Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mirkowy ogród (początki) 00:26, 17 wrz 2017

Do góry
Hortensje jakoś nierównomiernie kwitną.

Ogród Małej Mi 2017 00:25, 17 wrz 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

To nie dołek.. to wielki dół... tym razem nie ogrodowo..

Edit.. tak sobie myslę, co jeszcze możę być gorzej.. i najgorsze jest to, że znajduję co....

To tak nie myśl...myśl pozytywnie chociaż może ci być trudno...myśl to też energia, lepiej otaczać się tą dobrą a nie tą złą...
Buziaki i dobre energię ślę !

Ale obrazek trafnie puentują niektóre sytuacje - to fakt...
Mirkowy ogród (początki) 00:21, 17 wrz 2017

Do góry

Mirkowy ogród (początki) 00:17, 17 wrz 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Mirko - Dostojne porosły dalie, szczególnie lubię o ciemnych liściach, tą z panoramicznego zdjęcia.

ja też w tym roku nie wierzyłam że rozplenica Black Beauty przetrzyma mi zimę, dostałam małe siewki od Irenki b. późną jesienią, przesyłka szła trzy tygodnie pocztą, 'ach poczta' zasuszone włożyłam do doniczki, późno ruszyły ale utrzymały się dwie szt.
Cieszę się że ci się podobają.Mam jedną prawie czarną (dostałam od sąsiadki na.wymianę)Nie mogę zrobić fotki aby kolor uchwycić.

Z Black będę zbierać nasionka i znów wysieje.Podobają mi się kłoski takie czarne fajne.
Ogród Małej Mi 2017 00:13, 17 wrz 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Edit.. tak sobie myslę, co jeszcze możę być gorzej.. i najgorsze jest to, że znajduję co....

Aniu tulam jak mogę bo rozumiem, że gdyby bardzo źle nie było to nie byłabyś w takim nastroju .....Jesteś twarda sztuka co się łatwo nie poddaje życiu, więc mam nadzieję, że i tym razem się podniesiesz i wygrzebiesz z tego doła, choć wyobrażam sobie jak musi być głęboki..... Tulam
Ogród Małej Mi 2017 23:50, 16 wrz 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Aniu, przesyłam ciepłe myśli i dużo sił.

Potrzebne.. nawet bardzo....

Za myśli pozytywne wybaczam dyni Może nawet (liczę na to) będzie dawać zdrowe żarcie ...
Papryka żółta jest rewwelacyjna, pozbierałam nawet nasionka..
Jak komuś nie odpwiedzialam to sorki..

Na zielonej... trawce :) 23:44, 16 wrz 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

[

To jest bajka!
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:40, 16 wrz 2017

Do góry
babka napisał(a)

ALe to jest piękna rabata! No dimna z nas jestem!
A z Ciebie najbardziej, że sobie nie dałaś wszystkiego wmówić, tylko konsekwentnie układałaś swoją wizję.

Ogród niby nowoczesny ale... 23:31, 16 wrz 2017

Do góry
Magda70 napisał(a)
Grabowa na koniec i spadam bo chyba od nadmiaru powietrza glowa mnie boli

Najlepszy widok przed snem: Twoja grabowa! Będę dziś śnić o grabach

A ta irga w żwirku rozwala mnie niezmiennie.
Ogród Małej Mi 2017 23:30, 16 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Davidy przegrały...cena za 13 sadzonek mnie powaliła. Szukam dalej...

To kup mniejsze.. te sąw normalnej cenie, bo duże (faktycznie duże) u nas to były chyba po ok 80-90zł. Ale te małe po 13 zł. I te małe gonią duże

Ogród Małej Mi 2017 23:26, 16 wrz 2017

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu też miałam takie momenty, że ogród nie cieszył, ale one przechodzą i przychodzą nowe pomysły i doznania Rabatka wśród kostki urzekająca, natura sama się obroni nawet jeśli nie mamy czasu albo dołek.
Przesyłam moc pozytywnej energii

Ogród Małej Mi 2017 23:22, 16 wrz 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Aneczko... moje ciepłe mysli lecą do ciebie kilka razy dziennie... 7 dni w tygodniu... Za każdym razem jak spojrzę na trawiastego potwora od ciebie... albo na rozpław... I z westchnieniem wspominam te cudowne chwile w twoim ogrodzie... Ach...

Aniu... tyś nie diabeł..tyś anioł.. zmień awatar... domu byś tera nie poznała, tak przemeblowany.. ale dla gości jest lepiej Zapraszam zawsze.... nawet bez zapowiedzenia.. dla przyjaciół mamy zawsze otwarte drzwi.. a jakby co to klucz pod wycieraczką.

Pamiętam o paroci... to paproć wietlica samicza Dre's Dagger, może das sie coś wiosną uszczknąć .

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 23:18, 16 wrz 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
[img size=318x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/150/1508830/

Te rozchodniki wprost urzekające!

Ogród Małej Mi 2017 23:17, 16 wrz 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Aniu ale ogrod taki naturalny, mi się podoba, też ciągle musi sobie u mnie dadz rade, trudno. Czy masz u siebie kaline japonską , pagodową? Wiem, że u Ciebie mrozy dały popalić tak jak i u mnie i szukam informacji czy daje rade?
Pozdrawiam i dobrych dni życze

Danusia.. wiesz jak jest.. nie wiesz jak u mnie, ale wies, ze los nie zawsze rozpieszcza.. ćwiczy naszą wytrzmałość.

