Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:36, 01 wrz 2013

Do góry
Aniu nie sadź nic pomiędzy bukszpany, chyba że tojeść płoząca. Ale bukszpany się rozrosną i nic pomiędzy nimi nie urośnie, tak jak teraz jest super

Ps. Widziałaś że nie odpuściłam sobie aby w nocy do Ciebie zjarzeć
Mój 4 arowy azyl... 11:29, 01 wrz 2013

Do góry
Basiu czy te bronzowe świecznice jeszcze nie kwitły? Czekam na moje już niemal dwa miesiące a one ciągle w pąkach....

Ale chciejstw było.... Cebulowe jednak drogie, w necie taniej można kupić te same odmiany. Oduczyłam kupowania sie na takich imprezach cebulowych... Ae inne rarytaski warto. Żurawki tanie
Rododendronowy ogród II. 11:10, 01 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Szczególnie ten w cieniu większy ode mnie nawet z wyciagniętą ręka do góry.One dobrze sie przesadzaja wiec latamy co trochę z nimi po ogrodzie.

Bożenko i rh nie szkodzom takie rewolucje??? Ja myślałam, że strasznie szkodze mojemu rh... Tylko dlatego, że zalega w niektorych miejsca woda, zdecydowałam się go przesadzić.... Czy możesz napisać jak postepujecie w tym przypaku. Jak dużą bryłę korzeniową mają rh (moje miały jakieś małe i nie wiem czy to typowe, czy chorowały?), jak potem podlewać , , czy cieniować.... i wiele wiele pytań... Ale ja laik rododendronowy jestem....

I życzę pieknej słonecznej niedzieli.
Melduję , że u mnie zimno , wieje ale słońce próbuje się przebić przez chmury.....
Rododendronowy ogród II. 11:05, 01 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aniu nie zaszkodzi , on tylko może za mało kwśny dla rh ale teraz na jesień lepiej innego nie dawac.I jeszcze jedno . Rh nie są roślinami żarłocznymi jak inne np doniczkowe które stale wymagaja nowych dawek nawozu. Są rośliny np rojniki które tez nie wymagają mocnego karmienia i rh też nie . Ja daję nawóz tylko raz do roku , troche pomagam opryskiwaniem słabym roślinom i to wszystko.Jak się bardzo chce to dwa razy do roku to juz maksymalna dawka nawozu dla nich, najlepiej specjalistycznego.

Bogdziu czyli jesiennym do Rh mogę dolistnie nawozić reaniomowanego RH (zalewany wodą- jaka ironia losu U mnie z nawadnianiem mokro a Ty musisz biegać ze szlaufem bo u was susza) Muszę sprawdzić skład Pinivitu i biochumusa, czy jeszcze mogę stosować, ale chyba dopiero na wiosnę??
Rododendronowy ogród II. 11:01, 01 wrz 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Zawsze się z Tobą Aguś zgadzam ale dziś nie. Nie bardzo rozumię dlaczego wszyscy chcą miec rh gęste i zwarte, mnie sie podobają nawet jak świecą starymi gołymi gałęziami. U mnie wprawdzie tylko jeden jest taki że widac gałęzie ale widziałam w różnych ogrodach na zdjęciach stare egzemplarze i te łodygi ogołocone od dołu mają swój urok.Rh zawsze wykorzystują wolna przestrzeń i wystawiaja liście w stronę słońca a z czasem się zagęszczają tak że od słonecznej strony nie ma wolnego miejsca. Teraz przypomniało mi sie ze tez miałam jednego takiego którego pień mnie denerwował i posadziłam przed nim azalie japońskie , dobrze ze w odległosci bo on sie zagęścił i azalie nie są potrzebne, ale stare egzemplarze z odsłoniętym pniem to powód do zazdrości a nie do narzekania- btak przynajmniej ja myślę .
Pomysł ze stawem cudny, juz to widze, jak w bajce . Jeśli chodzi o rh to będziesz musiała uważac żeby nie rosły w namokniętej ziemii bo tego nie znoszą a taka może byc przy Twoim naturalnym stawie. Ja w każdym razie uważam ze rh to fantastyczne rosliny i jeśli ziemia jest odpowiednia dla nich to najlepsze pod słońcem do uprawy i do tego piekne. Jeśli ktoś ma ziemię calkiem nieprzydatną to jednak lepiej zrezygnowac bo odpowiednia ziemia to podstawa, muszą ją miec. Życze Ci z całego serca realizacji tych planów , to by był widok.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wczoraj przesadziłam mojego rh aby właśnie mógł sobie łysieć od dołu i piął się do góry na wielki krzak i aby nie stał w wodzie..... Wczoraj po wykopaniu grunt był bardzo mokry w tym miejscu gdzie rósł.
Postawić trawkę nad i... 10:35, 01 wrz 2013

Do góry
Aga ja zamawiam korę od producenta i dostarczają pod dom, ale trzeba kupić minimum 50 worków. Poszukaj na allegro dostawcy z Twojego terenu, jest zdecydowanie taniej niż w marketach. Ja lubię drobną korę, ale można kupic 3 rozmiary rozrdrobnienia.

