Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Debra 10:21, 01 wrz 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Mialam ochotę na jeżówki, w większości były po 15 i więcej zł i wydawało mi się, że zbyt drogo. Na giełdzie dwa lata temu były po 5 i 7 zł

Basiu, chyba jakaś 'zmowa cenowa' jest
Wszędzie są po 15 zł, albo nawet drożej. Ale przynajmniej zawsze są to wielkie, rozrośnięte sadzony z mnóstwem kwiatów i pąków na dalsze długie kwitnienie. Ja sobie na wystawie 'Ducha Cheyennów' zakupiłam (Cheyenne Spirit).
Madzenka 11:29, 01 wrz 2013

Basiu czy te bronzowe świecznice jeszcze nie kwitły? Czekam na moje już niemal dwa miesiące a one ciągle w pąkach....

Ale chciejstw było.... Cebulowe jednak drogie, w necie taniej można kupić te same odmiany. Oduczyłam kupowania sie na takich imprezach cebulowych... Ae inne rarytaski warto. Żurawki tanie
Celina 16:36, 01 wrz 2013

Gabriela napisał(a)
Buszowanie w roślinach dobrze robi takim kobitkom jak my, ja już od dawna wolę kwiatki od ciuchów, bo przy ciuchach się stresuję, a przy kwiatkach - nigdy. Pozdrawiam.

Oj Gabrysia ma rację
Wolę jakieś zielsko sobie kupić niż łacha!
Pozdrawiam Basiu.Fajna wyprawa.
barbara_kraj... 18:22, 01 wrz 2013

ewsyg napisał(a)
Mnie przydałaby się ta świecznica o ciemnych liściach Ciekawe w jakiej była cenie

Byłam dzisiaj i zainteresowałm się tą świecznicą. Miała białe, ładnie pachnące kłosy długie na jakieś 20 cm. Pytałam o cenę, ale niestety nie była na sprzedaż tylko do dekoracji
Na sprzedaż były te małe, ale ceny nie pamiętam
barbara_kraj... 18:27, 01 wrz 2013

Kupiłam paskowane i lila ciemne krokusy, tulipany botaniczne Tarda, trochę zwykłych i kilka narcyzów, bo chcę je sobie odbudować. Kiedyś mi wymarzły prawie wszystkie i wciąż mi ich brakuje.
Z bylin kupiłam Gaurę białą za 6 zł
Na żurawki się nie zdecydowałam, bo jak zacznę swoje dzielić, to miejsca mi nie stanie
barbara_kraj... 18:35, 01 wrz 2013

Debra napisał(a)

Basiu, chyba jakaś 'zmowa cenowa' jest
Wszędzie są po 15 zł, albo nawet drożej. Ale przynajmniej zawsze są to wielkie, rozrośnięte sadzony z mnóstwem kwiatów i pąków na dalsze długie kwitnienie. Ja sobie na wystawie 'Ducha Cheyennów' zakupiłam (Cheyenne Spirit).

Odwiedziłam kiermasz po południu. Myślałam, że pod koniec handlowanie ceny trochę spadną, ale nie, chyba dlatego, że ruch wciąż był duży.
Materiał mocno przebrany, i ceny wciąż takie same. Żaden sprzedawca nie miał niższych cen np. na żurawki. Wszystkie, niezależnie od wielkości sadzonek, były po 8 zł.
Przy zakupie większych ilości można było się targować...
barbara_kraj... 18:40, 01 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)
Basiu czy te bronzowe świecznice jeszcze nie kwitły? Czekam na moje już niemal dwa miesiące a one ciągle w pąkach....

Ale chciejstw było.... Cebulowe jednak drogie, w necie taniej można kupić te same odmiany. Oduczyłam kupowania sie na takich imprezach cebulowych... Ae inne rarytaski warto. Żurawki tanie

Marzenko, kwitły! Na biało i miały bardzo przyjemny, delikatny zapach.
Ten egzemplarz musiał być podpędzony, bo jak mi powiedział sprzedawca, przeznaczony na 'wabia'
U Ewy/ewsyg też chyba jeszcze nie zakwitła.

Ja nie kupuję dużych ilości cebulowych, a za przesyłkę też trzeba zapłacić

hanka_andrus 18:59, 01 wrz 2013

Świecznica u mnie cały czas z pączkami.Ale mam ja na zacienionej do południa.
hanka_andrus 19:00, 01 wrz 2013

A gaura biała u mnie kwitnie od lipca. Ciekawe czy przezimuje?
monteverde 19:29, 01 wrz 2013

hanka_andrus napisał(a)
A gaura biała u mnie kwitnie od lipca. Ciekawe czy przezimuje?

Obsyp ją kopczykiem na zimę Haniu

Basiu i co była powtórka z rozrywki?