Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

AnnaCh 20:53, 30 lis 2017

No jakoś tak czuję...
A Ty nie miałaś kupić tych brzóz w sobotę? Czy dopiero w tą?
anna_t 21:14, 30 lis 2017

makadamia napisał(a)
Kurczę, mam deja vu

Nie twierdzę, że jest to najlepszy możliwy pomysł, ale coś takiego bym widziała:

Czy ja dobrze pamiętam, że u Ciebie południe jest na dole?

Warzywnik to ten brązowy prostokąt z prawej.
Żółte kółka - glediczja
zielone - brzozy
ciemnozielone - kostki i żywopłoty

Zagajnik brzozowy w lewym rogu przy ognisku, żeby nie robić niepotrzebnych "zębów"
Koncepcja "kostki porozrzucane swobodnie między bylinami/krzewami" zostaje ale odpuszczamy te pary po obu bokach.
Rodki zostają w prawym dolnym rogu, mniej więcej pod glediczją, między brzozami np.: derenie, na całej reszcie - byliny.

dlaczego deja vu?
moje przemyślenia:
1. skoro zmienilas moją wersję tzn ze znowu kiepsko wymyśliłam. a myślałam że to takie fajne że drugi kwadrat by był.. i myślałam że właśnie te "zęby" to fajny pomysl :/
2. 3 glediczje...powiem tak, dostałam glediczje od Makusi i trochę sentymentalnie do niej podchodze ale czytam opinie ze mało kto ją poleca. więc niewiem czy nie lepiej by było na tej jednej się zatrzymać.z drugiej strony wiem czemu ma ich być więcej - rozumiem zamysł ogrodu nowowczesnego
i to jest ten moment w którym zawsze robie w tyl zwrot. jest plan jest fajnie ale gdy mam podjąć taką decyzję to zawsze się trykam. to samo bylo z pomyslami Navi czy Oli przy poprzednim planowaniu drzew u mnie.. to jest taka przeszkoda przy której czuję się jak maly kucyk i wolę ominąć po raz kolejny
anna_t 21:23, 30 lis 2017

AnnaCh napisał(a)
No jakoś tak czuję...
A Ty nie miałaś kupić tych brzóz w sobotę? Czy dopiero w tą?

fakt z lekka mnie to forum zaczyna irytować..
chcialam w sobote ale na moje pytanie na wątku czy będzie ok zareaowały 2 osoby i w sumie nic konkretnego mi nie doradzono więc się wstrzymałam

Margerytka40 21:45, 30 lis 2017

Trochę Cię Aniu rozumiem i chyba nawet mam podobnie. Wiesz co się odwlecze...... Trzymaj się
anna_t 21:48, 30 lis 2017

trzymam
makadamia 21:53, 30 lis 2017

anna_t napisał(a)

dlaczego deja vu?

znowu kij w mrowisko wsadzam

anna_t napisał(a)
1. skoro zmienilas moją wersję tzn ze znowu kiepsko wymyśliłam. a myślałam że to takie fajne że drugi kwadrat by był.. i myślałam że właśnie te "zęby" to fajny pomysl :/

jak będziesz tak do tego podchodzić, to już się wcale nie odezwę
to nie tak, że "zęby" to zły pomysł sam w sobie. Tylko... jakoś mi ich ułożenie względem siebie nie pasowało. Ale nie umiem powiedzieć dlaczego.

anna_t napisał(a)
2. 3 glediczje...powiem tak, dostałam glediczje od Makusi i trochę sentymentalnie do niej podchodze ale czytam opinie ze mało kto ją poleca. więc niewiem czy nie lepiej by było na tej jednej się zatrzymać.z drugiej strony wiem czemu ma ich być więcej - rozumiem zamysł ogrodu nowowczesnego

A nie dałoby się jej zmieścić gdzieś z przodu? No kurczę, nie pasuje mi tutaj taka pojedyncza sztuka. Dałabym ją nawet w trawnik, jako soliter, ale w trawniku już klony będą, więc też nie da rady
Ten układ z jabłoniami był fajny, tylko że do minimalistycznego stylu nie pasował.

anna_t napisał(a)
i to jest ten moment w którym zawsze robie w tyl zwrot. jest plan jest fajnie ale gdy mam podjąć taką decyzję to zawsze się trykam. to samo bylo z pomyslami Navi czy Oli przy poprzednim planowaniu drzew u mnie.. to jest taka przeszkoda przy której czuję się jak maly kucyk i wolę ominąć po raz kolejny

zauważyłam
Kasya 22:01, 30 lis 2017

anna_t napisał(a)

po czym wnosisz?

Tez mi sie tak wydaje
anna_t 22:24, 30 lis 2017

makadamia napisał(a)

znowu kij w mrowisko wsadzam

jak będziesz tak do tego podchodzić, to już się wcale nie odezwę
to nie tak, że "zęby" to zły pomysł sam w sobie. Tylko... jakoś mi ich ułożenie względem siebie nie pasowało. Ale nie umiem powiedzieć dlaczego.

A nie dałoby się jej zmieścić gdzieś z przodu? No kurczę, nie pasuje mi tutaj taka pojedyncza sztuka. Dałabym ją nawet w trawnik, jako soliter, ale w trawniku już klony będą, więc też nie da rady
Ten układ z jabłoniami był fajny, tylko że do minimalistycznego stylu nie pasował.

zauważyłam
który układ z Jabloniami?ten w parze?
Z przodu mam te dwa fronty że swidosliwami w lawendach i trawach. Pomyślę jeszcze gdzie by ja dać choć spróbuj ją sobie jeszcze wyobrazić w rogu z dwoma bordowymi Royality przed. Widzisz to? Nie fajne?
a pod tą trójką łan rdestu, hakone lub za 10lat funki w kulkach widzisz?

anna_t 22:25, 30 lis 2017

Kasya napisał(a)

Tez mi sie tak wydaje
a ty Kasia nie widzisz zmian na forum?
Kasya 22:36, 30 lis 2017

anna_t napisał(a)
a ty Kasia nie widzisz zmian na forum?

Chyba nie...