Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 14:04, 03 wrz 2017

Do góry
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 14:04, 03 wrz 2017

Do góry
Pomysł na obsadzenie wokół tarasu 14:03, 03 wrz 2017

Do góry
Witajcie!

Potrzebuję pomocy w doborze roślin wokół tarasu
Nie jestem bardzo doświadczony w tym temacie dlatego proszę o pomoc
Od nie dawna śledzę to forum i jest tu dużo ciekawych pomysłów i inspiracji wykonanych przez ludzi znających się na pewno dużo bardziej niż ja

Tak wygląda taras:

Chciałbym z lewej strony posadzić jakieś drzewko dające cień w czasie upałów, z prawej strony przebiega droga, dla tego z prawej strony jakieś rośliny odgradzające widok na drogę

Proszę o pomoc w wyborze roślin i kompozycji
pozdrawiam
Zakątek z fioletową ławeczką 13:57, 03 wrz 2017

Do góry
Coś jeszcze kwitnie w moim zakątku

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 13:55, 03 wrz 2017

Do góry
Czyściec wełnisty - na jeżówki, naparstnice, tiarelle, parzydło, świecznicę, nerecznicę... 13:52, 03 wrz 2017

Do góry
Kasiu(?),

Mam 6 sztuk.
Nie mam niestety dobrego zdjęcia. Znalazłam tylko takie. Po lewej jedna sztuka, po prawej kawałek drugiej.

W tym roku i w poprzednim liście zostały zjedzone przez zielone gąsieniczki. Widać to wyraźnie na lewym egzemplarzu i częściowo na prawym.

Za siewki dziękuję.
Kwiaty we włosach 13:42, 03 wrz 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)

Na początek kwiatki,które kojarzą się z jesienią

Oj tak kojarzą się Ja tam bardzo je lubię I ich zapach ( mimo że cmentarny) też bardzo lubię...ty też?
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:32, 03 wrz 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Mira - posłuchałam rady w sprawie tawuły wczesnej i wyciełam...

Zrobiło się pełno miejsca na rabacie, na razie trochę łysawo bo małe - ale posadzony jest złoty dereń i pęcherznica i 3 bordo krzewoszki jako tło

Przesunęłam na środek głóg Paul Scarlet

I zamówiłam 2 pełne czerwone jeżówki

ufff jak dobrze

złoty dereń pokaż bliżej miało być czerwono, a pęcherznica jaka ciemna ? one szybko wielkie rosną te krzewuszki to chyba małe miniaturki co?
widziałam muzy, noo czas leci jak braknie ci czerwonego to zrób sobie taką czerwoną muzę i sru w te rabatę

zakupy tulipanowe super - gdzie na to polowanie mam jechać - co prawda postanowiłam sobie czekać na wyprzedaże i kupię albo nie

kup sobie czerwone pełne i posadź na tej ognistej a tam za oczkiem miałam Ci mówić żebyś posadziła Purisima one są wczesne wysokie i białe będą świecić długo wieczorem

pozdrawiam deszczowo zamiast do ogrodu chyba dziś w laptopowie będę
Moja działka na Dębowym Lesie 13:31, 03 wrz 2017

Do góry
U mnie pada, siąpi, przewywa,Nostaligiczna niedziela.Dobrze,że wczoraj było ładnie i dało się popracować.
hostki wciąż cieszą
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 13:21, 03 wrz 2017

Do góry
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:14, 03 wrz 2017

Do góry
Dziękujemy za pyszną pizzę i ciasto i super atmosferę
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 13:08, 03 wrz 2017

Do góry
U Ewy byliśmy tym razem nawet dwa razy. W sobotę trafiliśmy na jeszcze nie wykończoną ściankę z lustrem i było widać jeszcze czerwony kolorek
Mój pierwszy ogród - Paulina 13:08, 03 wrz 2017

Do góry
Znalazłam 2 inspiracje które idealnie wpisują się w mój gust:
1 -pani Danusi (ogród z wrzosowskiem)
2 -kitek81 (działka wkoło Lubczyka)
Mam nadzieję że Panie się nie obrażą że wklejam tu zdjęcia ale te kompozycje są BAJECZNE Idealnie w moim guście

Mój pierwszy ogród - Paulina 13:05, 03 wrz 2017

Do góry
Dalszy ciąg zdjęć
Widok od tyłu:

Tu będzie w przyszłości stał garaż
Mój pierwszy ogród - Paulina 13:04, 03 wrz 2017

Do góry
tutaj wklejam zdjęcia naszej posesji

Wjazd jest od strony północnej
Ogród Małej Mi 2017 13:02, 03 wrz 2017

Do góry
malkul napisał(a)
Kindzia
zrobiłaś przepiękne zdjęcia ujęcia których Ania nam nie pokazuje

Ja wszytko już na 100 stron pokazałam.. ale faktem jest, że Kasi zdjęcia są ładniejsze od moich.. i robione już w półmroku.. nie wierzyłam, że coś z tego wyjdzie.

Wyciepałam skyrocketa bo mi rozrósł się do wymiarów nieakceptowalnych, w środku dopadł go robal i nie było już co przycinać.. dzięki temu azalia zaczęła sie regenerować.. była zarośnięta przez jałowca. Wniosek jeden, azalie ładnie się regenerują

Mój pierwszy ogród - Paulina 13:01, 03 wrz 2017

Do góry
Witam, Mam na imię Paulina, mieszkam w małopolsce i od pewnego czasu zaczyna we mnie kiełkować pragnienie posiadania ogrodu
Dom już stoi, prawdopodobnie niedługo się wprowadzimy i myślę że nadszedł ten czas aby trochę uporządkować całe podwórko. Obecnie jesteśmy na etapie zakładania trawnika. Jednocześnie chciała bym w tym roku rozpocząć obsadzanie drzewkami aby już powoli mogły rosnąć i cieszyć oko.
I tu mam właśnie do was prośbe aby ktoś bardziej doświadczony zechciał zeknąć na mój mini projekt i ocenić czy zmierzam w dobra stronę.

Na całej działce nie ma ani jednej rośliny(nie licząc kilku iglaków na froncie przy figurce które narazie tylko straszą ale nie chce ich wycinać dopóki nie bedę miała chociaż kilku wyższych roślin w ogrodzie). Generalnie podobają mi się ogrody w których przy ogrodzeniu jest mieszany nieformowalny żywopłot głównie z iglaków z domieszka liściastych, z przodu niższe krzaczki a cała reszta poza rabatami jest po prostu trawnikiem. Dodatkowo chciałabym aby w moim ogrodzie znalazły się trawy, i sezonowe kolorowe akcenty np tulipany, lawenda, wrzosy itd. Dodatkowo chcę wsadzić kilkanaści brzóz aby górowały nad wszystkimi niższymi roślinami.

Wstępnie rozrysowałam plan działki i na czerwony kolor zaznaczyłam gdzie miały by być te pasy roślinności. Zależy mi żeby wsadzić takie rośliny które w miarę szybko urosną tak aby zakryć to paskudne betonowe ogrodzenie a dodatkowo aby odgrodzić się trochę od sąsiadów.

Ogród Małej Mi 2017 12:57, 03 wrz 2017

Do góry
ania1110d napisał(a)
To prawda piękne zdjęcia bo piękny ogród Każdy spostrzega coś innego również interesującego tak jak to pokazała Kasia swoim obiektywem

Zaleta dużych ogrodów, że zawsze coś tam jeszcze ktoś wypatrzy
Czarna "trwa" została zdominowana przez Barona.. i tak się zostanie.. Baron mi lepiej się podoba.
Ogród Małej Mi 2017 12:55, 03 wrz 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Rzeczywiscie tych widoczkownie widzialam, sliczne sa

Ratunku to wszytko już 1500 razy pokazywałam...

Kleome nie posiałam. Chociaż nasionka od Sylwi dostałam , coś tam swoich zebrałam.. nie zdążyłam.. i sama się wysiała. najśmieszniejsze, że zima była mroźna i się posiała. Niestety wyrosłą w żurawkach, ale i tak je wywalę, szkoda mi ich ale walka z opchalkami już mnie dobija.. dosadzę więcej traw.. mam dalej hakonechloa All Gold , przedłużę nasadzenie..
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:51, 03 wrz 2017

Do góry
Podziękował za różę.. przepis z głowy ale jechałam na wesele.. a droga wyboista była..trzęsło niemiłosiernie, jechaliśmy spóźnieni z lekka wiec mąż gnił nie patrząc na wyboje.

Na rabacie też mam serduszko

Cena filiżanki mnie rozwaliła na łopatki.. od razu przeliczyłam na inne rzeczy Dobrze, że nie mam w tej dziedzinie wyrafinowanego smaku.. bo do końca życia zastawy bym się nie dorobiła .. i bałabym się go używać. Ale jest piękna to fakt

Jednak osobiście mam takie i wolę takie

PS tego modelu akurat nie mam.. czekam aż wnusie trochę innych potłuką

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies