Szanowni
Testowałem herbicyd na chwastnicę w trawniku około 3 tygodnie temu na kawałku trawnika. Moim zdaniem u mnie zadziałał nie mając dużej ingerencji w trawę. Zachorował wzrost powodując jej wysuszanie i chyba nie powoduje dużych strat w mieszance. Czy możecie to ocenić?
Moje pytanie jest czy stosować oprysk jeszcze w tym roku na chwastnicę tegoroczna czy poczekać z opryskiem do wiosny a teraz sypnac jakimś nawozem. Widać że czegoś mu brakuje. Trawa siana w maju niczym jeszcze nie sypana.
W odcinku Mai "Motyli ogród na Mazurach" właścicielka opowiadała, że posadziła gąsienicom zwykłą wierzbę, a one wybrały właśnie hakuro z upodobaniem ale to fajnie - motylki będziesz miała
Plus rysunek co i gdzie mam. Bardzo dużo wszystkiego, wiem. Większośc idzie stąd, nie narysowałam że mam tam jeszcze kalle i mieczyki. To taki mój przechowalnik i tester kolorów był. Ale teraz czas na porządki
Dzień dobry wszystkim forumowiczom
Mam na imię Ania i trafiłam na Ogrodowisko przypadkowo, szukając inspiracji dla własnego ogrodu - choć słowo "ogród" jest przesadą. Mamy fragment podwórka, który chcielibyśmy obsadzić. Ale ja kompletnie się na tym nie znam - ani na roślinach ani na ich prawidłowym rozmieszczeniu. Czy tu mogę uzyskać pomoc? Może podpowiecie jak obsadzić te dwa moje kawałki (jednym jest niewielki ogródek przed domem). Są tu już jakieś przypadkowe rośliny - bez ładu i składu Wiem tylko, że nie chciałabym, żeby było kolorowo - raczej zielono, ewentualnie z białym (hortensja?) i fioletem (lawenda? wrzos?) Ale jak to skomponować? Pomożecie?