Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:43, 15 wrz 2017

Do góry
zawitka napisał(a)

Może ktoś zna nazwę tych cebul.??????

To mieczyk abisyński, pozdrawiam
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:38, 15 wrz 2017

Do góry
zawitka napisał(a)

to mieczyki abisynskie

zimowaly ci ?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:35, 15 wrz 2017

Do góry

Ogród za grosze 12:31, 15 wrz 2017

Do góry
Cisy Wojtek posadzone 3 lata temu i obok Dawid posadzony w tym roku. Zwróć uwagę na różnicę w kolorze.
Ogród za grosze 12:24, 15 wrz 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam cisy oglądać...ale na piękne wrzosowisko się załapałam

Kasiu cisy dla Ciebie:
sadzony w zeszłym roku - widoczne przyrosty (schody maja 45 cm wys.)

ten posadzony w tym roku (po drugiej str. schodów)
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:43, 15 wrz 2017

Do góry

Kolorowo Bez koralowy Sutherland już siedzi ale na wiosnę do przesadzenia
Moja glebo terapia 11:29, 15 wrz 2017

Do góry

Słoneczny Ogród 11:18, 15 wrz 2017

Do góry
irys napisał(a)
Daria, wśród orlików powinny przeważać właśnie niebieskie, ale ten różowy też ładny. Po przekwitnięciu ich liście zasychają, więc warto posadzić je w towarzystwie żurawek, kuklików czy liliowców.

Co do cukinii w pomidorach, to najczęściej jest to baza do swego rodzaju leczo. Wystarczy poddusić cebulkę(przecież zawsze dostępna jest świeża) z kiełbasą, dodać paprykę a na końcu zawartość słoika. Ja często dodaję ugotowaną fasolkę szparagową, o ile nie mam jej też w słoiku z pomidorami. Wolę taką wersję, nie lubię leczo ze słoika, nawet domowego. Bardzo dobrze smakuje taka potrawa z makaronem.

Super sadzonka z hortensji. Z patyczków tegorocznych mam tylko 3 sadzonki. No cóż, może w przyszłym roku będzie lepiej.
Pewnie założysz hortensjowe patyczkowe przedszkole, bo tyle materiału posiadasz .
Z liatr będziesz miała dużo nasion.

No właśnie , a moje orliki są same. Muszę im coś dobrac do towarzystwa. Może faktycznie jakieś żurawki, jestem za!

To zrobię na próbę parę słoików takiej cukinii i wypróbuję też mrożenie cukinii.
Nigdy leczo , ani bazy do leczo nie robilam, ani też cukini nie kładłam w słoiki. Ale jadłam cukinie konserwowaną z octem i nie bardzo mi smakowało.
A makarony uwielbiam, uwielbiam na wszystkie sposoby.

Ja chyba będę rozmnażac hortensje przez odkłady, bo patyczkowanie mi nie wyszło.
Nawet z młodych pędów (które zostały złamane przez piłkę )na jakieś 10 tylko jedna żyje.

A liatrę jak sie sieje, na wiosnę?
Miałam nasiona liatry od kogoś ale pewnie nie wzeszły, albo gdzies są i dopiero urosną, bo nie kwitły na pewno. Nawet nie wiem gdzie posiałam.

A to odętka od Ciebie , dałaś mi dużo sadzonek, mam ją w dwóch miejscach. Jasny fiolet i dużo białych, te białe są super, taka czysta biel i takie gubaśne.
Urosły dorodne, grube i obficie kwitły, teraz czekam aż nasiona dojrzeja żeby je zebrać, ale i tak się rozrosły , chyba z korzenia wypuściły nowe siewki.

Moja glebo terapia 11:18, 15 wrz 2017

Do góry
Przetacznik po obcięciu nieśmiało kwitnie jeszcze raz

Michałki jeszcze chwilka i też będą

Floksy nadal kwitną i za to je lubię kwitną, pachną, widać je z daleka Na tą chwilę to jedyna ozdoba mojej rabaty bo cała reszta to albo już przekwitła albo dopiero będzie.
Ciekawe jak by się prezentowały z hortensjami w tle. Mam zamiar poeksperymentować

I mój perukowiec przesadzany w tym sezonie. Na wiosnę zamierzał kwitnąć ale potem mu wszystkie pączki obeschły. Teraz chyba się już zadomowił bo wypuszcza coś na nowo. Nie wiem tylko dlaczego ma takie zielone listki, rośnie w słonecznym miejscu więc powinny być ładnie wybarwione. Zganiam to na karb szoku po przesadzaniu i mam nadzieję, że w przyszłym roku będą ładne duże czerwone

