Przesadzanie roślin to moja specjalność nawet kwitnących. Początkowo robiłam książkowe próby zestawiania roślin, przeczytałam że irysy ładnie się komponują z piwonią - posadziłam , kwitły w innych terminach , więc dałam spokój książką , nie staram się kopiować tylko robię takie zestawienia , które mi się podobają. Czasami trafiam za pierwszym razem a czasami zmieniam kilkukrotnie układ roslin.
Jasiu, niezmiennie zachwycam się Twoim ogrodem i ciągle wypatruję coś nowego
Powiedz co to bylina na pierwszym planie o koperkowych liściach i koperkowych kwiatach? Czy to może amin?
Masz rację to aminek , niestety u nas jest jednoroczny ,w tym roku pierwszy raz go posiałam, rośnie w kilku różnych miejscach ( wg filozofii - może w którymś miejscu ogrodu ocaleje od plagi ślimaków - filozofia okazała się skuteczna i mam nadzieję zebrać nasiona ).
Jasiu, poznałam bo też siałam aminek ale Twój jest jakiś bardzo tłuściutki. Mój był bardzo chudy, chyba z powodu słabej ziemi. A może Twój jest z angielskich nabytków i jest to jakaś wyselekcjonowana odmiana.
Wygląda przepięknie
Z angielskich nabytków miałam nasiona karłowej nasturcji o czerwonych kwiatach, bardzo żałuję że nie posiałam je w donicach - udało mi się zebrać tylko 4 nasionka a szkoda bo bardzo mi się podobała.