No właśnie , a moje orliki są same. Muszę im coś dobrac do towarzystwa. Może faktycznie jakieś żurawki, jestem za!
To zrobię na próbę parę słoików takiej cukinii i wypróbuję też mrożenie cukinii.
Nigdy leczo , ani bazy do leczo nie robilam, ani też cukini nie kładłam w słoiki. Ale jadłam cukinie konserwowaną z octem i nie bardzo mi smakowało.
A makarony uwielbiam, uwielbiam na wszystkie sposoby.
Ja chyba będę rozmnażac hortensje przez odkłady, bo patyczkowanie mi nie wyszło.
Nawet z młodych pędów (które zostały złamane przez piłkę )na jakieś 10 tylko jedna żyje.
A liatrę jak sie sieje, na wiosnę?
Miałam nasiona liatry od kogoś ale pewnie nie wzeszły, albo gdzies są i dopiero urosną, bo nie kwitły na pewno. Nawet nie wiem gdzie posiałam.
A to odętka od Ciebie , dałaś mi dużo sadzonek, mam ją w dwóch miejscach. Jasny fiolet i dużo białych, te białe są super, taka czysta biel i takie gubaśne.
Urosły dorodne, grube i obficie kwitły, teraz czekam aż nasiona dojrzeja żeby je zebrać, ale i tak się rozrosły , chyba z korzenia wypuściły nowe siewki.
Przetacznik po obcięciu nieśmiało kwitnie jeszcze raz
Michałki jeszcze chwilka i też będą
Floksy nadal kwitną i za to je lubię kwitną, pachną, widać je z daleka Na tą chwilę to jedyna ozdoba mojej rabaty bo cała reszta to albo już przekwitła albo dopiero będzie.
Ciekawe jak by się prezentowały z hortensjami w tle. Mam zamiar poeksperymentować
I mój perukowiec przesadzany w tym sezonie. Na wiosnę zamierzał kwitnąć ale potem mu wszystkie pączki obeschły. Teraz chyba się już zadomowił bo wypuszcza coś na nowo. Nie wiem tylko dlaczego ma takie zielone listki, rośnie w słonecznym miejscu więc powinny być ładnie wybarwione. Zganiam to na karb szoku po przesadzaniu i mam nadzieję, że w przyszłym roku będą ładne duże czerwone
podcieta lepiej wyglada
nie wiem jak to miejsce z dalszej perspektywy wyglada
moze je gdzies przesadzic i podsadzic czyms? bo obok siebie to chyba srednoi...
Jestem normalnie niepoprawna zakupowo obiecałam sobie, że cebulowym mówimy już STOP i co i d..pa.
Skusiły mnie dzisiaj lidelowe różowości i zakupiłam różowe krokusy, biało fioletowe krokusy, mieszankę różowo fioletowych tulipanów i na dokładkę mieszankę irysów
Chyba to reakcja na cały ten zwariowany i pełen stresów tydzień. Na głowie chora teściowa, bieganie od specjalisty do specjalisty, kombinacja jak tu się się dostać do niego, teraz już zaraz bo termin za trzy miesiące może się okazać nieaktualny , od poniedziałku szpital i nie wiadomo co dalej a ogród czeka.
Nie mam pojęcia kiedy ja to będę sadzić i jak. Chciałam trochę poprzesadzać ale tak coś czuję, że chyba będę zmuszona do wiosny poczekać. A jak posadzę cebulki to mi się na wiosnę przy przesadzaniu zniszczą
Może jakoś to ogarnę i będzie ok
Elu to srebrzyste to jest bylica Schmidta nana jeszcze nie kwitła ma teraz drobniutkie pączki..podobno kwitnie drobnymi żółtymi kwiatkami
Mam ją od ub roku..jest super trzyma zwarty krzaczek mimo deszczów...tez chcę dokupić ze 3 szt i posadzić gdzie żurawka a z tylu uzupełnić rozchodnikiem