Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:38, 03 paź 2017

Do góry
mira napisał(a)

wstawić tu drzewo ? okropnie mi tu nie pasuje ale jak się tak patrzę ....

Jeśli drzewo to ja uwielbiam i polecam śliwy wiśniowe Nigra. Sama w tym roku dosadziłam 3 szczepione na 2 metrach i dwie normalne. Jest to również bardzo polecane drzewo na tym forum, mi kiedyś poleciła pani w szkółce i jestem zadowolona.
Jakobstuin - męski ogród (Jistrum NL) 22:33, 03 paź 2017

Do góry
Szklarenkę Jacoba już znacie:

I kurnik:

A nade wszystko fantastyczne rabaty:

CDN

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:32, 03 paź 2017

Do góry
mira napisał(a)

bardzo lubię to światło w oddali

tak myślę jaką różę dać tu z brzegu tej ławki i nie wiem

Zdjęcie ze światłem w oddali wspaniałe, bardzo mi się podobają takie miejsca w ogrodach.

Przy ławeczce jeśli bardzo jasną różę byś chciała, to polecam New Dawn, która jest bardzo polecana również przez naszą szefową Danusię, pięknie by rozjaśniła ten kącik. Jeśli ciemny róż, to bardzo polecana jest Laguna, jeśli żółty to również polecany Graham Thomas.

Dziękuję ci bardzo za poradę u mnie. Czasami człowiek się zakręci i choć rzecz wydaje się niby oczywista, to jak za dużo się myśli, to zaczyna się przekombinowywać, bo niby oczywiste dla mnie było że na zewnątrz, ale później zaczęłam kombinować, że od środka łatwiej mi będzie do niej dojść przy podcinaniu itd i już za dużo zaczęłam kombinować za i przeciw.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:32, 03 paź 2017

Do góry
ivo napisał(a)

Asia jesteś wielka.nic nie działałam bo trochę mnie życie doświadczyło w ostatni weekend i nie mogę się pozbierać do jakiejkolwiek roboty. Ten planik będzie jednak odciągał moje myśli od tych złych chwil.
Stół planowałam dokładnie w tym samym miejscu a ognisko po prawej od stołu gdyż tam jest najszerzej .ale na planie wygląda to też fajnie.A te bloki z cisa to w dwóch rzędach o różnej wysokości? Jej super to wygląda.
tym bardziej przepraszam, że z tym wypaliłam.
ja też początkowo postawiłam ognisko na prawo od stolu ale nie pasowało mi wtedy umieszczenie rozsypanych rozplenic bo uznałam, że one muszą byc kontynuacją tych spod brzóz a nie tych z pasów z rochodnikami. najczęściej pewnie będą używane leżaki więc sa na wejsciu a reszta w zakamarkach cisy mogłyby byc rónwej wielkości a przy nich paski z rozplenic. (ciemna zieleń to cis, jasna trawy przy nich)
nawet mam rysunek
Żywopłotki cisowe. 22:28, 03 paź 2017

Do góry
Haniu jakie Ty masz ładne Miskanty☺Nigdy ich u Ciebie nie widziałam.☺

Jakobstuin - męski ogród (Jistrum NL) 22:26, 03 paź 2017

Do góry
I obejście wokół domu bardzo mi się podobało:

Malutki pod lasem 22:26, 03 paź 2017

Do góry
Agatko z Pszenicznej moje cisy
Nie urosły praktycznie wcale, walczyły o życie, ale myślę, że teraz to już śmigną
A poza tym były sporo przycięte.

A tu moje Hicksii z rabaty frontowej i werbenka
Jakobstuin - męski ogród (Jistrum NL) 22:24, 03 paź 2017

Do góry
Fantastyczne mocne zestawienia

Malutki pod lasem 22:23, 03 paź 2017

Do góry
Pomocnika miałam [/img]
Żywopłotki cisowe. 22:23, 03 paź 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Poza konkursem! Honorowe miejsce na podium.

Ewa a dla Ciebie różyczki.

Malutki pod lasem 22:22, 03 paź 2017

Do góry
Wczoraj przywieźli nam 3 metry drzewa, zwiozłam z Jasiem z 1/3, tę która najbardziej wystawała przed dach wiaty, reszta leży i czeka na M. Samochodami nie można wjechać, no a dziś lało i dalej się nie wjedzie
Było:

Kilka taczek później (ostatecznie udało nam się ustawić całą ścianę):
Ależ jestem zadowolona z tej drewutni
Jakobstuin - męski ogród (Jistrum NL) 22:21, 03 paź 2017

Do góry
Aldona określa Jacob's Tuin jako ogród męski, ja niezależnie określiłam go jako ogród mężczyzny - estety: coś jest na rzeczy z tym przymiotnikiem "męski".

