Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:35, 16 paź 2017

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:33, 16 paź 2017

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:31, 16 paź 2017

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:29, 16 paź 2017

Do góry
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 11:27, 16 paź 2017

Do góry
Jesienne piękne barwy i u mnie... szkoda że pogoda do tej pory mokra jak nie wiem. Dziś jednak jest pięknie i ciepło. Aż trudno wysiedzieć przy kompie.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:13, 16 paź 2017

Do góry
effka napisał(a)

Byłam w Jugowicach, zdjęcia doorenbos zrobiłam. Za pieniek 8-10 cm średnica 160 zł. Widziałam 2 szt. Ale mają chyba zapasy w drugiej części szkółki.donicach Wielka C50.

Na fotkach wyszły nie duże ale są bardzo wysokie.zdjęcie pod słońce robione więc bylejakie.

Bardzo Ci dziękuję, napisałam do nich meila i odpowiedzieli ze tylko 4 sztuki mają. Szukam dalej aaa i jeszcze z ceny zeszli na 140
Mirkowy ogród (początki) 10:56, 16 paź 2017

Do góry
O tę ci chodz?
Wiosna,lato i jesień.

To turzyca włosista Frosted Curls.Dobrze pamiętasz siałam z nasion ale u mnie drugi sezon i jeszcze nie kwitła.Jest zimozielona.
Ogród z wilkiem zamkn. 10:45, 16 paź 2017

Do góry
tu potrzebuję zmian i pomocy i pomysłów
na prosto pójda obrzeża ,więc miejsce się zrobi na nowe
widac ,że lampy krzywe i za wysokie,obrzeża krzywe -mam co robić jeszcze ;(

jakbyście miały jakieś sugestie ,pomysły ,podpowiedzi, cokolwiek ,to proszę bardzo.....

a jak trzeba ,to krytykujcie ,ja się nie obrażam - jestem zwykła normalna ( i czuję się na 30 )

Ogród z wilkiem zamkn. 10:39, 16 paź 2017

Do góry
przy limkach już smutno

na różanej

na umbrowej

Ogród z wilkiem zamkn. 10:35, 16 paź 2017

Do góry

Ogród z wilkiem zamkn. 10:32, 16 paź 2017

Do góry
jesień cd

z tego berberysa muszę jakoś sadzonki zrobić ....nie wiedziałam ,że tak się będzie pięknie przebarwiał

Ogród z wilkiem zamkn. 10:29, 16 paź 2017

Do góry
benia9185 napisał(a)
Ale Madzia Ty masz zarąbiste widoki! Ogrodnikom nie przeszkadza deszcz i słota,wszystko musza na już,a później są tego efekty ...Kuruj się Madzi,a póki co to możesz codziennie z aparatem latać Lubię te Twoje okoliczności ...rozchodniki ja powtykałam do ziemi

to pozanudzam fotami
o poranku z kawą

Ogród w remoncie 10:26, 16 paź 2017

Do góry
Dziś pięknie jest. Działam w ogrodzie i tak na szybciutko tylko. Zachwyca mnie teraz moja pnąca hortka. Zdjęcia nie oddają tego w pełni bo nie jest jakoś wyeksponowana ale może kiedyś puszczę ją na ściankę wodną . Z pewnością na to zasługuje
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:18, 16 paź 2017

Do góry
Margarete napisał(a)
Potrzebuję rady i pomocy ! Moje ukochane i jedyne takie duże w moim ogrodzie drzewo zostało naruszone i nadwyrężone przez ostatnie huragany. Pęka od góry, odchylając się wraz z jednym konarem w bok, tworząc głęboką szczelinę idącą wzdłuż pnia. To jest chyba jesion albo niejesion....nie ważne, jest śliczne,ma 18 lat i zdobi mój ogród. Jak go ratować? Obejmą? Z czego ? Śruba? Chyba za gruby pień - nie znajdę takiej ? Jakąś maść lecznicza do środka tej szczeliny ? Ale jaka ?
Potrzebuję pomocy!!!