Ogród w remoncie 11:16, 15 wrz 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Mam takie tuje,rosną jako takie owalne jaja. Po zimie bardzo zbrzydły,rozwaliły się na boki pewnie dlatego że nigdy nie były cięte. Poza tym blisko siebie posadzone i ścisk się zrobił,w środku brzydkie. Wyczyściłam jedną i podjęłam i nie wiem czy jest sens z pozostałymi to robić. Tak to wygląda

A może je od razu wywalić?Będzie coś z tego czy zrobić aut?

podcieta lepiej wyglada
nie wiem jak to miejsce z dalszej perspektywy wyglada
moze je gdzies przesadzic i podsadzic czyms? bo obok siebie to chyba srednoi...
Moja glebo terapia 11:11, 15 wrz 2017

Do góry

Moja glebo terapia 11:08, 15 wrz 2017

Do góry
I z serii to co ładne w szerszych kadrach nie ma co pokazywać ale pojedyncze egzemplarze można

Moja glebo terapia 11:05, 15 wrz 2017

Do góry
Jestem normalnie niepoprawna zakupowo obiecałam sobie, że cebulowym mówimy już STOP i co i d..pa.

Skusiły mnie dzisiaj lidelowe różowości i zakupiłam różowe krokusy, biało fioletowe krokusy, mieszankę różowo fioletowych tulipanów i na dokładkę mieszankę irysów
Chyba to reakcja na cały ten zwariowany i pełen stresów tydzień. Na głowie chora teściowa, bieganie od specjalisty do specjalisty, kombinacja jak tu się się dostać do niego, teraz już zaraz bo termin za trzy miesiące może się okazać nieaktualny , od poniedziałku szpital i nie wiadomo co dalej a ogród czeka.

Nie mam pojęcia kiedy ja to będę sadzić i jak. Chciałam trochę poprzesadzać ale tak coś czuję, że chyba będę zmuszona do wiosny poczekać. A jak posadzę cebulki to mi się na wiosnę przy przesadzaniu zniszczą
Może jakoś to ogarnę i będzie ok

A teraz zakupy

Lubię go :) 11:02, 15 wrz 2017

Do góry

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:01, 15 wrz 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

Cieszę się bardzo Renatko..Zaczynam od poniedziałku przesadzanie i mam nadzieję ,że już w przyszłym roku będzie tak jak chcę
Pogoda sprzyja więc nie ma na co czekać trawa nie przycięta bo ciągle pada

mało pokazujesz takich szerszych kadrow a wszystko slicznie wyglada
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:56, 15 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Piekna kompozycja z ta zurawka. Te astry sa pelne i nie za wysokie ladne.
Super są te astry tylko ,że właśnie wysokie i sie pokładly

Tak wygląda kwiatek z bliska

Moja bajka 10:52, 15 wrz 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

a tu Panowie na polowaniu . Odławiają małe rybki, które pojadą do Gosi i Krzysia

I odebrali zabawę dzieciom
Gożdzikowa - wiejski ogród 10:51, 15 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Jeszcze jedno widze, ze masz lebiodke piekny krzaczek srebrzysto niebieski. Tez kupilam w tym roku ladnie rosnie, ale nie wiem czy kwitnie i pytam czy u ciebie juz kwitla, czy w ogole kwitnie.

Elu to srebrzyste to jest bylica Schmidta nana jeszcze nie kwitła ma teraz drobniutkie pączki..podobno kwitnie drobnymi żółtymi kwiatkami

Mam ją od ub roku..jest super trzyma zwarty krzaczek mimo deszczów...tez chcę dokupić ze 3 szt i posadzić gdzie żurawka a z tylu uzupełnić rozchodnikiem

Ogród na górce 10:40, 15 wrz 2017

Do góry
Kolejne fotki do albumu

Gożdzikowa - wiejski ogród 10:35, 15 wrz 2017

Do góry
gobasia napisał(a)

Hanuś czas najwyższy...a tym bardziej ,że lubił

Te mam pierwszy rok i zostaną u mnie ...nawet położone przez wiatr i deszcz ladnie wygladają

Piekna kompozycja z ta zurawka. Te astry sa pelne i nie za wysokie ladne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies