Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawendowy zawrót głowy 09:44, 20 paź 2017

Do góry
Asiu dziękuję ♡ my jeszcze siedzimy na krótkiej kawce bo ani czasu a zimnica szybko przychodzi. Ostatnio trochę roboty z liscmi jest więc kawa smakuje po robocie.Juz nic nie sadze. Tulipany wsadzilam zostało tylko kilka na nową rabate.

Asiu as ♡ zapraszam serdecznie .

Aniu to Princess Diana kupiłam go w tym roku. Marnie wyglądał a teraz proszę sama radość dla oczu . Tak toczy
Na Łowieckiej 09:07, 20 paź 2017

Do góry
inag napisał(a)
[img

Ilonko Wiesz, że wzdycham do tej rabaty Cuuuudo!!!
Rododendronowy ogród II. 09:02, 20 paź 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Bogdziu co do klonów rozumiem o czym mówisz, bo sama straciłam swoje dwa wiosną. Teraz byłyby dwie, cudne czerwone pochodnie. No, ale trudno. Tak to z tym naszym ogrodniczkowaniem jest choć nie raz serce boli. Jesień masz zjawiskową, z klonami, czy bez . Buziak wieli i moja sikoreczka dla Ciebie

Kasiu widzę ze ptaszki wciągnęły Cie bardzo co mnie ogromnie cieszy. Widziałam u Ciebie zdjecia. Buziaki.
Na zielonej... trawce :) 08:40, 20 paź 2017

Do góry
[
No obrzydliwie PIĘKNIE.. Co to za miskant z takimi bielutkimi pióropuszami?
Witaj w domu.
Ogród z wilkiem zamkn. 08:29, 20 paź 2017

Do góry
Johanka Kasiolaaaa

Dziekuje za pierwsze głosy
Tam przed te kamienie mówisz ??? ......muszę odgarnąć kamyki i zobaczyc ,bo o ile pamietam zasypane kamyczkami stare zabetonowane obrzeże tam jest ..... a za kamieniami są 3 cisy udające stożki
Uwaga zdjęcia z bałaganem

Kamienie można poprzesuwać ,to nie problem ,ale ten beton z obrzeży nie wiem ......
Kasia - właśnie myśle czy go wogóle z tamtąd nie zabrać np .tu

Ps
Awatorek fajny.... nie to nasze oblicza na zmianę
Na Łowieckiej 07:25, 20 paź 2017

Do góry
inag napisał(a)

świetne połączenie traw ! jaką masz tutaj molinie ?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:41, 20 paź 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:40, 20 paź 2017

Do góry
Wiśnie tez już pomalutku zsypują listki, klon w rogu zbrązowiał i też się sypie

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:38, 20 paź 2017

Do góry
Aktualnych fotek niestety będzie teraz już coraz mniej
Codziennie wycinam po mału byliny, wczoraj też wywiozłam 4 taczki i bylin i liści.........

ostatnie fotki astrów z już przebarwionymi i przerzedzonymi listkami dereni

Ogród z wilkiem zamkn. 05:38, 20 paź 2017

Do góry
wiklasia napisał(a)
Lektura wątku zaliczona
Moja pierwsza refleksja - jesteś pędziwiatrem Działasz z prędkością światła. Ogród zagospodarujesz raz-dwa.
Druga refleksja (na podstawie frontowej) - lubisz bliskość tzn. gęsto sadzić .
Trzecia refleksja - cudne widoki masz .

Nad jednym nasadzeniem się zastanawiam takim z początku wątku. Jeśli mnie pamięć nie zwodzi na manowce, to w narożniku domu, gdzieś tam w towarzystwie kosodrzewinek miałaś jakiegoś iglaka o zwisłym pokroju. Jak urośnie (nie wiem na ile go stać w kwestii wzrostu) nie będzie Ci "właził" w okap? A może mi się coś ubzdurało z tym iglakiem? Już sama nie jestem pewna.
Pozdrawiam serdecznie

Dziękuję za odwiedziny ......... kawusię lecę robić
1- do prędkości światła blisko ...... em mówi ,że to się nazywa koń w dowodzie .... a ja po prostu lubię robić w ogrodzie i smutno mi ,że sezon się kończy
2-lubię jak od razu jest jakiś tam efekt ..... z różnym skutkiem ...... będę rozsadzać ....pewnie
3 .-te widoki uwielbiam ..... dla nich właśnie zmieniałam dom

ten iglak w przedogródku to świerk inversa ..... miałam go w poprzednim ogrodzie i po 6 latach dalej był niewielki .....
a tak szczerze to właśnie wczoraj nad nim dumałem ,czy go stamtąd nie zabrać i nie ujednolicić bardziej tych nasadzeń ....
Tzn ..zamiast świerka ,kule buksową .... jak myślisz ? ( tylko ,gdzie tego świerka by dać ....hm )

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:36, 20 paź 2017

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:35, 20 paź 2017

Do góry
Przedwczoraj moja mama przywiozła mi od siebie z działki sadzoneczkę cudownego astra
Kolor takie bordo/malina - podoba mi się strasznie
miałam od razu iść i wsadzać na burgundowo-fioletową - mimo że nie ma tam juz miejsca , ale jakoś mi zeszło z czymś innym.

Wczoraj o 8.30 wyszłam już na ogród mimo że jeszcze zimno , zaczęłam sobie zbierac liście na rabatce przy bramie, wyrwałam mlecze i zaświeciła się żaróweczka .
Na tej rabacie teraz nic nie ma wszystko wycięte, pusto - przyniosłam astry - i stwierdziłam że będzie cudnie , rozweselą to miejsce jesienią

Ogród z wilkiem zamkn. 05:24, 20 paź 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ogród we mgle prześlicznie wygląda
Zmiany miały być wiosną , a tu już pozmieniane
Moim zdaniem wyszło fajnie i jest spójność całego ogrodu, jak Ml podrosną do góry to będzie świetna przesłona i pięknie będą falować na wietrze.
Hakonki i macierzanka też super, będą się na schodki wylewać i całkiem im wygląd zmienią Już w przyszłym roku będzie widać efekt tych zmian

A bo ja taka w gorącej wodzie kompana nie umiem czekać ...jak już pomysł jest .....
Wszystko przez to ,ze pojechałam na żywo, te ambrowce obejrzeć ....... tak mnie zaczarowały ,że musiałam je mieć... hihi ......i przede wszystkim Twoja propozycja mi siadła ...... bardzo Ci dziękuję za to
Hakonki już oczami wyobraźni widzę

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ambrowce cudnie przebarwione

Prawda? . Liście chyba przykleję ,żeby nie spadły
Jeszcze cebulki tam muszę wsadzić ....

Ogródek Iwony II 00:22, 20 paź 2017

Do góry
Jesień zagościła na dobre... I wcale nie pytała się, czy zapraszam ją do swojego ogrodu. Po prostu przyszła i już ...

Ogródek Iwony II 00:22, 20 paź 2017

Do góry
Aniu, faktycznie jesień jest kolorowa. Ja wolę jednak ciepełko, więc jakoś do ogrodu wychodzę na chwilę. I jakoś mi się zimno robi na myśl o zimie... Brrr...

Tak chodzę po moim ogrodzie i zadowalają mnie efekty prac. Roślinki muszą dorosnąć, tuje wyrównać się, trawy zmężnieć, to wymaga czasu...

Na część muszę czekać do następnego sezonu, by zobaczyć efekty ...
Najbardziej cieszy się M, bo wreszcie może zająć się swoimi sprawami, a prócz koszenia trawy nic od niego nie chcę.
Krajobraz zapożyczony, czyli miskant FC na tle przebarwiającego się sumaka u sąsiadki

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:03, 20 paź 2017

Do góry
Na koniec ciut szerszy i bardziej optymistyczny kadr z mojego miszmaszu

Na Łowieckiej 23:06, 19 paź 2017

Do góry
inag napisał(a)
Ale Łowiecka zatrawkowana WOW☺Lady U śliczna prawdziwa dama☺Ilonka zmiany cudo☺
Moja działka na Dębowym Lesie 23:05, 19 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
A ciebie mialo nie byc, a jednak grasujesz po watkach.

Widzialam dzisiaj piekna horte debolistna przy Szpitalu w Wwie przy Madalińskiego duza jeszcze kwitla. Wg mnie nigdy do niej slonce nie dochodzi.rozum mi odjelo i nie zrobilam foty.
Moze w przyszlym roku jak bedzie kwitla to zrobie.

Juz przeczytam, ze to byl msly wypad.

Miniony wyjazd d o Nałęczowa był weekendowy.I tak tez mnie nie było.
Niestety w Warszawie tylko kilka punktów znam.Także tego podanego punktu nie znam.Ale teraz będę częściej w Warszawce, to i zobaczę tu i w owdzie.Ale ja jestem z tych co z miasta lubią uciekać.Anie w większe aglomeracje się pchać.Ale cóż, i taki rozdział z życiu się zaczyna.Jutro akurat po pracy , jedziemy na weekend cały do córci do Warszawy
Hortensje Dębolistną polecam,Długo utrzymuje swoje liście,?I pięknie się przebarwia,A i krzaczek tez szybko buduje.Kwiaty ponoć ma różne.Moje ma ładne./Trafiła się mi perełka.Cieszę się,że ja mam.

Limka zmieniła barwy totalnie

Ogródek warzywny na balkonie 22:52, 19 paź 2017

Do góry
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:51, 19 paź 2017

Do góry
eM śmieje się ze mnie, że taka ze mnie "grzybiara, że borowika bym i na asfalcie znalazła..."

No tak... a w ogrodzie wysyp różnych dziwnych grzybów niestety przeoczyłam .
Najbardziej zaniepokoiły mnie takie:

Przeraziłam się mocno, gdy zobaczyłam, że niektóre wyrastają dokładnie ze środka borówki amerykańskiej

Rośnie ich sporo i to w kilku częściach ogrodu - we wrzosach, bylinach, borówkach
Nie wiem czy to zbieg okoliczności ale szczególnie pojawiły się tam, gdzie wysypałam zakupiony w ubiegłym roku kompost z miejscowej kompostowni.
Próbowałam je wyrywać i wyrzucać ale po 2-3 dniach pojawiły się następne
Opieńka to nie jest bo te "moje"mają duże, gładkie i mięsiste kapelusze

Czy ktoś wie co to za grzyby, czy mam się martwić o rośliny, czy je można jakoś zwalczać?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies