A może tą na pniu całkiem w rogu tam gdzie buksy?
Czyli nie chcesz tu w ogole lawendy?
Rozplenica z rozchodnikami i ... werbena? ale to znowu dlugo będzie pusto ...
Elu moja pierwsza myśl jak spojrzałam na zdjęcie to wywalić te świerki i dopiero planować nasadzenia pod Szmaragdami?Sorki za szczerość. O trawach napisała u siebie.☺
Mówisz, że za gęsto ? co ile powinnam posadzić ? W takim razie przy okazji dzielenia wiosną przerzedzę.
Bergenie jako łacznik ? ciężko mi to sobie wyobrazić I chyba zbyt dużo roślin by się tam znalazło, nie uważasz ?
Popatrz, posadziłam gracki pod murem - pas się zwęża.
Tą kulę na pniu posadziłam na próbę tak jak wspomniałaś... nie pasuje mi, została wykopana.
Jak widzisz na końcu pasa posadziłam rozchodniki, Posadziłam je pod lekkim kątem
a za nimi chcę dosadzić rozplenicę (na razie to mini siewka)
Nie jestem przekonana ....
Tym bardziej do tego: (na próbę wsadziłam rozchodnika i stipę) Moim zdaniem stipa wypadnie, rozchodnik na żywo lepiej się komponuje ale czy moze tam w ogóle być ?
Elu ja nie jestem znawcą traw.Ja dopiero je poznaję .Tych o które pytasz nie mam więc się nie wypowiadam.Nie no mam trzcinnik KF pierwszy sezon i na pewno więcej ich nie kupię bo ledwo posadziłam i rdza go zżarła.Teraz się odradza.Ewa pisała że ta molinia variegata jest bezproblemowa i szybko przyrasta.Ja bym ją wybrała.
Elu tak teraz wyglądają ,paskudnie
Rabata, która powstała wiosną bardzo mi się podoba, jedyny mankament to miskanty, które zostawiłem, a chciałem wymienić na wyższe... i to był spory błąd.