Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką II

Ogród z łezką II

Kindzia 08:54, 24 paź 2017

tulucy napisał(a)
Marzenia masz fajne... Nawet bez tego kominka też bym chciała po prostu poleżeć... Może kiedyś

Fajne, nie? Kominek to dla mnie ciągle atrakcja, przecież tylko weekendowo go mam. Właśnie w tym sezonie się nie urobiłam po pachy, mimo, że nowa rabata i wielkie przesadzanie było. Mniej plewienia było, kora pomogła
I mam nadzieję, że już tak będzie...
Kindzia 08:56, 24 paź 2017

eee_taam napisał(a)
kwiatki kwiatkami trudno im odebrać urody ale ja chce zobaczyć altankę z wysokiej półki ))

Ło matko...zapomniałam...już daję zdjęcie. Zobacz jakie cudo, ale wycena powala...

Kindzia 08:58, 24 paź 2017

Magleska napisał(a)
Piękne różyczki ten żółtek to miłorząb ? Piękny kolor .....Skusiłam sie na maleństwo miłorzęba,właśnie ze względu na jesienny kolor ...... ale zanim dowiodłam do domu ,to wszystkie liście zgubił ......
Ps ...wnusia urocza słodka

Tak, to Mariken Listki mu się faktycznie słabiutko trzymają, trochę wiatru i już na ziemię lecą. Ale kolor świecący mają

Kindzia 08:59, 24 paź 2017

wrobelki napisał(a)
Ale pięknie u Ciebie Kasiu Jeszcze raz dziękuję za cenne rady

Dziękuję
Zawsze do usług
Kindzia 09:03, 24 paź 2017

Margarete napisał(a)
Ale masz kwiatów...nie do uwierzenia że taka różnica między twoim ogrodem a moim w centralnej Polsce. U mnie po jeżówkach już tylko wspomnienia, miłorząb już kompletnie łysy a hortensje całkiem brązowe. Gdzieś nigdzieś pojedyncza róża błyśnie kolorem, kilka rozchodników i marcinki...poza tym liście opadają na potęgę i jesień wkracza w tą swoją najbardziej nieprzyjemną fazę....

U mnie kwiatowy ogród to jeszcze sporo jest, jak na tę porę roku.
Ale nawet kwiaty vanilek ścięłam, bo te bardzo słabo się trzymają i fruwają mi potem cała zimę. Suszę parę w domu, kolor zachowują
Jeżówki jeszcze cieszą, oby jak najdłużej Pogoda już paskudna się zrobiła, to już koniec kwiatów. Teraz tylko czekam na przyzwoitszą aurę i za porządki z różami się biorę. Wtedy już będzie smutno
Kindzia 09:04, 24 paź 2017

boguslawa_madejska napisał(a)
Kasiu okrywasz piwonie drzewiastą na zimę?

Nie, nie okrywałam jej od początku.
Kindzia 09:06, 24 paź 2017

kasja83 napisał(a)

Też mam ochotę na trochę leniuchowania. Wydaje mi się, że niewiele zdziałane u mnie tego sezonu-ale wyeksplatowana jestem.

Zaraz nadejdzie dobra pora na leniuchowanie. Trzeba sił nabrać przed następnym sezonem
Kindzia 09:08, 24 paź 2017

Basilikum napisał(a)
a u mnie na horyzoncie 5 dni wolnego mamy dwa swieta w kupie i do tego dostane jeden dzien za nadgodziny M cos wspomnial o wycieczce ale gdzie by tu pojechac hmmm

5 dni...rewelacyjnie Musisz się wybrać gdzieś, gdzie nie pada i można piękne kolory jesieni podziwiać 5 dni...to nawet na Malediwy można
Kindzia 09:11, 24 paź 2017

jolanka napisał(a)
Gdzie tam u Ciebie jesień? Kwitnie wszystko tak jak latem. Jednak jest roznica, na Mazowszu chłodniej to i liście juz prawie pospadały, kwitnac nie ma co, normalnie kocyk, nalewka, książka i .... wiosny juz chcę

Jest, jest, już przyszła. Liście mi najbardziej z hortek lecą, wiąz, umbry jeszcze w miarę zielone.

Ja jeszcze nie chcę wiosny, tego leniuchowania mi się chce...wreszcie jesteśmy sami, od wczoraj
Kindzia 09:13, 24 paź 2017

Bogdzia napisał(a)
Jola ma racje , nie widac u Ciebie jesieni. Juz zapomniałam kiedy floksom robiłam zdjęcia.Nawet na drzewach juz niewiele lisci. Wnusie z Kasia macie śliczne.Macham.

Bogdziu, jak się cieszę, że mnie odwiedziłaś

To były ostatnie zdjęcia floksów w tym roku, ścięłam w sobotę.

Dziewczynki do schrupania, obie