Ale ja wiem jak wygląda metasekwoja, zresztą tam ich jest kilka i starych i młodych, choiny też znam ale ta na moim zdjęciu ma troche inny kolor i grubość tych igieł no i pokrojem bardziej mi to na choine wygląda. Jak lubisz derenie to koniecznie jedz tam jak będą kwitły bo jest ich tam kilka, tak jak i róż i aleja powojników, no i zaraz też mozesz kupić)
Czemu mówisz,że się nie przebarwia? Piękne ma rumieńce przecież Mój to nadal cały zielony Sfoce jutro bo ostatnio weny ogrodowej nie mam i omijam ogród łukiem.
Nadrobiłam wątek,ale nie zauważyłam czy poradziłaś sobie z tymi kropkami i mrówkami na Jordanie. Ustaliłas co to za dziadostwo?
Nie mam aparatu. Pogoda paskudna ale... lubię ten mój zieleniec rano wyskoczyłam w piżamie aby pstryknąć kilka fotek telefonem.
Lekki bałagan wszędzie i nie zawsze da się go pominąć bo a to kosz, a to doniczka czy łopata bo ciągle grzebię na rabatach
Jak nazywa się krzew na pierwszym planie ten zółty. Dodam iż jego "igły" nie kują, nie ma również przewodnika- posiada kilka przyrostów wyrastających z korzeni.
Oraz jak nazywa się ten niebieski jałowiec na zdjęciu za pierwszym krzewem? Pokrój jałowca wzniesiony do góry na pewno nie jest to jałowiec blue star ponieważ takiego mam i wyglądem ani pokrojem go nie przypomina.
Swoje kupiłam zeszłej wiosny miały po trzy małe odnogi, w tym sezonie super się rozrosły. Kwitły na przełomie kwietnia i maja, żółtego nie lubię ale ten akurat mi nie przeszkadza To ulubieńce eMa
co to za hortensja - biała w październiku? u moich tylko pojedyncze kwiaty białe, to polar bear?
u mnie identycznie - wysiały się w tym roku z ubiegłorocznego samosiewu jakby dwie odmiany, jedne wysokie i wąskie listki, drugie takie bardziej przysadziste z szerokim liściem, ale obie kwitną bardzo podobnie, mam jedną kępkę która ma coś koło 160 cm
A wiesz, że trzy dni temu takie podobne motylki obsiadły mi ścianę domu. Było ich chyba ze 20 i wszystkie identyczne. Nie wiem co to znaczyło. Dom jest biały, nic szczególnego, ale byłam zdziwiona, a gęba uśmiechała mi się od ucha do ucha
Bardzo dziękujemy za odwiedziny, za przepiękne zdjęcia, te ciepłe słowa pod moim adresem i w ogóle za życzliwość, której masz w sobie tak wiele.
Do następnego... mam nadzieję