Dobrze się miały te, które stały pojedynczo pomiędzy innymi roślinami . Te stojące obok siebie były zjadane przez gąsienice. Trzeba pamiętać, żeby nie robić monokultur
Cudowny czajniczek Ryski, kultowy niemalże
Poziomki - szkoda, że nie dojrzeją. Zbliżenia śliczne
Acha, czyli nie ML. To jakiś inny będzie. Grunt że ma fajne miotełki i jako pierwszy kwitnie. Nie dzieliłam go jeszcze.
A Gracek przytarasowy dziś zabrał się Za kwitnienie. Rychło wczas i zobacz hortensję Twoją Red Baron- odratowana ale ma rozmiar mniejszy od rozchodników, tyle urosła w tym sezonie.
Haniu na wycieczce tez nie, siedze i szyje jak tylko mam czas
polatalam po ogrodzie z aparatem, zachmurzone i ciemnawo wiec fotki takie sobie ale cos tam jeszcze witnie wiec trzeba i listopad upamietnic
ta jezowka zwiariowala, swieci tak kolorem, ze az w oczy kluje troche sie spoznila
Sadziłam Bogdziu też z takim przekonaniem...myślę, że go stracę wczesniej czy później,
ale jak na razie rośnie po macoszemu pięć lat w donicy, bo zapomniałm, że go tylko dołowałam,
a kwiecisty Venus trzeci rok zimuje i ma mnóstwo pąków
Dynie w znacznej części poszły do piwnicy.Kilka już tylko zostawiał na tarasie.Zimne noce, w razie przymrozków mniej już do wnoszenia.
Ale co jakiś czas idą na rożne dania.
Np. i takie jak dziś na obiadek Faszerowane dynie
Przed pieczeniem
I po..
Nie mogę się zgodzić z tym stwierdzeniem Sylwia - otóż dorośli także uwielbiają Szmaragdową .
Fajnie dzionek spędziliście . Te bażanty to musi być jakiś znak rozpoznawczy Szmaragdowej .
Jestem częstym bywalcem ale w formie czytelnika, ale teraz chciałam prosić Państwa o poradę, coś zaatakowało moją trawę rozsiało się nie miłosiernie prawie na całym trawniku i nie mogę sobie z tym poradzić - co to jest?, jak z tym walczyć?, - latem było zielone prawie niewidoczne teraz zaczyna schnąć i wygląda okropnie - jak się do tego dobrać?, czy jeszcze teraz czy poczekać do wiosny?
Z góry dziękuję za odp., pozdrawiam serdecznie Iza