Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Nowocześnie z różAnką :D 09:50, 01 gru 2017

Do góry
anka_ napisał(a)
Wiesz co dało mi forum poza ogrodniczą wiedzą? Po pierwsze wspaniałe znajomości w realu. Po drugie (i to ważniejsze odnośnie powyższych rozważań) uzmysłowiły mi jak bardzo internet zniekształca rzeczywistość. Miałam okazję oglądać na żywo kilka ogrodów poznanych na forum. I żaden tak do końca nie był zgodny z moimi wyobrażeniami. ba- niektóre były całkiem inne! A przecież teoretycznie znałam je dobrze z forum... Dopiero do mnie dotarło, że tak naprawdę doradzać może ktoś kto widział działkę w realu.

Co do poganiania itp... ja tez miałam uwagi, że nie sadzę... Nie miałam zamiaru publicznie się tłumaczyć z funduszy, z braku wizji ogrodu, itp spraw. A powiem ci, że czasami czułam się niemal zaszczuta. Ale wiesz Aniu- teraz mam to gdzieś (sory)... Mam poukładaną w głowie wizję ogrodu... niekoniecznie ogrodowiskową... ale ogród jest dla mnie i mnie ma cieszyć... Jeżeli komuś będzie się podobać to co robię- super, jeśli nie- trudno. Każdy ma prawo do własnych rozwiązań u siebie.

A wracając do drzew... Jesteż przekonana do brzózek- sadź, jeśli nie tzn, że one nie pisane w to miejsce. Ty najlepiej na miejscu "widzisz" ogród. Przejdź się rano z kawką na spokojnie po ogrodzie..."ustawiaj" sobie w wyobraźni rośliny dotąd aż będzie ci pasować.

Ktoś mądry tu na forum napisał, że nie pyta o rady, żeby się później nie tłumaczyć dlaczego z nich nie skorzystał...

Kurczę, ale machnęłam.... ale już koniec, bo pali mi się chałupa...

zgadzam się w 100% ze wszystkim

dla mnie to że pytam o rady też nie niesie za sobą konieczność ich realizacji bo często one otwierają oczy na zupełnie inne sprawy które zmieniają pierwotne pomysły
Zakręcony ogród 09:00, 01 gru 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
u mnie hortkom nie jeden chłop mógłby pozazdrościć, stoją nawet po zimnym wietrze

Hahaha, agentka
Nowocześnie z różAnką :D 07:58, 01 gru 2017
Do góry
tez odczułam twoje bojowe nastawienie i jakies forumowe flustracje ((

anna_t napisał(a)

fakt z lekka mnie to forum zaczyna irytować..
chcialam w sobote ale na moje pytanie na wątku czy będzie ok zareaowały 2 osoby i w sumie nic konkretnego mi nie doradzono więc się wstrzymałam

to zdanie pokazuje, że nie dojrzałas do samodzielnych decyzji ...cały czas oczekujesz aprobaty innych (( i sie wkurzyłaś, że forum wypustoszało i nie ma tłumów.

Dostałaś na tym forum ogrom podpowiedzi ...wydaje mi sie ze nie ma drugiego takiego watku w którym tyle sie działo projektowo ...powinnaś ochłonąć i przestać sie dąsać.

bardzo mądrze pisze anka_

anka_ napisał(a)

A wracając do drzew... Jesteż przekonana do brzózek- sadź, jeśli nie tzn, że one nie pisane w to miejsce. Ty najlepiej na miejscu "widzisz" ogród. Przejdź się rano z kawką na spokojnie po ogrodzie..."ustawiaj" sobie w wyobraźni rośliny dotąd aż będzie ci pasować.

Ktoś mądry tu na forum napisał, że nie pyta o rady, żeby się później nie tłumaczyć dlaczego z nich nie skorzystał...

wyciągnij wnioski z tych komentarzy każdy musi sam wybrać i zdecydować co dla niego dobre i realizować to do czego jest przekonany

i jeszcze jedno, ogród na fotach to nie to samo co ogród w realu ....to tez anka_ napisała i jest w tym duzo prawdy ....bo inaczej sie ogląda zdjęcia miejsc w których sie było

dzieki forum mamy szanse ogladac wiele ogrodów w realu ....bo ludzie otworzyli swoje ogrody dla innych ...i uwierz mi ...z każdego ogrodu w ktorym byłam czerpałam inspiracje ....to jest własnie ten sekret zeby umiec wybrac z tego wszystkiego najlepszą opcje dla siebie

a i jeszcze jedno ....opierniczyłaś Ande ...bezsensu ...kompletnie bezsensu

życze ci dobrych wyborów ...a nie fochania sie i wypisywania .....takich głupot, których zapewne nie powiedziłabyś prosto w twarz ludziom poznanym dzieki forum

anna_t napisał(a)

......
to jest internet, dzisiaj jestem, jutro mnie nie ma

klik i problem znikł ...pomyśl nad tym czy aby o to ci chodzi żebyś odeszła stąd obrażona? ....właściwie sama na siebie...bo nikt ci tu na złość nie robi

Zakręcony ogród 07:46, 01 gru 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
u mnie hortkom nie jeden chłop mógłby pozazdrościć, stoją nawet po zimnym wietrze

Zaraz się okże ,że my już do szczęścia facetów nie potrzebujemy bo rośliny nam wystarczą
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:27, 30 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
no np te przy ognisku
myślę że co ok 1,5 m może nie ale 2 m
Nowocześnie z różAnką :D 22:43, 30 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
fakt z lekka mnie to forum zaczyna irytować..
chcialam w sobote ale na moje pytanie na wątku czy będzie ok zareaowały 2 osoby i w sumie nic konkretnego mi nie doradzono więc się wstrzymałam
Wiesz co dało mi forum poza ogrodniczą wiedzą? Po pierwsze wspaniałe znajomości w realu. Po drugie (i to ważniejsze odnośnie powyższych rozważań) uzmysłowiły mi jak bardzo internet zniekształca rzeczywistość. Miałam okazję oglądać na żywo kilka ogrodów poznanych na forum. I żaden tak do końca nie był zgodny z moimi wyobrażeniami. ba- niektóre były całkiem inne! A przecież teoretycznie znałam je dobrze z forum... Dopiero do mnie dotarło, że tak naprawdę doradzać może ktoś kto widział działkę w realu.

Co do poganiania itp... ja tez miałam uwagi, że nie sadzę... Nie miałam zamiaru publicznie się tłumaczyć z funduszy, z braku wizji ogrodu, itp spraw. A powiem ci, że czasami czułam się niemal zaszczuta. Ale wiesz Aniu- teraz mam to gdzieś (sory)... Mam poukładaną w głowie wizję ogrodu... niekoniecznie ogrodowiskową... ale ogród jest dla mnie i mnie ma cieszyć... Jeżeli komuś będzie się podobać to co robię- super, jeśli nie- trudno. Każdy ma prawo do własnych rozwiązań u siebie.

Kurczę, ale machnęłam.... ale już koniec, bo pali mi się chałupa...
Nowocześnie z różAnką :D 22:36, 30 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
a ty Kasia nie widzisz zmian na forum?

Chyba nie...
Nowocześnie z różAnką :D 22:25, 30 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

Tez mi sie tak wydaje
a ty Kasia nie widzisz zmian na forum?
Nowocześnie z różAnką :D 22:24, 30 lis 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

znowu kij w mrowisko wsadzam

jak będziesz tak do tego podchodzić, to już się wcale nie odezwę
to nie tak, że "zęby" to zły pomysł sam w sobie. Tylko... jakoś mi ich ułożenie względem siebie nie pasowało. Ale nie umiem powiedzieć dlaczego.

A nie dałoby się jej zmieścić gdzieś z przodu? No kurczę, nie pasuje mi tutaj taka pojedyncza sztuka. Dałabym ją nawet w trawnik, jako soliter, ale w trawniku już klony będą, więc też nie da rady
Ten układ z jabłoniami był fajny, tylko że do minimalistycznego stylu nie pasował.

zauważyłam
który układ z Jabloniami?ten w parze?
Z przodu mam te dwa fronty że swidosliwami w lawendach i trawach. Pomyślę jeszcze gdzie by ja dać choć spróbuj ją sobie jeszcze wyobrazić w rogu z dwoma bordowymi Royality przed. Widzisz to? Nie fajne?
a pod tą trójką łan rdestu, hakone lub za 10lat funki w kulkach widzisz?

Zakręcony ogród 22:05, 30 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Dobre hehe
Nowocześnie z różAnką :D 22:01, 30 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

po czym wnosisz?

Tez mi sie tak wydaje
Nowocześnie z różAnką :D 21:53, 30 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

dlaczego deja vu?

znowu kij w mrowisko wsadzam

anna_t napisał(a)
1. skoro zmienilas moją wersję tzn ze znowu kiepsko wymyśliłam. a myślałam że to takie fajne że drugi kwadrat by był.. i myślałam że właśnie te "zęby" to fajny pomysl :/

jak będziesz tak do tego podchodzić, to już się wcale nie odezwę
to nie tak, że "zęby" to zły pomysł sam w sobie. Tylko... jakoś mi ich ułożenie względem siebie nie pasowało. Ale nie umiem powiedzieć dlaczego.

anna_t napisał(a)
2. 3 glediczje...powiem tak, dostałam glediczje od Makusi i trochę sentymentalnie do niej podchodze ale czytam opinie ze mało kto ją poleca. więc niewiem czy nie lepiej by było na tej jednej się zatrzymać.z drugiej strony wiem czemu ma ich być więcej - rozumiem zamysł ogrodu nowowczesnego

A nie dałoby się jej zmieścić gdzieś z przodu? No kurczę, nie pasuje mi tutaj taka pojedyncza sztuka. Dałabym ją nawet w trawnik, jako soliter, ale w trawniku już klony będą, więc też nie da rady
Ten układ z jabłoniami był fajny, tylko że do minimalistycznego stylu nie pasował.

anna_t napisał(a)
i to jest ten moment w którym zawsze robie w tyl zwrot. jest plan jest fajnie ale gdy mam podjąć taką decyzję to zawsze się trykam. to samo bylo z pomyslami Navi czy Oli przy poprzednim planowaniu drzew u mnie.. to jest taka przeszkoda przy której czuję się jak maly kucyk i wolę ominąć po raz kolejny

zauważyłam
Nowocześnie z różAnką :D 21:48, 30 lis 2017

Do góry
trzymam
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:43, 30 lis 2017

Do góry
no np te przy ognisku
Rododendronowy ogród II. 21:37, 30 lis 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

U mnie sporo rh rosnie w pobliżu dużych drzew ale rosły równoczesnie z drzewami tak że przy sadzeniu nie było problemów z korzeniami. Pod brzozami tez rosna i przy sosnach , oczywiscie drzewa zabieraja im wodę więc jak nie pada to co dzień jest podlewanie.

u mnie tez by rosły razem z drzewami, wszystkie rośliny to przedszkolaki
dzięki za uspokojenie
Zakręcony ogród 21:33, 30 lis 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

dobre
Zakręcony ogród 21:30, 30 lis 2017

Do góry
Zielony zielonym pogania :) 21:28, 30 lis 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)
W między czasie plany mojej pierwszej rabatki: frontowa, pod oknem kuchennym
Wersja nr 1

Bukszpany, które tu widać są tylko chwilowo

Wersja nr 2

z przodu obwódka z bukszpanu, kulki bukszpanowe i stożek.
Drzewo od frontu to klon strzępiastokory.

ja też za 2
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies