Tak Iwonko Zafundowaliśmy sobie wypad z całą rodzinką do Holandii
Zbieranie żwirku czy przesadzanie roślin w nim to jedne z najmniej ciekawych zajęć w ogrodzie ... ale cóż zrobić jak nie pasuje ... trzeba zakasać rękawy i do roboty ...
No a chyba akurat tym razem nie mam zdjęcia gabionu drewnianego. Poprawię się, obiecuje.
Bukszpanowy kwadrat właśnie od Madżenki zgapiłam. Strasznie mnie swego czasu zauroczył Madżeny ogród. Musiałam, po prostu musiałam mieć taki bukszpanowy żywopłocik.
Kopytnik bardzo mi się podoba. Zawsze twierdziłam, że będę go kiedyś miała dużo w ogrodzie.
Pokaże, jak przyrasta. Zdjęcia z 26 kwietnia. Jako punkt odniesienia nakrętka ze słoika po dżemie.
Dwuletnie kępki (z małego kłaczka sadzonego dwa lata temu).
A te sadzone w ub. roku.
Te poniżej lekko spóźnione, bo w ceniu całkowitym rosną.
Piękne zdjęcia Tesiu pokazalas. Brakuje mi jeszcze fotki z twoim stojakiem na drewno. Lubię bukszpanowe kwadraty. U Ciebie i Madzenki. Kopytnika jeszcze nie mam. Ładny
Jeszcze nie mialam ogórków na parapecie. Ale spróbuję. Po weekendzie starczy wysiac. To i tak dwa tygodnie szybciej, niz w gruncie
Dziecko w Gdańsku ma być?
Ja jutro jadę z dziecmi. Do Manufaktury Lizaków, Parku Naukowo-Technologicznego i do Akwarium. A potem spacer nad morzem. Do klifu. Ale zimno ma być. Tylko 8 stopni
Mam nadzieję,że trochę ci pomagłam.a jak nie to kombinuj sama.Zawsze coś wyjdzie
Tego się obawiam,aby firma dotrzymała słowa.by,Zobaczymy,będę tego pilnowała
Dziękuję ci kochana bardzo
dokładnie, tak.co to jest dal takiej firmy 3 powojniki i podpis.A zdjęcia mają ladne do swojego produktu.I łatwiej sprzedać.
Oby tylko dotrzymali słowa.Bo coś im jeszcze nie wierzę
Fajnie,że posadziłaś, lilie,To cudne rośliny.A jak się nii zarazisz, to bedziesz co roku je dokupywać, jak ja
Ja nie mogę doczekać się normalnej ciepłej wiosny
Dziś obchodów nie było, bo ciągle padało , lało.I przed praca i po.I w trakcie jak widziałam .
Na dobranoc moja towarzyszka nie tylko w domu ale i w obchodach ogrodowych.
Cześć!
Dzięki za info. Trochę się widzę pozmieniało... Muszę to ogarnąć bo na razie nie mogę się przyzwyczaić i nie rozumiem tego. Czyli powiadomienia w starej wersji nie działają???
Modernizacji nie będzie juz wiele. Dobiegam finishu.
Jeszcze zwirek uzupełnić, ciurkadełko uruchomic, pergole dla ND zrobic, pomalowac lawki i stół.
Coraz częściej i bardziej jestem zadowolona z nasadzeń
Sporo zrobilam rok temu. Teraz będę sprawdzac efekty.
Hej. Wreszcie. Witaj Ilonko.
Teraz inaczej powiadomienia działają. Ja dostaję ogólne powiadomienia na maila z raportem, kto się wpisał od polnocy do 7.00 rano...
Dalej nic. Poprzednia wersja powiadomień byla lepsza
Irenko, co rosnie przy Susan, jak szafirki przekwitną? Cudnie wygląda teraz. Przepiękna wiosna u Ciebie. Zdrówka ci życzę. Widzę, ze masz klopot z pracami ogrodowymi. Na hakone poczekam do skutku.
Pozdrawiam. Zdrowiej.
Za długo czekałam i zdążyły tak się ukorzenić, że musiałam trochę drastycznie z nimi postąpić. Przeniosłam z watą ( były po 3) do torfowych doniczek i dalej rosną...kilka wypadło.
Możesz równie dobrze na talerzyku z wodą letnią i wtedy tak jak radzi Tessa.
To zamierzone działanie?
Ja w tym roku mam queeny z Elegant Lady i planuję by razem zakwitły.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Queeny się wyradzają?
Ja narazie miałam co roku wykopywane, ale już teraz nie będę tego robić.