A fotki bendom
Co z tym ogródeczkiem począć 03:26, 01 wrz 2013

Do góry
Lubię takie równiuteńkie rabaty
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:21, 01 wrz 2013

Do góry
Coś się pomerdało i nie mogę po kolei na posty odpowiadać ...chyba czas spać. Reszta odpowiedzi zatem jutro
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:19, 01 wrz 2013

Do góry
AniaK napisał(a)
Marzenko, no po prostu szalejesz.
Nowa rabata śliczna, żywopłot bardzo mi się podoba, a u siebie nie mam gdzie wcisnąć.
Miłej imprezy

Żywopłot grabowy potrzebuje wg mnie ok 1 m szerokości, aby móc się do niego dostac z każdej strony
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:18, 01 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Tfu tfu jak brzydko. (pluję, żeby nie padło od zazdrosnego wzroku )

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:18, 01 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Bosko Ten żywopłot grabowy mnie prześladuje U mnie powoli rosną...Ale kiedyś będą ładne

Moje sadzone w ubiegłym roku też powoli rosną... Ale widzę że wreszcie się przyjęły zatem ruszą ostro za rok...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:14, 01 wrz 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Marzena zakątek Ci wyszedł fantastyczny! A Tytus mnie rozbawił jak nie wiem ...i kogos mi przypomina..... (z mojej bardzo bliskiej rodziny...... hihihiihi)

Mój Tytus przypomina mi czasem muminka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:14, 01 wrz 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
A ja lubię Madżenkę jak ma kitkę i się tak wesoło szczerzy

Zaraz po przyjściu z pracy przeobrażam się w Madżenkę z kitką
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:13, 01 wrz 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
A ja lubię Madżenkę jak ma kitkę i się tak wesoło szczerzy

Ja na szczęscie mam ok 15 m2 przed płotem do zagospodarowania. Ale dopiero wiosną, bo muszę zobaczyć czy kierowcy przy nowej drodze nie będą mi wjeżdżać na tę rabatę ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:12, 01 wrz 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
zmiany cudne ci wyszły ale dodał bym koloru hi hi hi

Kondziu jeśli będzie kolor to wyłącznie bialy. Tam już jest tak gęsto, że nic się nie zmieści, chyba źe się czymś zainspiruję....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:10, 01 wrz 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Marzenko, wyszło super, stylowo i już człowiek się gubi czy proste linie, symetrie czy rozrzucone kulki ) chyba jednak proste i symetria
Pozdrawiam

Kasiu właśnie symetria i geometria. Jeśli jej nie ma to się męczę. A teraz wyszlo idelanie bo kulki witają mnie nawet po wejściu do domu.... Mam na wprost wejścia widok na drzwi na taras kuchenny i kulki z klonem. Chyba mi powstala oś widokowa
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:08, 01 wrz 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
O, pracowity dziś dzień był! I jaka radość!
Pozdrawiam

Oj tak pracowity był dzień i radość teź
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:07, 01 wrz 2013

Do góry
dorciabe napisał(a)
Marzenko ciekawam jak gęsto posadziłaś kulki , jaki tam jest odstęp. Wyglądają na prawie przytulone
Cudnie wyszło

Sadzę i projektuję łopatą i wszystko robię na OKO musiałbym zmierzyć aby Ci odpowiedzieć
Kulki będą ostro strzyźone a jeśli będą za gęsto to przesadzę
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:04, 01 wrz 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Rabata bardzo mi się podoba,jest taka przejrzysta,poukładana ...takie lubię
Tytus wymiata
Pismo obrazkowe zobaczyłam,a gdzie szablon tekturowy i cięcie?
...jak pisało to sorki,ale za dużo postów do nadrobienie
Buziaki

Nie zdązyłam obfocić jutro będą
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 03:04, 01 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Madżenka imprezuje

Już wróciłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies