Basiu czy te bronzowe świecznice jeszcze nie kwitły? Czekam na moje już niemal dwa miesiące a one ciągle w pąkach....
Ale chciejstw było.... Cebulowe jednak drogie, w necie taniej można kupić te same odmiany. Oduczyłam kupowania sie na takich imprezach cebulowych... Ae inne rarytaski warto. Żurawki tanie
Bożenko i rh nie szkodzom takie rewolucje??? Ja myślałam, że strasznie szkodze mojemu rh... Tylko dlatego, że zalega w niektorych miejsca woda, zdecydowałam się go przesadzić.... Czy możesz napisać jak postepujecie w tym przypaku. Jak dużą bryłę korzeniową mają rh (moje miały jakieś małe i nie wiem czy to typowe, czy chorowały?), jak potem podlewać , , czy cieniować.... i wiele wiele pytań... Ale ja laik rododendronowy jestem....
I życzę pieknej słonecznej niedzieli.
Melduję , że u mnie zimno , wieje ale słońce próbuje się przebić przez chmury.....
Bogdziu czyli jesiennym do Rh mogę dolistnie nawozić reaniomowanego RH (zalewany wodą- jaka ironia losu U mnie z nawadnianiem mokro a Ty musisz biegać ze szlaufem bo u was susza) Muszę sprawdzić skład Pinivitu i biochumusa, czy jeszcze mogę stosować, ale chyba dopiero na wiosnę??
Wczoraj przesadziłam mojego rh aby właśnie mógł sobie łysieć od dołu i piął się do góry na wielki krzak i aby nie stał w wodzie..... Wczoraj po wykopaniu grunt był bardzo mokry w tym miejscu gdzie rósł.
Aga ja zamawiam korę od producenta i dostarczają pod dom, ale trzeba kupić minimum 50 worków. Poszukaj na allegro dostawcy z Twojego terenu, jest zdecydowanie taniej niż w marketach. Ja lubię drobną korę, ale można kupic 3 rozmiary rozrdrobnienia.
Ja na szczęscie mam ok 15 m2 przed płotem do zagospodarowania. Ale dopiero wiosną, bo muszę zobaczyć czy kierowcy przy nowej drodze nie będą mi wjeżdżać na tę rabatę ...
Kasiu właśnie symetria i geometria. Jeśli jej nie ma to się męczę. A teraz wyszlo idelanie bo kulki witają mnie nawet po wejściu do domu.... Mam na wprost wejścia widok na drzwi na taras kuchenny i kulki z klonem. Chyba mi powstala oś widokowa