Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Połowa działki - czyli mam powoli dość

Połowa działki - czyli mam powoli dość

zawitka 13:10, 13 lis 2017

Tę przycinam na kulki nie sa przycięte bo chorowałam ale śnieg jak będzie otrzepię z nich i na wiosnę będą kuleczki .
anabuko1 14:29, 13 lis 2017

zawitka napisał(a)

Aniu wiem ---- pamiętam nie kupuj traw dostaniesz kawałki kazdej które mam już szykuję pudełka do wysyłki ;d Ale na wiosenkę krzycz!!!!!

Halinko. Ok już mi się buzia śmieje do nich .
Będę, będę krzyczała z Chełma do Warszawy
zawitka 16:23, 13 lis 2017

anabuko1 napisał(a)

Halinko. Ok już mi się buzia śmieje do nich .
Będę, będę krzyczała z Chełma do Warszawy

Będę dzieliła kępy Morling Light, zebrinusa, rozplenice Hameln i Moudry mam jeszcze rozplenice Medium Boyl -ona ma pałeczki a na końcach jasne wypustki mogę dołożyć selserię też ją dostałam od dziewczyn. Moje Ml to giganty na prosto to 2 metrowe a jak sadziłam to czekałam kiedu będą duże .Poszły mi tak po pokrzywie .Już więcej nie podleję zadnej trawy pokrzywą To jest właśnie Medium Boyl nie bardzo widać końcówek .Z rozplenic jeśli się nie mylę to jest najwyższa/Chyba że ktoś mnie poprawi?????/
m_gocha 19:30, 13 lis 2017

Ależ Halinko bujne i dorodne u Ciebie trawy Tylko podziwiać...
Miskanty, rozplenice - jak marzenie

Powiedz mi na jakim stanowisku rosną u Ciebie Miskanty ML - w pełnym słońcu, czy w bardziej cienistym miejscu? Podobno lubią wilgotne podłoże?

Pytam, bo zastanawiam się nad posadzeniem ML kawałek wzdłuż ogrodzenia, na skarpie jako takiej przesłony (sezonowego żywopłotu). Jest tam pełne słońce ale raczej sucho (wiadomo woda ze skarpy szybciej ucieka)
zawitka 09:11, 14 lis 2017

m_gocha napisał(a)
Ależ Halinko bujne i dorodne u Ciebie trawy Tylko podziwiać...
Miskanty, rozplenice - jak marzenie

Powiedz mi na jakim stanowisku rosną u Ciebie Miskanty ML - w pełnym słońcu, czy w bardziej cienistym miejscu? Podobno lubią wilgotne podłoże?

Pytam, bo zastanawiam się nad posadzeniem ML kawałek wzdłuż ogrodzenia, na skarpie jako takiej przesłony (sezonowego żywopłotu). Jest tam pełne słońce ale raczej sucho (wiadomo woda ze skarpy szybciej ucieka)

Miskantty Ml rosną u mnie r różnych miejscach .te największe to w słońcu prawie cały dzień ale mam też w miejscach gdzie nie ma tak długo słońca i też są piękne choć nie tak duże .Przyrosły tak wielkie bo jak pisałam raz w roku podlałam je pokrzywą i więcej tego nie zrobię bo wyrosły giganty .nie podlewałam ich specjalnie choć te wielkie były przed przesadzonymi buksami więc wody ciut więcej też nie chcacy dostały.Szczerze mówiąc z tymi wielkimi mam problem.na wiosnę co drugą kępę muszę wykopać bo buksy nie mają słoneczka.;d Rosną na płaskim terenie.A to zdjęcie tych gigantów z dzisiaj 14 11 2017. Pierwsza po P str to rozplenica Medium Boyl jedna z wyzszych .
zawitka 10:27, 14 lis 2017

Moje ostrokrzewy cięty szczególnie ten duży ,biedny chorował mi bardzo opanowało go coś co powodowała na liściach takie białe kuleczki ,liśc zamierał .Ledwo go uratowałam całe lato walczyłam i zwalczyłam .Drugi dwukolorowy całkiem przez przypadek uratowałam od smierci .miał być wyrzucony z donicą w której siedział jako ozdoba. Miał tylko 3 listeczki i już tak fajnie się odwdzięczył
Agania 11:16, 14 lis 2017

Halinko piękne masz ostrokrzewy, to już duże okazy, jak mam dwa dwukolorowe trzylatki i właśnie nie chcą mi się zagęścić, bo trochę ucierpiały od przymrozków i pogubiły liście i jak tu ciąć gałązki bez liści?

Ten, którego u mnie znalazłaś to ostrokrzew Auremarginata
Kasya 11:30, 14 lis 2017

ML masz wyjatkowo piekne
Basilikum 13:59, 14 lis 2017

Kasya napisał(a)
ML masz wyjatkowo piekne

Gigantusy
Dorota123 17:49, 14 lis 2017

Duże masz ostrokrzewy, mój po 5 latach bytowania u mnie nie wiele podskoczył, ale u mnie ma spartańskie warunki. Radzi sobie jak może.