Kalina u mnie rosnie w zacisznym miejscu, ale na początku zacisznie nie miała, nigdy nie okrywalam i rośnie.. zimy kiedyś solidniejsze były. Kupiłam sobie w tym roku drugą.. tym razem Everesta.. Fotki nie mam. nie mam głowy do zdjeć.. cośtam czasmi siezmuszę i pofotografuję.. wczoarj stwierdziłam że spuszcamy wodę z basenu , najpierw do oczka.. lała sie do dzisiaj wieczora, na szczęscie ryby zostały sie w oczku..
Te zawilce przetrwały.. a jak wyciepałam korenakę to nabrały rozrostu.. i mam ich już całkiem ładną kępę..

Ogród Małej Mi 2017 23:10, 16 wrz 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Ania całusy i uściski przesyłam.

Dziękuję..

Pokazywałam?? Gdzie znalazły lokum rozchodniki..
Ogród Małej Mi 2017 23:09, 16 wrz 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)

Gust Ci się wyrobił, tak- ale tak jak apetyt rośnie w miarę jedzenia, Aniu jesteś teraz smakoszem wykwintnym
Potrzebujesz może zmian, żeby lepiej się poczuć?
To nie jest śmieszne, każdy kto ma ładnie ( inni o tym tylko marzą) chce mieć jeszcze inaczej, piękniej. Przyzwyczaiłaś się do tego co masz, jeszcze mróz zrobił selekcję i wyszło jak wyszło.
Dla mnie Twój ogród jest wspaniały i chyba nie tylko dla mnie, bo mnóstwo ludzi rozpływa się nad Twoimi fotkami

Hosta Gold Standard to chyba tez moja ulubiona chociaż wcale jej nie mam

No to wielki błąd.. Gold jest fajną hostą, pieknie się zmienia w sezonie.

Żeby się lepiej poczuć .. hmm.. chciałabym zupelnie co innego... oddałabym za to ogród, dom...wszytko.. ale są rzeczy które rządzą się swoimi prawami.. ogród teraz ma okazję poakzać czy zsługuje na moją miłośc.. Zaniedbany nie z mojej winy.. ale czy pokaże że mimo wszytko mnie rozumie, jak przyjaciel?? Liczę że wiosnaznajdę dla niego czas.. ale do wiosny musi radzić sobie sam..

A to moja druga przybłeda.. myślałam, że nei przeżyje, ale dokarmona sie pozbierała.. Nie lubię kotów, po prostu nie lubię.. a mam już 2.
Przedstawiam Rudą
Ptasi gaj 23:09, 16 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Pierwszy raz wypuscila kwiaty

Też pierwszy raz mi kwitnie
W cieniu - zacieniona 23:03, 16 wrz 2017

Do góry
...kolorowo.

Ptasi gaj 23:02, 16 wrz 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Elu jestes pewna, ze to Magical candle?? Te choiny to dwie różne chyba? Obie piękne, ostatnio jestem nimi zauroczona, obecnie mam 4 ale myśle by dokupić. Jak długo je masz? Troche tylko się obawiam o podlewanie, u Ciebie mokro to im dobrze. Mają podstawową zalete bo nie gubią igieł Pozdrawiam

Jestem pewna ze tak sie nazywa ma przywieszona metke. Mam dwie takie same wiec nie moze byc mowy, ze to podmianka metek. Sprawdzalam jeszcze dzisiaj bo Kindzia miala problemy ze swoja horta podobna.

Danusiu pierwsza hoina ma ok. 7 lat jest wysoka ok 3 m jest os trzech lat cieta i pieknie sie zagescila. Nawet jak ide przez ogrod a mam sekator to ciecham. Za nia rosna jeszcze 2 tez,ladne jest tam malo miejasca i nie moge im zrobic foty.

Druga fota ta hoina jest u mnie 4 lata troche odchorowala po posadzeniu z donicy ale juz w tym roku pieknie odrosla.
Tych choin mam 11 szt wlasciwie wszystkie nie mogly dojsc do siebie ale w tym roku bardzo dobrze rosna. Te choiny nje byly jeszcze ciete w przyszlym roku bede obowiazkowo przycinala. Inna sprawa, jak zamawialam choiny ogladalam inne ladniejsze, a przywiezli takie badziewie z poprzedniego roku ktore im zostaly. Chcialam je zwrocic ale eM mowi nje rob cyrku. Dzmy dobrej ziemi i bedzie ok. Najgorsza ktora miala zolte igly teraz wyglada pieknie. Em podlewa i rosna. Choiny najgorzej pierwsze lata trzeba podlewac pozniej znajduja sobie wode glebiej.

Ten rok jest wyjatkowy dla roslin dla choin szczegolnie bo mokry u nas pewnie sie smiejesz bo wiem, ze na Slasku sucho bylo. U nas niestety nie bylo tygodnia aby kilka ulew nie przyszlo.

Dzisiaj byla znosna pogoda mialo byc bardzo zimno i wprost przeciwnie bylo 20 stopni. Duzo roznych prac zrobilam wiec jestem zadowolona.
W cieniu - zacieniona 22:45, 16 wrz 2017

Do góry
...Świecznice...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies