Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :)

Madzenka 15:49, 16 sie 2013

Sebciu ta trawa na skarpie to wyżarta przez opuchlaki???
Jeźówka mi konweniuje z trawkami. Piekne zdjęcia pokazuje, ogród nabrał stylu.
Sebek 16:15, 16 sie 2013

Syla napisał(a)
szukam i szukam zdjęcia z nowo posadzoną trawką u Ciebie i się nie doszukałam pomożesz ? dosadzałeś ostatnio z tych niskich .....

Tak, carexy ktorych nazwy nie moge zapamietac jak wroce do domu to Ci je wgram
Sebek 16:16, 16 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Sebciu ta trawa na skarpie to wyżarta przez opuchlaki???
Jeźówka mi konweniuje z trawkami. Piekne zdjęcia pokazuje, ogród nabrał stylu.

Marzenko, u mnie glownie takie spadki sa.... A trawnik wyzarty, to jedno z lepszych miejsc
Sebek 16:20, 16 sie 2013

Pawlus napisał(a)
Georgia Peach-to chyba najładniejsza z różowych. Mam u siebie Berry Smothie ale nie widzi mi się. Może za dużo cienia i się nie wybarwiła. Przesadzę ją jak już zacznę rozkopywanie ogródka
One obie tylko na slonce, w cieniu zielenieja i gorzej rosna
Sebek 16:22, 16 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Napracowałeś się w ogrodzie.warto było dla tych rannych widoków!

Nieskromnie powiem, ze warto Sierpien w ogrodzie lubie za osadzajaca sie co ranek rose na roslinach
Madzenka 11:21, 17 sie 2013

Sebek napisał(a)

Marzenko, u mnie glownie takie spadki sa.... A trawnik wyzarty, to jedno z lepszych miejsc

Lejesz mocno dursabanem? Znajmy ogrodnik powiedział, że bardzo obficie, woda musi przesiąknąć ze środkiem na głebokość na jakiej są larwy.. Traz pewnie siedzą na 10 cm... Więc konewka na mały kwadrat...
Sebek 11:53, 17 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)

Lejesz mocno dursabanem? Znajmy ogrodnik powiedział, że bardzo obficie, woda musi przesiąknąć ze środkiem na głebokość na jakiej są larwy.. Traz pewnie siedzą na 10 cm... Więc konewka na mały kwadrat...

Wtedy jeszcze było dość mokro po deszczach u mnie i najpierw polałem z węża, potem konewką, a potem znowu z węża. Jak będę lał po całości ogrodu to zaczekam na deszcz, żeby preparat łatwo wsiąkał. Konewka wychodziła mi gdzieś na 1 mkw.

Ale wiesz co? Trawka już mi wschodzi Dwa dni od posypania jej kompostem....On jednak czyni cuda
monteverde 10:42, 18 sie 2013

Gardenarium napisał(a)
Kupiłam w Anglii środek na opuchlaki, u nas takiego nie ma, może pomoże i jeszcze specjalny nawóz do bukszpanów po cięciu.Pokażę jak wrócę. Pozdrawiam Sebku.

Danusia uratuje sytuacje z krewetkami i nie musisz się martwić, że nie będziesz miał trawnika też przesiewam skrzyneczką jak chcę na już kompost albo taką kratka jak mają budowlańcy w chwilach wolnych pozdrawiam
marzena 22:50, 18 sie 2013

Sebek ogród z wszystkimi Twoimi roślinami naprawdę piękny, interesująco dobrane rośliny, no i umiesz go pięknie pokazać na fotkach
dla mnie zaskoczeniem było, gdy zobaczyłam na żywo Twój ogrod, że nie jest on zbyt wielki...
Sebek 23:08, 18 sie 2013

Marzenko - ogród rzeczywiście nie jest wielki, ale za to ile roślin się mieści Zresztą przez to i tak wydaje się większy

Nie posiedziałem dzisiaj z Wami, bo właśnie z kina wróciłem - film fajny Ale zmęczony jazdą jestem...A na 5.30 do pracy...I gdzie tu litość, a gdzie miłosierdzie? Jak mnie nie zmiecie to Was poodwiedzam