Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 13:30, 17 sie 2013

Do góry
Iza - w CCC i u Lasockiego jest chyba nadal 40% obniżki na wszystkie buty Tak tylko informuję, bo może kciałabyś wiedzieć
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:27, 17 sie 2013

Do góry
Sebek - pod płotem musi być czysto, bo tam chodzi brama przesuwna, którą w dodatku zimą trzeba odśnieżać, by się otwierała

Marzenka - dzięki wielkie.. moje sumienie zostało uspokojone... w kwestii róż..... bo jednak żal wyrzucić cokolwiek ....... i nie pasują to nie pasują... też mi sie tak wydawało, ale szukałam dla nich ratunku... kamyków nie chcę dawać z przyczyn prozaicznych.... wiem, że nie mam czasu na wybieranie liści i innego dobra z kamyków... a jak będę to widzieć to moja frustracja będzie wielka.. no i kamyki z czasem zachodzą zielonym, trzeba wybierać szorować... wolę korę... można dosypać świeżej, można p ją poruszyć i jest ładnie. no i tak na korze nie widać wszystkiego... Z dwojga złego lepiej brzydszy wariant, a czystszy
Igiełkowy ogródeczek 13:23, 17 sie 2013

Do góry
Gosia - no masz po prostu ślicznie
Ogród Sylwii od początku cz.II 12:04, 17 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ojej poniedziałek dopiero pojutrze...
A ja ma takie brązowe carexy jak Sebek Amazon Mist, jak się nazywają? Czy wiecie?

Obstawiam
Carex Bronze Form
Carex comans 'Bronco'
Carex flagellifera 'Bronzita' - jest bardziej leżący

Sylwia - też czekam na poniedziałek A jak będziesz zabezpieczać gabiony od środka?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:53, 17 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Lejesz mocno dursabanem? Znajmy ogrodnik powiedział, że bardzo obficie, woda musi przesiąknąć ze środkiem na głebokość na jakiej są larwy.. Traz pewnie siedzą na 10 cm... Więc konewka na mały kwadrat...

Wtedy jeszcze było dość mokro po deszczach u mnie i najpierw polałem z węża, potem konewką, a potem znowu z węża. Jak będę lał po całości ogrodu to zaczekam na deszcz, żeby preparat łatwo wsiąkał. Konewka wychodziła mi gdzieś na 1 mkw.

Ale wiesz co? Trawka już mi wschodzi Dwa dni od posypania jej kompostem....On jednak czyni cuda
Ogród Sylwii od początku cz.II 11:40, 17 sie 2013

Do góry
Ojej poniedziałek dopiero pojutrze...
A ja ma takie brązowe carexy jak Sebek Amazon Mist, jak się nazywają? Czy wiecie?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:21, 17 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Marzenko, u mnie glownie takie spadki sa.... A trawnik wyzarty, to jedno z lepszych miejsc

Lejesz mocno dursabanem? Znajmy ogrodnik powiedział, że bardzo obficie, woda musi przesiąknąć ze środkiem na głebokość na jakiej są larwy.. Traz pewnie siedzą na 10 cm... Więc konewka na mały kwadrat...
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:18, 17 sie 2013

Do góry
Ania - jeśli masz jeszcze siłę robić nową rabatę to może zrób sobie taką pod płotem pod parkingiem?
http://pinterest.com/pin/245305510925801468/
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:03, 17 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Sebek.. w przedogródku róż nie będzie... na pewno..za duże śmieciuchy.. i za krótko ozdobne, wymagają kopczykowania, pryskanie i takich tam...... jak już to wolę posadzić hortensje.. ozdobne zimą i od lipca już kwitną.... jak się zmieszczą to tak zrobię

jeszcze ro temu nakupiłam róż, a teraz zaczynam powoli żałować. To co wyżej napisane -sama mądrość

Wkurzają mnie te śmieci, no chyba , że sie potrafi wtopić róże miedzy inne rośliny.
Ale jak sie ma typisz różankę to to opadłe dziadostwo może wnerwiać!
Pozdrówka
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:26, 17 sie 2013

Do góry
Sebek.. w przedogródku róż nie będzie... na pewno..za duże śmieciuchy.. i za krótko ozdobne, wymagają kopczykowania, pryskanie i takich tam...... jak już to wolę posadzić hortensje.. ozdobne zimą i od lipca już kwitną.... jak się zmieszczą to tak zrobię

Najlepiej na róże powiedział M.... jak taka królowa to niech sobie służbę zatrudni!!! Bo on nie nadąża ze sprzątaniem przy niej

Ula... widzę że spać nie mogłaś i mam nadzieję, że nie z powodu moich dylematów A Kindzia potrafi rozbawić

Ostatnie foto to widok praktycznie z wejścia na posesję i z wejścia do domu i widok z kuchni....bo z tamtąd mam widok......
A to widok z góry...wejście w roku płota ze sztachetek
Blaski i cienie nowego życia 03:52, 17 sie 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Przepiękne masz hortensje. A ja wczoraj przebywałam w Twoich pięknych stronach

Pozdrawiam serdecznie

O miło, że bywasz i tutaj
pewnie Ustroń- Wisła

irena_milek napisał(a)
Ula, ty wszystko zrobiłaś, jak w reklamie z szamponem
tak trzymaj
do cięcia najlepsze nożyce za 5 zł, duże, ale będą bąble.efekt też

Dzięki za radę
u koleżanki wycinałam jałowca,
ale jej mąż musi się przyzwyczaić do zmiany,
bo coś goło mu się zrobiło z jednej strony
operacja nie skończona

popcarol napisał(a)
Ula, ile pracy! I przyjemne też Za chwilę się zbieramy nad Sołę właśnie, Rodzice mają rzut beretem, odwozimy Młodą na resztę wakacji Jutro pospacerujemy Wrzuć jakiś listek, dopłynie do nas

pozdrawiam!

zamiast listka posyłam balony z innej strony

Sebek napisał(a)
Dzien do norania w ziemi idealny

Sebku ująłeś to idealnie
dziś ponorałam...
oczywiście nie tam gdzie zaczęłam miesiąc temu,
teraz mam kolejne miejsce rozgrzebane na klona palmowego i bergenię
Kolorowe Rabaty Martek 00:18, 17 sie 2013

Do góry
Nie ma za co Łatwiej do Ciebie trafię Choć teraz zajęło mi to jedyne 5 dni...
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:50, 16 sie 2013

Do góry
Szczerze? Musi być z różami ten przedogródek?? Zasłonią one kulki i nie będziesz zadowolona....Już bardziej je widzę w szpalerze po linii garażu.....Cisy i trawki się zmieszczą, a one dodadzą koloru.....
Ogród zapachów u Jasi 23:42, 16 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Pooglądałem genialne zestawienia - mi jakoś trudno idzie zastosowanie ich u siebie...Ale przynajmniej mam powody do ciągłego przesadzania

Przesadzanie roślin to moja specjalność nawet kwitnących. Początkowo robiłam książkowe próby zestawiania roślin, przeczytałam że irysy ładnie się komponują z piwonią - posadziłam , kwitły w innych terminach , więc dałam spokój książką , nie staram się kopiować tylko robię takie zestawienia , które mi się podobają. Czasami trafiam za pierwszym razem a czasami zmieniam kilkukrotnie układ roslin.

Anglia sierpień 2013 23:35, 16 sie 2013

Do góry
Nic nie mogę z siebie wydusić....Ale mam nadzieję, że będę śnić o tych ogrodach całą noc Te rabaty w mocnych kolorach powalają....Jednak nie można mieć wszystkiego
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:19, 16 sie 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Dobra z Twoimi trawkami poczekam .... ale już przebieram nogami do tego poniedziałku bo przed zimą koniecznie muszę przesadzić już cisy docelowo do gabionów

Ja też czekam na poniedziałek i twoje gabiony
Sebek,trawki super!
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:17, 16 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Sylwia - pewnie i tak nie w tym roku będziesz je sadzić, więc poczekaj z sadzeniem do przyszłego - napiszę Ci jak przezimują W końcu musisz mieć tam niezawodne rośliny, bo będziesz miała przez cały rok na widoku

Dobra z Twoimi trawkami poczekam .... ale już przebieram nogami do tego poniedziałku bo przed zimą koniecznie muszę przesadzić już cisy docelowo do gabionów
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:14, 16 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Ania - nie pisałem, że się uczę - spadam miało znaczyć uciekam przed nauką Bo nawet na ogrodowisku mnie prześladuje

Całe życie sie uczymy

Lubisz porównania wiec dla Ciebie.. to rok temu.....

A to w tym .. i już wyeksmitowałam jedną hortensje i trochę innych rzeczy.... i stąd mi brakło miejsca na nowej rabacie

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:13, 16 sie 2013

Do góry
Sylwia - pewnie i tak nie w tym roku będziesz je sadzić, więc poczekaj z sadzeniem do przyszłego - napiszę Ci jak przezimują W końcu musisz mieć tam niezawodne rośliny, bo będziesz miała przez cały rok na widoku
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:04, 16 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Kasiu - no teraz to chwaty raczej się nie przebiją Ale w sumie to lepiej teraz niż potem by Ci miały z podłogi wyjść

chwast nie ma już szansy w tym miejscu ) teraz na rabatach pilnuję, bo sieje się tego mnóstwo z niezagospodarowanych działek za płotem ale jak 'szkielet ogrodu" odpowiednio podrośnie, to jakaś osłona już będzie
Pozdrawiam!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies