Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

roma2 20:31, 12 gru 2017

W Polsce też przychodzi Dzieciątko! U nas zawsze przychodzi . Coraz częściej nie musi się nadźwigać, bo i wymagania właściwie symboliczne, takie małe cosie. Ale i dzieci małych nie ma, a dorośli cenią bardziej pomysł niż wydane pieniądze. Nie wiem (wstyd mi i zapytam w tę Wigilię) dlaczego u nas Dzieciątko. Rodzice ze Wschodu.
Ewuś przepis na chlebek u mnie.
Pszczelarnia 21:00, 12 gru 2017

Anabell napisał(a)
Odkładam cześć maku przygotowanego na makowce, bez piany.
Oczywiście z miodem, masłem i dokładam więcej bakalii w/g gustu i smaku.

uwielbiam kluski z makiem od dziecka.

Czyli nic trudnego.

Smaki dzieciństwa zamknięte w celebrowaniu Świąt. I potem do nich tęsknimy i czekamy i poszukujemy.

"Od dziecka" to dla mnie zapach pieca - kuchni. Zapach wszystkich wiejskich domów wyniesionych w obrazie pamięci dzieciństwa spędzonego u dziadków i stryjków, i wujów. Najmilsze chwile.
Pszczelarnia 21:28, 12 gru 2017

Ogrodnik nigdy nie próżnuje. Zrobiłam koncepcję warzywnika na rok przyszły. Daliom daję pierszeństwo nade wszystko.

I pokażę hyzop jako obwódka warzywna - tak się zachowuje do tej pory. Bez zarzutu.

Pszczelarnia 21:43, 12 gru 2017

Gardenarium napisał(a)
A ja dziś zdejmowałam wianki z mchu, ale namokły
Rosną
Zapraszam na przedsmak Świąt do mnie.

Szyszka z zegara w nowej roli.

nawigatorka 07:37, 13 gru 2017

Ewki jak znajdziesz chwilke będę zobowiazana za info o senatorze kontra trawy buziaki
Gardenarium 10:16, 13 gru 2017

Ewcia, chowasz te donice rzeźbione pod dach? Wysypujesz ziemię, czy zostają na śniegu?

Instagram Ogrodowiska
Agania 12:41, 13 gru 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Derenie w ogrodzie:

Piękny widok...zwłaszcza teraz zimą...i pomysł z nową rolą szyszki zegarowej

Przygotowania Świąteczne pełną parą u Ciebie...ja sekatory ciągle gubię, to tym razem sprawię sobie ten co polecasz

Pozdrawiam Ewa
Urszulla 14:09, 13 gru 2017

Wszyscy zajmują się już świętami. A Ty masz czas na nowe koncepcje. Uśmiecham się do tych natchnień w takim okresie
Pszczelarnia 16:15, 13 gru 2017

Gardenarium napisał(a)
Ewcia, chowasz te donice rzeźbione pod dach? Wysypujesz ziemię, czy zostają na śniegu?

Do tej pory tj. 4 lata zawsze stały na zewnątrz. W tym roku wszystko schowałam a te jeszcze stoją, bo czekam na pomoc do dżwigania.

Danusiu, znasz takie donice? Świetne!
Pszczelarnia 16:21, 13 gru 2017

Urszulla napisał(a)
Wszyscy zajmują się już świętami. A Ty masz czas na nowe koncepcje. Uśmiecham się do tych natchnień w takim okresie

Ulcia, szkic powstał w okresie zaduszkowym. Wiesz, długie wieczory. Ale teraz nie mam już czasu, mam plan wrócić do maszyny. Ambitny, tekstylia domowe.