Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Mirka 11:06, 13 lis 2017

E no całkiem spory ten golasek☺️Sadzenia w deszczu nie zazdroszczę.
Gosialuk 13:05, 13 lis 2017

Całkiem spory okaz. Niech rośnie duży i zdrowo.
Kawa 13:14, 13 lis 2017

Ania klonik wymiata
mój szybko stracił liście
ale u mnie wiało okrutnie a i trochę chyba odchorowywał wsadzenie
mam nadzieję że w przyszłym roku będzie śliczny

macham
anka_ 18:16, 13 lis 2017

JoannA napisał(a)
No rzeczywiście przystojniak Ci sie trafił Aniu
U mnie też pada, a miałam takie plany
Ja niestety mimo deszczu musiałam działać. Choć i tak nie posadziłam wszystkiego. ale zasysało aż przy przygotowaniu miejsca.

Kasya napisał(a)
ladny ładny
mi sie bardzo ich lekki pokroj podoba
a rodkami mnie zaskoczyłas ...ale rzeczywiscie ładnie rosną
Mam nadzieje, że ładnie będzie rósł. Z rodkami zaskoczyłam cię?.. hm.. no cóż.. pamiętaj pytanie-" jak to sie ma do wyobrazen na podstawie zdjec".

Mirka napisał(a)
E no całkiem spory ten golasek☺️Sadzenia w deszczu nie zazdroszczę.
No dzisiaj miałam całe spektrum opadów- deszcz, grad, śnieg, mżawkę... Przygotowanie miejscówki i sadzenie nie należalo do przyjemności. I jeszcze nie koniec. Mam nadzieje, że jutro chociaz bez deszczu będzie.

Gosialuk napisał(a)
Całkiem spory okaz. Niech rośnie duży i zdrowo.
Gosiu wyższy odemnie, więc mam nadzieje że jak puści liście to będzie go widać.

Kawa napisał(a)
Ania klonik wymiata
mój szybko stracił liście
ale u mnie wiało okrutnie a i trochę chyba odchorowywał wsadzenie
mam nadzieję że w przyszłym roku będzie śliczny

macham
Kamilo mój dwa lata stał jak zaklęty. W tym roku zachwycał długo, mimo kilku nocek z przymrozkami i wichurami w międzyczasie. Jeszcze widać go z daleka, choć liści zdecydowanie mniej na nim. Pozdrawiam.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Gruszka_na_w... 20:20, 13 lis 2017

Zachwycił mnie Twój strzępiastokory. Ślicznie się prezentuje.
Bardzo ładny okaz miłorzębu nabyłaś. Skoroś skorpionica, to czy należy odśpiewać 100 lat?
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Pszczelarnia 13:56, 15 lis 2017

anka_ napisał(a)
Jolu byłam na gościnnych wystepach i upolowałam przez przypadek w Ponderosie. Ale gdybym to ja za niego miała płacić to napewno bym nie kupiła. Ale wykorzystałam fakt, że ja skorpionica.

Ja też, ale czy to ma znaczenie? Po prostu jesteśmy dobrymi łowcami. Jak przystało na ogrodników.
Pszczelarnia 14:03, 15 lis 2017

Miskanta 'Spaetgruen' sobie obejrzyj, może Ci się podobać przez cały sezon.

Ania, myślę, że ogród szybko zapełnisz, bo drzewa Ci szybko urosną.
anka_ 14:30, 15 lis 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Zachwycił mnie Twój strzępiastokory. Ślicznie się prezentuje.
Bardzo ładny okaz miłorzębu nabyłaś. Skoroś skorpionica, to czy należy odśpiewać 100 lat?
Haniu strzępiastokory jest cudowny całym rokiem i bezproblemowy. Wart sadzenia. Za miłorzębem troszkę się rozgladała i cieszę się, że udało sie upolować.

Pszczelarnia napisał(a)
Ja też, ale czy to ma znaczenie? Po prostu jesteśmy dobrymi łowcami. Jak przystało na ogrodników.
Wiesz Ewo szukając ładnego okazu milorzęba (jakiś wielkich wymagań nie miałam- chciałam żeby był jednopniowy) ze zdumieniem odkryłam, że trafić takiego jegomościa to nie taka łatwa sprawa. Nie mam pojęcia czemu. Ale ogromnie cieszę się z zakupu.

Pszczelarnia napisał(a)
Miskanta 'Spaetgruen' sobie obejrzyj, może Ci się podobać przez cały sezon.

Ania, myślę, że ogród szybko zapełnisz, bo drzewa Ci szybko urosną.
Miskanta zaraz idę googlować. Drzewa rosną. W tym roku nawet dęby widać było z daleka. A co do ogrodu i zapałniania- to masz przecież Ewo w tym swój udział. Ożanka od ciebie ładnie się rozrasta i niezmiennie zachwyca.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 14:32, 15 lis 2017

Zakończyłam akcję cisową. Gosiu, Iwonko bardzo dziękuję.

Zielone placki dostały też Grazielle i już wiem że to był dobry pomysł.

Gosialuk 23:53, 15 lis 2017

Faktycznie super się prezentują na tle tej ciemnej zieleni.