladny i lisciasty bo reszta juz gola:

Oczkowa z nadal kwitnaca chryzantema

Reszta taka sama jak byla

Wniosek na teraz - bardziej skupic sie na froncie bo reszty niemal nie ogladam gdy przychodzi zimno.
...uDany ogród 17:38, 22 lis 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Niesamowity masz ten ogród - tyle w nim piękności. Można łatwo się rozmarzyć patrząc na te fotki.

Aniu dziękuję za komplementy, ja uwielbiam mój ogród. To moje miejsce na ziemi

...uDany ogród 17:36, 22 lis 2017

Do góry
agapant napisał(a)
Gosia masz całkowitą racje, co jedno to lepsze.

Aguś, ale Wy mi słodzicie. Dziękuję serdecznie!

...uDany ogród 17:31, 22 lis 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
W takim razie Twoje macro to chyba mikroskop elektronowy

Gosiu to makro na 1cm, w zwykłym kompakcie Ma też teleobiektyw

Blaski i cienie nowego życia 16:37, 22 lis 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)
Z Łukaszem malowaliśmy też dziś białym drewnochronem pierwszą warstwą takie cudne domki

Ulcia śliczne - robione czy kupione? z chęcią też bym takie powiesiła i to właśnie białe
Księżycowy... 16:28, 22 lis 2017

Do góry
Aga musisz mnie nieco oświecić, czy siedząc przy stole kuchnia/salon widzisz wjazd do garażu sąsiada?

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 15:45, 22 lis 2017

Do góry
przymrozek byl ale taki tyci tyci i za to mamy dzis slonko od rana
wylecialam na chwilez aparatem i znalazlam ostatnia rozyczke

ciemierniki w tym roku sa piekne i duzo (w zeszlym roku kwitly pojedyncze)

kociomietka jeszcze kwitnie i cieszy oko

i nizdarte rudbekie przetrwaly pierwszy przymrozek
Ogród przydomowy - Hosty 14:58, 22 lis 2017

Do góry
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:40, 22 lis 2017

Do góry
Aaa i wczoraj miałam pierwszy śnieg patrzyłam w ubiegłym roku spadł 9 listopada opoznil sie trochę pozdrawiam zagladajacych

Zakręcony ogród 13:44, 22 lis 2017

Do góry
iwka napisał(a)
kulki różnej wielkości, ze stożkami też fajnie, podwyższają trochę rabatę, nie jest taka płaska

ale zastanawia mnie jak to koło później wkomponować w całość, przy płocie też coś ma być, może jakoś od razu połączyć w całość.
Masz jakieś zdjęcie gdzie boki bardziej widać, co jest po lewo i prawo

Iwonka za kołem pod płotem nic już nie może być bo tam się będzie otwierać brama. Po lewej stronie jest już tylko podjazd i tłuczeń do ogrodzenia. Tam nie planuje nic sadzić.
Zostaje rabata pod płotem po prawej stronie. Z tego co chce na pewno tu miec : Limki w towarzystwie gracków z kulkami rzecz jasna
widok z drzwi frontowych :

rabata z prawej :

Gożdzikowa - wiejski ogród 13:40, 22 lis 2017

Do góry
Tak Haniu sypie od godz 12...tylko się topi i na ziemi go nie za dużo ...ale w powietrzu piękne grube białe śnieżynki...sceneria zimowa u mnie już po raz drugi.
fotek brak,w telefonie mam słaby aparat(ten z dobrym aparatem z wodowałam a aparat w lekkiej niedyspozycji

gorąca miłość dla was

Małe marzenie o dużym ogrodzie 13:25, 22 lis 2017

Do góry
Zdjecie kawalka dzialki od drogi a z prawej strony świerki sasiada
Małe marzenie o dużym ogrodzie 13:21, 22 lis 2017

Do góry
Makadamia-dziekuje za odzew
DorKa-dziekuje za mile powitanie zerknełam na twoj ogrod i bardzo podoba mi sie ta rabata z hortkami i trawami a za nimi pewnie szmaragdy?

Juz tlumacze co i jak...
Z prawej strony dzialki mam sasiada od ktorego dziela nas wysokie swierki,z tylu jest pole uprawne a za polem las, z lewej strony jest łąka, a z przodu droga(zrobie w sobote kilka fotek to wrzuce jak to wyglada z kazdej strony
Od tylu domu do poczatku strefy garażu jest 34m wiec tyle miejsca bedzie zajmowal ogrod za domem.

Wiec garaz a wlasciwie warsztat musi byc z tylu poniewaz mąż jest mechanikiem i potrzebuje duzo miejsca na kilka aut i pelno czesci wiec jego lokalizacja jest nie do ruszenia na zdjeciu ponizej po prawej i lewej stronie tego przejscia do garazu gdzie zaznaczylam kreska rabaty chcialam posadzic jakies wysokie iglaki zeby oddzielic sie od warsztatu.

Z prawej strony przy przejezdzie chcialam posadzic zywoplot z laurowisni i robinie akacjowe zeby stworzyc zielona sciane i odgrodzic sie od przejazdu do garazu

Z lewej strony myslalam o szmaragdach zeby szybko zaslonic zachodnie wiatry a przed nimi posadzic kilka brzózek i wzdłuż zrobic jakas fajna rabate.

Chcialabym zeby w ogrodzie na pewno pojawily sie hortensje brzozy trawy iglaczki duze i male, cos lisciastego zeby sie ladnie przebarwialo(widzialam ladne połączenie róży z powojnikiem i lawendą) kuliste bukszpany ...no i ogolnie lista tych roslinek sie nie kończy

W centralnej czesci ogrodu bedzie stal basen a przy nim chcialam zrobic takie miejsce na lezaki wysypane zwirem a wszystko otulic rabatką z niskich krzewow.

Ogolnie zarys pomyslu na wszystko mam, wiem jakie roslinki chce i jak mniej wiecej je ze soba poskaladac, tylko chce tak duzo rzeczy tam zrobic i boje sie zeby nie przedobrzyć
Zakręcony ogród 13:14, 22 lis 2017

Do góry
kulki różnej wielkości, ze stożkami też fajnie, podwyższają trochę rabatę, nie jest taka płaska

ale zastanawia mnie jak to koło później wkomponować w całość, przy płocie też coś ma być, może jakoś od razu połączyć w całość.
Masz jakieś zdjęcie gdzie boki bardziej widać, co jest po lewo i prawo
W moim małym ogródeczku - Dorota 13:05, 22 lis 2017

Do góry
Rany... jakie cudne...

Szkoda dorotko, że nie mieszkasz bliżej bo bym zamówiła u ciebie takie zestaw na święta. Ale moje łakomczuchy miałyby radochę.
Kolorowe Rabaty Martek 12:56, 22 lis 2017

Do góry
Petunie raczej w moim deszczu by nie wytrzymały, dlatego ich nie sadzę, ale wiciokrzewy i owszem. A z kwitnących pelargonie. U sąsiadów jeszcze na balkonie wiszą. Niestety po chwilowym ociepleniu, powrót zimnych nocy, z przymrozkami.
I koniec zieleni.

Ale to nic, trzeba choinkowe głązki do wazonu wstawić i czekać na słoneczne dni.
Martuś, miłego dnia.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies