Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Liliowo i kolorowo:) 17:04, 05 wrz 2017

Do góry
Pomimo ulew to pierwszy raz moje hortensje nie są połamane i zaczynam się zastanawiać czy to może dlatego, że też pierwszy raz nic ich nie wiązałam ani nie podpierałam z powodu kontuzji. Może nalezy im dać spokój?

Typografia ogrodu 16:57, 05 wrz 2017

Do góry
Dziś dobry wiatr na latawce widac pilotow i latawiec?
Liliowo i kolorowo:) 16:47, 05 wrz 2017

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jestem chętna. Daj znać.

Pamietasz chodziło o zadarnienie miejsca pod drzewem. Teraz wiesz co lepiej tam rośnie

Wrzosowisko pod domem zawsze mi się podobało. Wrzosy mają chyba optymalne warunki że takie piękne .

Wstepnie bedzie to 16 lub 17.
wczoraj posadziłam dwa nowe rozchodnikio ciemnych lisciach, w innym miejscu mam też taki co na czewono kwitnie i bardzo mi się podoba muszę go rozmnożyc
Magical Candle co w tym roku possdziłam na nowej rabacie bardzo ładnie zakwitła a Grandiflora to ona?? Piękny duży pokrój krzewu jest i sztywne pędy.
Lawendowy zawrót głowy 16:38, 05 wrz 2017

Do góry
Margarete napisał(a)

Bardzo ładne są te białe - co to za odmiana ? Masz je na słońcu ? czy w półcieniu?
Ja nie mam ręki do powojników - juz 2 razy próbowałam i kicha ...albo moja ziemia im nie pasuje...nie wiem

to ciekawe ze rosliny wybieraja nas ))) u mnie miejsce idealne wybrane przypadkowo maja słonce od rana do 15 tej . w tym roku w lipcu sierpniu zastrajkowały chyba za goraco było ale w zesszlym roku cały czas kwitły ))

uwiadu w tym roku nie miałam tylko miałam jednego w donicy na trasie i w tydzien go nie było ale juz odbił.

Powojnik to Maria CSkłodowska pieknie zaczynaja tak limonkowo kwitnac w pąku , potem sa białe buziolki

Lawendowy zawrót głowy 16:25, 05 wrz 2017

Do góry
Anusia jak fajnie ze jestes )

Iwonko buziolki

Reniu hihi cos Ty ja bardziej wole Twoje zielone ))

Margarete Małgosiu to bardzo miłe dzieki ))kosmosy robia sie rozowe ciekaqwe dlaczego

jadłabym łyżkami hacone )

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 16:25, 05 wrz 2017

Do góry
babka napisał(a)

Wczoraj miałam dzień bez ogrodu a i dziś niewiele zdziałałam, skończyłam jak już się ciemno robiło. Przycięte lawendy, dosadzonych kilka rozchodników i głazy
Nie zwracajcie uwagi na pomarańczowe cudo za płotem, Jutro już go tam nie będzie

[

Olu czy turzyca Evergold ma paski? Dziś w szkółce wreszczie spotkałam tę odmianę, ale wszyskie miały środki żółte bądź lekko białe z zieloną obwódką. Jakieś takie pstrokate były
Ogród z łezką II 16:23, 05 wrz 2017

Do góry
Gratulacje z okazji 1000 stron....ale się ogród zmienił przez ten czas - o rany
A ilu fajnych, nowych ludzi poznałaś, ile przyjaźni nawiązałaś i znajomości, ile życzliwych wpisów dostałaś, ile ciekawych miejsc na żywo i wirtualnie zobaczyłaś....
Jak to wszystko cieszy

Warto czasem spojrzeć wstecz przy takiej jubileuszowej okazji
Buziaki z załącznikiem - moja Lady Emma Hamilton (w lipcu tak wyglądała - teraz gorzej się ma)
Ogród pod lasem 16:19, 05 wrz 2017

Do góry
No, cieszę się, bo poprzednik cudownie się przebarwiał jesienią i szkoda mi było stracić takie widoki. Na dodatek dokładnie vis-a-vis tarasu.
Ale tymczasem smutek

Lawendowy zawrót głowy 16:14, 05 wrz 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Moje powojniki spały w gorace upalne dni i teraz tłocza )) bosko !!!!!

Bardzo ładne są te białe - co to za odmiana ? Masz je na słońcu ? czy w półcieniu?
Ja nie mam ręki do powojników - juz 2 razy próbowałam i kicha ...albo moja ziemia im nie pasuje...nie wiem
Rozpoznawanie traw 16:00, 05 wrz 2017

Do góry
Z góry dziękuje za pomoc w identyfikacji co to za odmiana trawy

Lawendowy zawrót głowy 15:52, 05 wrz 2017

Do góry
Magda szalona hihi buziol )

Mrokasia Kasia nie chcem ale muszem ))) hihi ))

Danusiu dziekuje bardzo to miłe ))

roze musze pstryknac bo tłocza i tłocza ))
Pszczelarnia 15:50, 05 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Czy ktoś zna tego chwasta, który tak ładnie poskramia hortensję?

Nie wiem jak się nazywa , ale jest bardzo ciężki do wytępienia bo głęboko się korzeni i z kawałeczka odrasta , a bez wykopania usunąć prawie niemożliwe bo urwiesz liście , a korzeń zostanie, nie dopuść do wysiania, choć skoro się pokazał to pewnie pokarze się i w innych miejscach, tez z nim w tym sezonie walczymy
Lawendowy zawrót głowy 15:34, 05 wrz 2017

Do góry
Aniu dziekuje bardzo czujemy sie tutaj dobrze ale z ta reszta to juz przesadza ) miło Cie widziec ) buziaki

Sebek postaram sie najblizszym czasie cos cyknac i popisac ile deseczek i w jakiej odległosci , Nie sadziłam ze taki parawanik moze kogos interesowac . Spełnia swoja funkcje )

Iwonko sami robilismy jest zrobiony na wzór płotka przy grabach ktory zreszta był pomysłem naszej kochanej Madzi )) obiecuje napisac wiecej i pstryknac fotki )

Karolinko buziaki

Koliber a gdzie Ty tak gonisz??

Beatko ale uwierz mi ze to nie jest prawda ))

Kasja zrobi sie )))

Kindzia u mnie ostatnio nie ma roboty buziaki sle dzieki

Beatko barzdo mi miło ))

Moj nowy zakup ))

Ogród pod lasem 15:23, 05 wrz 2017

Do góry
Nie mam ani jednej, jeśli masz zbędną to jasne

No to dziewczyny, sytuacja wygląda tak, że znów po serek pojechałam...nie wiem czy pamiętacie co było po ostatnim takim wypadzie, ale dzisiejszy skończył się tak:

Czyli w miarę godny następca tego, który po przymrozkach stracił koronę. Tamten był wyjątkowy, ale cóż. Ten też niezły i duuży.
Lawendowy zawrót głowy 15:22, 05 wrz 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Jolu chyba będą platany, ale na wiosnę już mam z moją ogrodniczką ustalone, że na wiosnę daję jej listę co chcę i mi sprowadzi w miarę przystępnych cenachno chyba, że ceny mnie powalą i mój eMuś mnie zabijeA Ty co zamówiłaś, jeśli mogę spytać pozdrówka i buziaki zostawiam

to super ! do wiosny niedaleko i oby z cena Ci sie powiodło ...bo brakowało by Cie na forum hihihi ja mam zamowione stelaze dwa graby i trzy ambrowce juz sie doczekac nie moge )ale dopiero koniec pazdziernika ))

i przesadziłam miłorzeba )))
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 15:18, 05 wrz 2017

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Pszczółko, hyzopa zostawiłam w warzywniku. Ścięty wiosną nisko, latem wysuszony, w ty roku miał zadowalającą wysokość, czyli się nie pokładał. Za to dwie kępy dopadł jakiś grzyb. Szczerniały, padły.
Za to okazało się, że jedna kępa hyzopu kwitnie na różowo.

Tymczasem kocimiętka kubańska jest niezmordowana. Kwitnie od wiosny.
Czy z tej kubanki da się nasiona zebrać?
Lawendowy zawrót głowy 15:16, 05 wrz 2017

Do góry
Pawlus no Ty sobie ze mnie jaja robisz. u mnie trzy rabaty na krzyż
sztuczne w dodatku i pomnik na jednej hihi cos Ty nie ma co ogladac ))))))

Makkasia no trafiłąs z tymi porami platanowymi ))) cieszy oko taka zielen jak człek całe zycie w wiezowcu siedział ))buzka

Elcia gdziez bym smiała ...nawet mi do głowy nie przyszło ) Twoj ogrod przeciez tylko trochemniejszy. Cały zcas mysli zaprzata mi lotos cały czas ile ja sie juz naczytałam o nim )))

Moni to juz dawno sobie omówiłysmy )

Zawitka nie znam nazwy tej roslinki wiec nie spieszyłam z odpowiedzia ) buziolki ))

Iwonko kanciki Grezsiu robi trzy razy w roku i nic wiecej trzymaja sie moze ze strachu. Ja nic o ciezkich pracach nie pisałam jesli chodzi o pomoc mamy ))

Łukasz dobrze ze juz wyzdrowiałes ) bardzo fajny z Ciebie gosc zapraszamy jak tylko bedziesz miał ochote ) w listopadzie maja byc drzewa trzy ambrowce zamowiłam wiecej sie nie zmiesci )

Marzenko miło Cie goscic i jeszcze takie komplementa ))

Zawitko mam nadzieje ze pomogłam ))

Memory gwiazda tej jesieni puszy sie ))

Ukojenie 15:06, 05 wrz 2017

Do góry
Takie widoczki:

...i wrzosy zarosla rogownica kutnerowa ale kwitna
Lawendowy zawrót głowy 15:04, 05 wrz 2017

Do góry
Asiu miło Cie widziec ))

Moni dzięki wielkie mam nadzieje ze sprawa platanow w toku ja tez przebieram nozkami i mam nadzieje ze moje zamowienie bedzie zrealizowane )))

Ewcia hihi niestety na ogrod czasu nie ma ale trzyma sie dobrze a robota zawodowa przytłacza

Martynko ja trawy zawsze kochałam złaszcza zboza do czasu gdy sie okazało ze młody jest uczulony ) za to nie lubiłam hortek a teraz ...prosze )))i młody wyleczony i ja zahortkowana ))

Kasiu kochana tesknimy fest )) moze we wrzesniu jeszcze znajdziecie dla nas troche czasu ?

Justys oby tylko zamowienie dojachało a potem bedziemy latac i ustawiac )))

Małgosiu sami szalency z nas ) mnie odbija jak widze drzewa ) za piesa totesknota okrutna .

Mała mI porzadki robiszwidziałam szalona ))

Dorciu kochana TY ? z Twoimi pieknymi dekaracjami no wiesz ))

Angela miło mi bardzo ))

Moj nowy nabytek Happy diana )jeszcze szału nie ma ale w przyszłym roku licze na nią rosnie w poblizu ascot ))ascotnie chciaął pozowac troche zdechła po deszczu L)

Pszczelarnia 14:56, 05 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kwiaty z warzywnika:

Co to jest za daliowa piękność? jak się ona zwie bo jest piękna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies