Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 15:56, 17 gru 2017

kasiek napisał(a)
Kasiu.... halo ... Gdzieś Ty? Wrzuć chociaż jakieś robótki przedświąteczne bo smutno bez Ciebie!

Jestem Ptaszynko, ale zwykle zerkam przelotnie. Mam teraz fazę na czytanie (zawsze tak mam jesienią i zimą) i prawie każdą wolną chwilę temu poświęcam. A, że wolnych chwil mam niewiele to sama rozumiesz. Ozdób nie zrobiłam prawie żadnych, choinka jeszcze na strychu, więc nie ma co pokazywać. Pierniczki robiliśmy tydzień temu, ale nie wiem ile dotrwa do Świąt przy moich dzieciakach . Nawet jeśli tu się mało pokazuję to nawet nie wiesz jak często krążę przy Was myślami . Buziam mocno .
Katkak 17:49, 17 gru 2017

Tydzień temu taką przykrą niespodziankę w ogrodzie znalazłam. Mój bez Black Tower złamał się. Nie wiem czemu, może przez te cholerne wiatry. To, że miał jeszcze liście pewnie nie pomogło. Teraz został tylko taki kikutek. Wiem, że odrośnie, ale żal, bo już urósł troszkę. Ze złamanego patyka zrobiłam sadzonki bez większych nadziei, że coś z tego będzie, ale przynajmniej będę wiedziała, że spróbowałam.

zostało tylko tyle

aż tyle się złamało

wreszcie pozbyłam się patoli po cięciu orzecha ze środku ogrodu
Katkak 17:54, 17 gru 2017

zimowe róże

fajne zestawienie, co? Kwitnące róże i ubrana choineczka . Ta ziemia w tle to tym razem nie dzieło kreta, tylko moje - dzieliłam skrzydłokwiata

irga ma śliczne koraliki. Pozostałe dwie się póki co nie popisały. Za rok się zrehabilitują.

i u mnie też zeszłoroczne wianki - reaktywacja
sylwia_slomc... 17:55, 17 gru 2017

Kasieńka już się przyjął szybko odrośnie i się pewnie rozgałęzi, szkoda go, może to od mokrego śniegu?
Katkak 17:58, 17 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kasieńka już się przyjął szybko odrośnie i się pewnie rozgałęzi, szkoda go, może to od mokrego śniegu?

Może i tak. Zobaczymy co pokarze w najbliższym sezonie. Ale szlag mnie chciał trafić jak to zobaczyłam.
Katkak 18:01, 17 gru 2017

kro powiedział, że tylko iglaki można ubierać, winobluszcz też wyśmienicie się do tego nadaje

tylko bombek muszę dowiesić, nawet już dokupiłam

zimowe kłosowce. Prawda, że piękne?
Katkak 18:04, 17 gru 2017

paprocie wciąż takie piękne. Nie znam odmiany, ale są zimozielone

jak rodki urosną to będzie jeszcze więcej zimozielonego

ten kurczaczek też zimozielony
Katkak 18:09, 17 gru 2017

i mój tegoroczny nabytek też wystrojony

sylwia_slomc... 18:14, 17 gru 2017

Katkak napisał(a)

Może i tak. Zobaczymy co pokarze w najbliższym sezonie. Ale szlag mnie chciał trafić jak to zobaczyłam.

Wierzę, mnie dzisiaj trafił jak zobaczyłam największego ligustra, kasztan jadalny i świerka podkopanego (czytaj prawie zakopanego) przez kreta
Arszenikiem bym te france nakarmiła jakby się dało
Katkak 18:15, 17 gru 2017

zaczynam myśleć, że ta mięta jest zimozielona

dzisiejszy gość. Kombinował bidulek jak dobrać się o tej filiżanki, ale kiepsko mu szło