Ogródek Iwony II 22:18, 03 paź 2017

Do góry

Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:17, 03 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
zaraz zapomnę ze to zrobiłam więc wstawiam - kij w mrowisko
plac o którym mówiłaś to to na białym tle. wszystko w skali (no prawie)
płyty 50x50 reszta żwir. (nie pamiętam co miało byc pod brzozami po prawej stronie placu.

brzozy są, trzcinnik, rozplenice i rozchodniki są. Paski to przejście do warzywnika.
wejście na sam plac ma u mnie 3 metry szerokości. jak jest w realu nie wiem.
stół 2x1, palenisko 1x1 (ale może być wieksze), ławka ogniska 3 metry

Asia jesteś wielka.nic nie działałam bo trochę mnie życie doświadczyło w ostatni weekend i nie mogę się pozbierać do jakiejkolwiek roboty. Ten planik będzie jednak odciągał moje myśli od tych złych chwil.
Stół planowałam dokładnie w tym samym miejscu a ognisko po prawej od stołu gdyż tam jest najszerzej .ale na planie wygląda to też fajnie.A te bloki z cisa to w dwóch rzędach o różnej wysokości? Jej super to wygląda.
Ogródek Iwony II 22:13, 03 paź 2017

Do góry
Kulki ledwo widoczne w stipie

Miskant Kleine Fontanne

Artemis ma pełno pąków. Zaczyna ponowne kwitnienie

Te miskanty są zagadką. Miały być Gracilimusami. Kupowane w Albamar.

Gracilimusy od Polinki mają zupełnie inne wybarwienie i nie kwitną.

Pszczelarnia 22:10, 03 paź 2017

Do góry
Z języczką wiążę duże nadzieje na wiosnę - będzie stanowiła punkty widokowe na zmienionej rabacie, w runiance. Magnolio, dziękuję za Twoje spojrzenie!

Żywopłotki cisowe. 22:09, 03 paź 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Znowu szczękę zbieram, co za hurtowe ilości dobra namnażasz Podziwiam Cię

Gosiu widoczki jeszcze pokażę, bom zdjęcia zrobiła.

Pszczelarnia 22:06, 03 paź 2017

Do góry
Czas zawilców

I astrów

I werbeny

I obiedki

Selinum

I ponownie marcinki:

Ogród z uśmiechem 22:05, 03 paź 2017

Do góry
Ale u Ciebie praca wre - u mnie nic się nie dzieje, nadal się nie wyrabiam - może jak w sobote pogoda dopisze to podziałam
jolanka napisał(a)
Kupiłam latem jednego miscanta Memory. Podzieliłam na 4 części 3 z nich kwitną, czwarta nie ale listki ma

Zebrinusy u mnie kwitną U Was też?

Ten na zdjęciu to Memory? Memory ma srebrne koty a te jakby różowawe - to chyba nie Memory. Jutro cykne moje to porównamy.
U mnie Zebrinus chyba jeszcze nie zaczął ale będzie kwitł
Róże przepiękne .
Dwa ogrody 22:04, 03 paź 2017

Do góry
Jolu, ja już wiele razy próbowałam zrobić jej fotkę, ale i aparacik, i umiejętności widać marne O przepisie na chlebek i ciasteczka pamiętam
a latem kwitły tak cudnie

Haniu, Łucjo, do dzbanuszka koniecznie coś gorącego i ciasteczko

Taka ilość cebulek to nic w porównaniu do tysięcy sadzonych przez innych Ale konsekwentnie wzbogacam się w narcyze Thalia, krokusy i żółte narcyze miniaturowe oraz tulipany botaniczne, to żelazne cebulowe, a odmianowych tulipanów nie wykopuję. Niektóre ładnie przyrastają i powtarzają, inne giną i jest miejsce na nowe Prawdę mówiąc miałam nie kupować za dużo, ale pojechałam drugi raz do A i przepadłam

Makusiu, pastele przeważają u mnie w maju i czerwcu, a jesienią trochę energetycznych barw zawsze się przyda
Dzisiejsze zapłakane Red Leosie i Pomponelle

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies