Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Za długo czekałam i zdążyły tak się ukorzenić, że musiałam trochę drastycznie z nimi postąpić. Przeniosłam z watą ( były po 3) do torfowych doniczek i dalej rosną...kilka wypadło.
Możesz równie dobrze na talerzyku z wodą letnią i wtedy tak jak radzi Tessa.
Ja w tym roku spróbuję do krążków torfowych ogórki wysiać. Z pomidorami ładnie mi poszło... Tylko co z tego, skoro na parapecie bujają... Tunel mam nieogrzewany, przecież ich tam nie wsadzę... Może PO weekendzie... Może będzie cieplej. Mojemu dzieciu przełożyli zieloną szkołę, a ponieważ jadą do Gdańska, to chyba nawet lepiej, może pogoda się ustali...
Iwonko, niewiele czasu jestem ostatnio na forum
Podziwiam Waszą pracę, jaką wykonaliście w ogrodzie
Piękna wiosna u ciebie, choć czytam, że co nieco ci podmarzło. U mnie dostał wiciokrzew
Pozdrawiam
Modernizacji nie będzie juz wiele. Dobiegam finishu.
Jeszcze zwirek uzupełnić, ciurkadełko uruchomic, pergole dla ND zrobic, pomalowac lawki i stół.
Coraz częściej i bardziej jestem zadowolona z nasadzeń
Sporo zrobilam rok temu. Teraz będę sprawdzac efekty.
Jeszcze nie mialam ogórków na parapecie. Ale spróbuję. Po weekendzie starczy wysiac. To i tak dwa tygodnie szybciej, niz w gruncie
Dziecko w Gdańsku ma być?
Ja jutro jadę z dziecmi. Do Manufaktury Lizaków, Parku Naukowo-Technologicznego i do Akwarium. A potem spacer nad morzem. Do klifu. Ale zimno ma być. Tylko 8 stopni