Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:31, 18 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Hortensje i róże ja nie wybieram. Ze wszystkim jest praca oczywiście przy hortach mniej.
Nie na darmo nazwano różę królową bo nią jest i trzeba jej służyć aby była piękna.

Poważnie ? nie masz ani róż ani hortensji ? upas oczywiście jest praca choć z hortensjami prawie wcale

i uświadomiłaś mi o co chodzi z tą królową tak to prawda trzeba wiele czasu żeby były piękne

przeszłam dziś przez ogród i pojedyncze kwitną

Chopin

summer song

okrywowa
Co się stało kwiatom ... 20:28, 18 wrz 2017

Do góry
Renia jedno jest pewne, marzenia się spełniają, wystarczy tylko pomóc im się uwolnić

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:27, 18 wrz 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
I pochwale twoje dekoracje jesienne. Bardzo ładne, ciepłe.
I poduchy na fotelu. Lubię takie kwiatowe motywy
Dziękuję za pochwałę. Jak byłam w sklepie po materiał na poduchy miałam spory dylemat, było tak dużo ładnych wzorów, że za pierwszym razem nie zdecydowałam się na zakup. Pospisywałam szerokości materiałów w domu rozrysowałam sobie w skali układ na krzesła i zabrałam się za szycie. Po kilku dniach miałam gotowych 6 pokrowców, które mogę zdjąć i wyprać.

Ukojenie 20:22, 18 wrz 2017

Do góry
zoja napisał(a)
Moja frontowa o poranku

Mokro, zimno i brak czasu... Tesknie za sloncem...

Pięknie Ci się prezentuje frontowa.
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:21, 18 wrz 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Hmmm proporcje zachowane odpowiednie na 1 hortensję przypada 10 róż tak mniej więcej, ale raczej więcej (niż 10 ) a jeszcze dojadą w październiku...

Wywołałam temat i sama się nad tym zastanawiam

ja nie wiem jakie proporcje powinny być
ja mam 20 hortensji i 40 róż - róż dokupię na pewno a na hortensję już miejsca nie znajdę no może ogrodowe to tak

ukorzeniłam z powodzeniem na razie hortensje ogrodowe z patyków , a jedna limka mi się udała ale podarowałam już

Ogród do odnowy 20:21, 18 wrz 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
rano

chyba muszę jej czerwoną wstążeczkę zawiązać by nie zapeszyć

Miałam tego pierwiosnka, ale tylko jeden sezon. Potem zniknął. W sumie nie wiem, czy sam z siebie, czy podczas prac przy zakładaniu trawiastej ścieżki wzdłuż rabaty na której rósł. Może go przysypałam. Bardzo długo kwitnie.
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:19, 18 wrz 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Cofam się i cofam i nie mogę nasycić się Twoim ogrodem. Masz taką różnorodność i przepięknie łączysz ze sobą rośliny. Jak to możliwe że tyle nowych lilii zmieścisz w ogrodzie 80 szt ?
Mój eM też nie ogrodowy, ale jak pomyślę że miałby mi się wtrącać co mam kupić i gdzie posadzić to wolę tak jak jest, najlepiej samej sobie rozporządzać
Dorotko, tyle nowych róż masz w ogrodzie, wszystkie cudnie kwitły i fajnie dobierasz do nich towarzystwo.
Dostałam od Ciebie nasionka Miruny. Czy wysiać je wiosną czy teraz od razu do ziemi?
Naparstnicę i orlika już wysiałam, tak jak mówiłaś porozsiewałam w kilku miejscach, teraz się boję że ich wiosną nie znajdę, albo wypielę.
Piękną masz lilię różową, ma czysty mocny kolor, ja kupiłam sobie w tym roku cebulę różowej i jak zakwitła to mnie rozczarowała, brudny róż.
Lampiony, dekoracje jesienne śliczne, tylko aż mnie zmroziły te jesienne kolory, nie ma rady, idzie jesień .
Wszystkie lilie wsadziłam, w dołek kładłam od 3 do 5 sztuk. Mam nadzieję, że zdążą zakwitnąć, już widać zawiązki pączków.

Od pewnego czasu mój em zrobił się bardziej tolerancyjny i nie wymyśla przy zakupach ogrodowych. Co wcale nie oznacza, że robię je przy nim.
Różyczki ładnie kwitły w lipcu, drugie kwitnienie określam jako nienahalne .
Trochę późno na wysiewanie nasion teraz, ale wysiej trochę maruny w zadołowaną doniczkę. Jak wzejdzie to dobrze, a jak nie wzejdzie teraz to wiosną wysiejesz następną.
Lilie rzeczywiście miały piękny kolor i obłędnie pachniały, obawiam się tylko czy moje nowe lilie też będą pachnące. Taka ilość nawet na podwórku może odurzyć zapachem.
Jesienne dekoracje z lampionów wykorzystane będą do udekorowania sali na 18 ur. syna.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 20:18, 18 wrz 2017

Do góry
rozark napisał(a)
byłam na festiwalu lawendy, było cudnie

W takich woreczkach wręczam moją lawendę znajomym
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:17, 18 wrz 2017

Do góry
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:16, 18 wrz 2017

Do góry
Okazało się, że to co rośnie na polu za naszym domem jako poplon z rzepakiem to słoneczniki !!!! ale codziennie pasek koszą dla krów więc kwiaty nie zdążą kwitnąć. Trochę jednak coś tam widać. Wyszło dziś słonko więc poleciałam z aparatem.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:12, 18 wrz 2017

Do góry
trawkowo

Mirkowy ogród (początki) 20:12, 18 wrz 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Wczoraj była paskudna pogoda nic nie dało się na działce zrobić.Poszłam do lasku na grzybki i zero zbiorów nawet jednego nie znalazłam.Tylko masa muchomorów to kilka fotek zrobiłam zaczęło padać i pojechałam leniuchować w domku.

Nigdy nie widziałam muchomora na żywo )a mieszkam kupę lat obok lasu.
Skąpana w słońcu 20:10, 18 wrz 2017

Do góry
gobasia Basiu, dziękuję za miłe słowa

sylwia_slomc... Sylwia, jak skończę to zrobię porównanie.

Uwierzcie mi, że mam małą działkę i większość to plac budowy

To mniej drastyczne obrazy, reszty nie pokaże bo nie chcę nikogo straszyć.

Ale coś tam już rośnie

Jeszcze tylko murki, ścieżki, obrzeża i trawnik i będzie cud, miód i orzeszki
Ukojenie 20:08, 18 wrz 2017

Do góry
I hortensje ogrodowe przed domem:

To tyle ostatnio ogrodek widze
Zaczynam dostrzegac plusy rabat przy wejsciu do domu
Musze tu bardziej podzialac skoro tak
Ogród z widokiem na jezioro 20:07, 18 wrz 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Dostałam trzy sadzonki sundaville, ciekawe czy przezimuje

moja sie w koncu zebrala po zimowaniu w domu, w koncu ruszyla i zakwitla....ech
nie wiem jak da rade kolejna zime
Ogród z widokiem na jezioro 20:05, 18 wrz 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Dostałam trzy sadzonki sundaville, ciekawe czy przezimuje

U mnie nie dała rady, ale prubój, może będzie sukces
Mój 4 arowy azyl... 20:03, 18 wrz 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Gdyby nie ząb eMa może byłoby więcej.

Basiu to dzisiejsze?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:01, 18 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Nie draznij juz taka piekna pogoda

Kiedy się cieszę jak małpa kitem. Nie pamiętam już, kiedy ostatnio mieliśmy cały dzień słońce. Światłocień wreszcie się pojawił.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:01, 18 wrz 2017

Do góry
ogrodula napisał(a)
I ja dotarłam do Twojego ogródeczka z przyjemnością pospacerowałam.Jesteś mistrzynią w dekorowaniu ogrodu uwielbiam takie klimaty
Witaj miło mi, że do mnie dotarłaś. Zaraz odwieddzę Twój wątek.

Co się stało kwiatom ... 20:00, 18 wrz 2017

Do góry
młode sadzonki hortensji bukietowych , ciekawa jestem czy obdarują mnie kwiatami za rok.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies