Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:20, 30 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, jak prace?
Przyszłam pomachac na dobranoc

Dopiero wrociłam z voyagy ... ogarniam się i ... biorę ostro do roboty ... bo jestem naładowana bardzo pozytywną energią
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:02, 30 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, odpoczywasz?
Ja dziś wybieralam 3 wiaderka zwirku, by za chwilę wysypac go niemal w tym samym miejscu. Normalnie ci współczuję. Sobie tez Choć mialam sporo mniej

Tak Iwonko Zafundowaliśmy sobie wypad z całą rodzinką do Holandii
Zbieranie żwirku czy przesadzanie roślin w nim to jedne z najmniej ciekawych zajęć w ogrodzie ... ale cóż zrobić jak nie pasuje ... trzeba zakasać rękawy i do roboty ...
Ogród bacowej 07:43, 28 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Skoro sesleria tak się rozrasta, to co to za kępki będą za 3 lata? Wielkie, piękne trawska

Iwonka , ale przyznaj że śliczna jest.
W Gąszczu u Tess 00:52, 28 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Piękne zdjęcia Tesiu pokazalas. Brakuje mi jeszcze fotki z twoim stojakiem na drewno. Lubię bukszpanowe kwadraty. U Ciebie i Madzenki. Kopytnika jeszcze nie mam. Ładny

No a chyba akurat tym razem nie mam zdjęcia gabionu drewnianego. Poprawię się, obiecuje.
Bukszpanowy kwadrat właśnie od Madżenki zgapiłam. Strasznie mnie swego czasu zauroczył Madżeny ogród. Musiałam, po prostu musiałam mieć taki bukszpanowy żywopłocik.
Kopytnik bardzo mi się podoba. Zawsze twierdziłam, że będę go kiedyś miała dużo w ogrodzie.

Pokaże, jak przyrasta. Zdjęcia z 26 kwietnia. Jako punkt odniesienia nakrętka ze słoika po dżemie.

Dwuletnie kępki (z małego kłaczka sadzonego dwa lata temu).

A te sadzone w ub. roku.

Te poniżej lekko spóźnione, bo w ceniu całkowitym rosną.

W Gąszczu u Tess 00:25, 28 kwi 2017

Do góry
Piękne zdjęcia Tesiu pokazalas. Brakuje mi jeszcze fotki z twoim stojakiem na drewno. Lubię bukszpanowe kwadraty. U Ciebie i Madzenki. Kopytnika jeszcze nie mam. Ładny
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:19, 28 kwi 2017

Do góry
Reniu, jak prace?
Przyszłam pomachac na dobranoc
Ogródek Iwony II 22:48, 27 kwi 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Ja w tym roku spróbuję do krążków torfowych ogórki wysiać. Z pomidorami ładnie mi poszło... Tylko co z tego, skoro na parapecie bujają... Tunel mam nieogrzewany, przecież​ ich tam nie wsadzę... Może PO weekendzie... Może będzie cieplej. Mojemu dzieciu przełożyli zieloną szkołę, a ponieważ jadą do Gdańska, to chyba nawet lepiej, może pogoda się ustali...

Jeszcze nie mialam ogórków na parapecie. Ale spróbuję. Po weekendzie starczy wysiac. To i tak dwa tygodnie szybciej, niz w gruncie
Dziecko w Gdańsku ma być?
Ja jutro jadę z dziecmi. Do Manufaktury Lizaków, Parku Naukowo-Technologicznego i do Akwarium. A potem spacer nad morzem. Do klifu. Ale zimno ma być. Tylko 8 stopni
Moja działka na Dębowym Lesie 22:44, 27 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, masz całą kolekcję lilii. Cudne. Dziękuję za fotki

Mam nadzieję,że trochę ci pomagłam.a jak nie to kombinuj sama.Zawsze coś wyjdzie
Dorota123 napisał(a)
Czytam, że doszliście do jakiegoś porozumienia z tymi ukradzionymi zdjęciami, oby firma dotrzymała słowa.

Tego się obawiam,aby firma dotrzymała słowa.by,Zobaczymy,będę tego pilnowała
Mira104 napisał(a)
Jednym słowem robisz za śliczne zdjęcia i masz śliczne, zdrowe rośliny
Dziękuję ci kochana bardzo
BasiaLT napisał(a)
Dla takiej firmy kilka powojników to żaden koszt ale miło że cokolwiek będziesz z tego miała. Najważniejsze że zareagowałaś, niech widzą że jest ryzyko że ktoś ich złapie na kradzieży. Lilie masz przepiękne, w tym roku po raz pierwszy też je będę miała w ogrodzie i już się nie mogę doczekać.

dokładnie, tak.co to jest dal takiej firmy 3 powojniki i podpis.A zdjęcia mają ladne do swojego produktu.I łatwiej sprzedać.
Oby tylko dotrzymali słowa.Bo coś im jeszcze nie wierzę
Fajnie,że posadziłaś, lilie,To cudne rośliny.A jak się nii zarazisz, to bedziesz co roku je dokupywać, jak ja
Ja nie mogę doczekać się normalnej ciepłej wiosny

