Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:12, 12 lis 2017

ren133 22:16, 12 lis 2017

Margarete 22:27, 12 lis 2017

Ogród w jesiennej szacie piękny i taki przejrzysty jeśli chodzi o układ oraz gatunki roślin. Skoro prostujesz rabaty to wrażenie tej przejrzystości i porządku a jednocześnie taki nowoczesny pokój twojego ogrodu będzie jeszcze bardziej widoczny. Super wygląda już a będzie pewnie jeszcze lepiej
Narobiłaś się - z tego co piszesz, tylko zastanawiam się kiedy - codziennie zimno i pada i dzień coraz krótszy....podziwiam
Ja coraz rzadziej wychodzę do ogrodu, nawet w weekendy....
ren133 22:31, 12 lis 2017

I donica, która czeka na skończenie do wiosny jednak ...

ren133 22:42, 12 lis 2017

Margerytka40 napisał(a)
Reniu czy Ty te swoje Amazon Mist zabezpieczasz jakoś na zimę? Bardzo mi u Ciebie się spodobały i może bym sobie kupiła a nie dopytałam jak to z zimą jest. Piszą różnie z tym zabezpieczeniem.

Asiu, nie zabezpieczam ich w żaden sposób ... poza wiązaniem nic z nimi nie robię przed zimą. Zamierzam swoje dzielić wiosną ... więc może wstrzymaj się z kupnem
ren133 22:48, 12 lis 2017

Kasia_CS napisał(a)
Reniu, masz jakieś foto swoich świdośliw od razu po posadzeniu? Ciekawa jestem jak wyglądały na początku. Pokrój Twoich jest moim ideałem, a zamierzam kupic na wiosnę

Cudowny masz ogród. Tak w ogóle to czytam sobie wątek od zera, bo jestem ciekawa jak powstawał metamorfoza od stanu wyjściowego niesamowita!

Znalazłam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=939
tylko, ze ja je jednak korygowałam zaraz po posadzeniu delikatnie i jeszcze wiosną tego roku.

Meeeerci
ren133 22:55, 12 lis 2017

Margarete napisał(a)
Ogród w jesiennej szacie piękny i taki przejrzysty jeśli chodzi o układ oraz gatunki roślin. Skoro prostujesz rabaty to wrażenie tej przejrzystości i porządku a jednocześnie taki nowoczesny pokój twojego ogrodu będzie jeszcze bardziej widoczny. Super wygląda już a będzie pewnie jeszcze lepiej
Narobiłaś się - z tego co piszesz, tylko zastanawiam się kiedy - codziennie zimno i pada i dzień coraz krótszy....podziwiam
Ja coraz rzadziej wychodzę do ogrodu, nawet w weekendy....

Mam nadzieję, że jak już zostanie ułożona nowa ścieżka będzie super

Przyznam, że narobiłam się ... czasami nawet przy lampie bo jak wracam po 16tej to już się ciemno robi ... no week-endy sprzyjały

Teraz tylko zostało mi dosadzić 4 tuje, "przerzucić" kompostownik i powiązać trawy ... i odpoczywam

Buziaki
Kasia_CS 23:00, 12 lis 2017

ren133 napisał(a)

Znalazłam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5315-jak-ozywic-moj-szmaragdowy-ogrod?page=939
tylko, ze ja je jednak korygowałam zaraz po posadzeniu delikatnie i jeszcze wiosną tego roku.

Meeeerci

O dziękuję! Wielkie okazy kupiłaś, efekt był błyskawiczny napisalabyś mi na priv źródło i jaką mniej więcej kwotę zapłaciłaś za sztukę przy takich gabarytach?
nawigatorka 23:23, 12 lis 2017

Widze ze plan w realizacji. Przesadzanie stipy jak dotąd u mnie slabe efekty dawało znaczy trup
lindsay80 23:44, 12 lis 2017

Renia, roboty znowu obwaliłaś masę - donica fajnie się zapowiada, widzę, że zaryzykowałaś i część bukszpanów przesadzone.

Fajnie by było z góry zobaczyć efekt tych Twoich zmian, bo z tych ujęć to wg mnie równie dobrze było i przed zmianami.

A ze stipami mam podobne doświadczenia jak Asia, bo na 30 szt. przeżyło mi przesadzanie 5.