Gosiu, ustalenie gatunku drzewa jest ważne. Jesiony się nie zalewają ale ściągnięte mogą się zabliźnić, każde z osobna, utworzą takie "wargi" wzdłuż pęknięcia. Potrzebne są 2 punkty związania - obręcze na śruby, które się luzuje ale chyba najwcześniej po 3 latach (min. roczny przyrost miazgi), stare drzewo i na dodatek jesiony przyrastają wolno.

Maści nie wtykać, miazga jest zdrowa i sobie poradzi. To uszkodzenie mechaniczne a nie "z choroby". Korzenie są w porządku?

Nie trzeba redukować korony, łatwo przedobrzyć i drzewo straci statykę i równowagę. Ono nie straciło żadnego wielkiego konaru. Zdrowe korzenie i pień, pociągną soki do góry. Tylko trzeba je związać (obejmy robi kowal - ślusarz). A konary te dwa powiązać taśmą elastyczną, żeby przywrócić statykę.

To są moje przemyślenia.

Warto ocalić to drzewo - jesiony to długowieczne wartościowe drzewa.
Blaski i cienie nowego życia 10:16, 16 paź 2017
Do góry
Urszulla napisał(a)
I jeszcze ogólne spojrzenie na czerwień hortensji w reakcji na zimno i teraz już mogą takie być. Zresztą pierwszy raz takie są mocno przebarwione.

świetny kolor ...jaka to odmiana ?

ja kupiłam niedawno diamant rouge ...i ona jest bardzo rózowa ...w przyszłym roku bede porównywac z vanilką bo to moja faworytka rózowa ...ale widze ta nówka bedzie rywalizować o palme pierwszenstwa
Duże pole do popisu 10:02, 16 paź 2017

Do góry
Asiu, na początek bardzo dziękuję, ze mi poświęcasz czas
Głowa mocno mnie nie boli Mała działka super. Bardzo mi się podoba. Naprawdę bardzo. Już sobie wyobrażam, jak tam będzie "przytulnie". Zostawiamy ją tak jak wymyśliłaś, na szczegóły przyjdzie czas.

Ale mimo wszystko chciałam na tej dużej działce więcej.
Naprawdę lilaki i kaliny usunąć ? Poważnie?
Ja miałam taką myśl, że tam mają dużo miejsca, że dodatkowo osłonią od wiatru, więc się nie ograniczałam Na małej działce raczej mowy nie ma, by takie coś zrealizować. A tam mają miejsce, światło...

Propo granicy obok sąsiada (góra mapki), gdzie jest pas świerków i potem pas hortensji, dereni i miskantów (fotka poniżej- to ta część po prawej stronie - jeszcze bez hortek, miskantów i dereni): świerki rosną dość rzadko, co 2metry, a sąsiad zawiesił sobie taką plastikową siatkę, która ma go chronić chyba przed wiatrem.

Ja nie mogłam na to patrzeć spokojnie (nie lubię takich sztucznych zasłon). Więc posadziłam derenie, hortki i miskanty, by to razem ze świerkami w 100% zasłoniły. Wszystko na razie malutkie, ale derenie już widać, że będą super wyglądać na tym ciemnym tle.

Ogród z wilkiem zamkn. 10:01, 16 paź 2017

Do góry
Jesień

Ogród z wilkiem zamkn. 09:56, 16 paź 2017

Do góry
Nudzę się troszkę ,a bojam się robić w ogrodzie jeszcze antybiotyk jeszcze biorę ......
Dlatego jestem chora - sadziłam owocówki w deszczu

"Póki życie trwa..." 09:49, 16 paź 2017

Do góry
ktoś wie co to za miskant? 3szt posiadam.2letni pierwszy raz zakwitł,a myślałam,ze to ML

Miało byc wielkie sadzenie cebul i lipa ...większa połową poczęstowały się przebrzydłe gryzonie! zostały te najmarniejsze ,byłam tak wściekła ,ze nie wsadziłam tych mizerot! A nawet środek grzybobójczy zakupiłam na zaprawianie .....Muuuusze kuuuupić CEBULE!!! Wydatek ,którego miało nie być!
Rododendronowy ogród II. 09:47, 16 paź 2017

Do góry

i samotny krokus jesienny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies