Oj - faktycznie działka bardzo nietypowa.
Sam kształt trójkąta to jeszcze nie problem. Najgorzej, że - jeśli dobrze zrozumiałam - cała dolna granica działki graniczy z ulicą.
Jeżeli planu lepszego nie będzie, to przynajmniej zdjęć więcej poprosimy - w tym zdjęcia domu. Żeby sensownie zaprojektować układ komunikacyjny, muszę wiedzieć, gdzie wejście, gdzie okna, jak wygląda taras itd.
Do tego widoki z głównych punktów widokowych, czyli tarasu, okna salonowego, okna kuchennego, wejścia itd.
Gdzie jest brama, czy planujecie garaż i gdzie, gdzie byłoby dobre miejsce na ziemiankę (blisko kuchni a jednocześnie warzywnika, w naturalnym zagłębieniu terenu, jeśli takie jest, raczej w cieniu niż na słońcu).
Widzę, że dookoła domu (jeśli dobrze się orientuję) już zaczęliście robić jakąś ścieżkę - jakie są możliwości ewentualnych zmian?
Jakąś altankę czy placyk kiedyś w przyszłości byście chcieli?
Dużo pytań, ale tak jak Toszka napisała: dla Ciebie pewne rzeczy są oczywiste, a dla nas nie. My wiemy tylko tyle, ilem powiesz/pokażesz
Pochwale się jeszcze mirtem. Kupiłam w maju na komunię młodszej do wianka i świecy...Był z lekka zabiedzony no i pociachany. Wystawiłam go od razu na taras - rośnie głównie w cieniu, podlewany deszczówką.....zakwitł
Zawilce najlepiej sadzić na drugim planie, są dość wysokie więc żeby nie zasłaniały niższych roślin, poza tym późno wchodzą w etap kwitnięcia. Miło mi, że Ci się u mnie podoba.
Swoje zawilce często podlewałam, są w dobrej kondycji i obficie mi kwitną. Ptaszków u mnie jest bardzo dużo, nie potrafię sobie odmówić jak mi się jakieś spodobają. Za miłe słowa dziękuję.