Dziś obchodów nie było, bo ciągle padało , lało.I przed praca i po.I w trakcie jak widziałam .
Na dobranoc moja towarzyszka nie tylko w domu ale i w obchodach ogrodowych.
Na Łowieckiej 22:43, 27 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Hej. Wreszcie. Witaj Ilonko.
Teraz inaczej powiadomienia działają. Ja dostaję ogólne powiadomienia na maila z raportem, kto się wpisał od polnocy do 7.00 rano...
Dalej nic. Poprzednia wersja powiadomień byla lepsza

Cześć!
Dzięki za info. Trochę się widzę pozmieniało... Muszę to ogarnąć bo na razie nie mogę się przyzwyczaić i nie rozumiem tego. Czyli powiadomienia w starej wersji nie działają???
Ogródek Iwony II 22:42, 27 kwi 2017

Do góry
Modernizacji nie będzie juz wiele. Dobiegam finishu.
Jeszcze zwirek uzupełnić, ciurkadełko uruchomic, pergole dla ND zrobic, pomalowac lawki i stół.
Coraz częściej i bardziej jestem zadowolona z nasadzeń
Sporo zrobilam rok temu. Teraz będę sprawdzac efekty.

Na Łowieckiej 22:37, 27 kwi 2017

Do góry
inag napisał(a)
Aaaaa! Ogrodowisko mnie chyba nie chce! Nie dostaję powiadomień

Hej. Wreszcie. Witaj Ilonko.
Teraz inaczej powiadomienia działają. Ja dostaję ogólne powiadomienia na maila z raportem, kto się wpisał od polnocy do 7.00 rano...
Dalej nic. Poprzednia wersja powiadomień byla lepsza
Ogródek Iwony II 21:24, 27 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja miałam cudne roślinki ogórkowe, mnóstwo kwiatów w zeszłym roku i na tym się skończyło.
Ogórków niewiele było. Kiedy myślałam, że jeszcze mam czas, szwagierka miała już 10 kg zaprawionych. Ostatecznie kupiłam, a na grządce ogórkowej masa liści była. Ogórki z lupą szukałam. Może jakaś felerna odmiana. Teraz kupiłam Śremski - Ewa poleciła Sieje co roku i jest ok.

Ja tez polecam śremskie od kilku lat je wysiewam. Ogórki rosną bardzo ładne, proste, nie jakieś poskręcane beczki
W kamiennym kręgu od początku 21:17, 27 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, cudownie u Ciebie o tej porze. Tyle tulipanow naraz kwitnie
Kolorowy zawrót zapachów. Bardzo lubię twoje zakątki. Takie są wyjątkowe.

Iwonko, dziękuję bardzo
Lubię taką wiosenna energię w ogrodzie
W kamiennym kręgu od początku 21:14, 27 kwi 2017

Do góry
Aniu, cudownie u Ciebie o tej porze. Tyle tulipanow naraz kwitnie
Kolorowy zawrót zapachów. Bardzo lubię twoje zakątki. Takie są wyjątkowe.
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:48, 27 kwi 2017

Do góry
Irenko, co rosnie przy Susan, jak szafirki przekwitną? Cudnie wygląda teraz. Przepiękna wiosna u Ciebie. Zdrówka ci życzę. Widzę, ze masz klopot z pracami ogrodowymi. Na hakone poczekam do skutku.
Pozdrawiam. Zdrowiej.
Ogródek Iwony II 14:41, 27 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
A co potem z tymi skiełkowanymi nasionkami?
Na ręczniku papierowym i z nim do doniczki? Czy mozna kielki pojedynczo albo po dwa wsadzac?

Za długo czekałam i zdążyły tak się ukorzenić, że musiałam trochę drastycznie z nimi postąpić. Przeniosłam z watą ( były po 3) do torfowych doniczek i dalej rosną...kilka wypadło.

Możesz równie dobrze na talerzyku z wodą letnią i wtedy tak jak radzi Tessa.
Ogródek Iwony II 14:31, 27 kwi 2017

Do góry
A co potem z tymi skiełkowanymi nasionkami?
Na ręczniku papierowym i z nim do doniczki? Czy mozna kielki pojedynczo albo po dwa wsadzac?
W zgodzie z naturą 10:03, 27 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziękuję Elu.

Cieszę się, kiedy ja laik ogrodowy, mogę się na coś przydać
Ogródek Iwony II 10:02, 27 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Exotic: Dwuletnie cebulki. Kwitną drugi rok. Posadzone z Quinami. Tych drugich niewiele. Zakwitną, gdy te pierwsze przekwitać będą.

To zamierzone działanie?
Ja w tym roku mam queeny z Elegant Lady i planuję by razem zakwitły.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Queeny się wyradzają?
Ja narazie miałam co roku wykopywane, ale już teraz nie będę tego robić.
Ogródek Iwony II 09:58, 27 kwi 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Babcine, żółte. Mam je od zawsze. Kiedyś były czerwone.
I zawsze jest ich tyle samo.

Zaczynają kwitnąć Van eijk.

Salmony mają w nogach pomarańczowe żurawki?
Moje w tym roku rosną wśród żurawek Marmalade.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies