Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ptasi gaj

Ptasi gaj

ElzbietaFranka 16:14, 21 paź 2017

Dzięki wszystkim za wpisy wieczorem odwiedzę.
Kindzia 08:08, 22 paź 2017

Taką masę pióropuszy traw...oj, chciałabym Oczy nacieszyłam u Ciebie
Rosa 11:52, 22 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)

Piękny zakątek .
Ten krzew bez liści po prawej stronie to dereń?
ElzbietaFranka 12:49, 22 paź 2017

Ewo tak to dereń. Juz wzzystkie oblecialy z lisci wyjatkowo wczesnie tej jesieni, pieknie sie przebarwialy.
Nie bylo mrozow jeszcze tej jesieni, krzewy i drzewa same wiedza kiedy maja swoje soki zatrzymac.

Ten zakatek tez lubie bo jest ta tzw mydlo i powidlo posadzone. Przede wszystkim brzozy ktore sie w tym zakatku pieknie przebarwiaja. Brzozy maja bialo brazowa kore.
Rosa 20:03, 22 paź 2017

"Mydło i powidło" wyszło ciekawe kolorystycznie a dereń ożywia zakątek dodając mu pazura . W tym brzozowym zagajniku chyba rosną grzybki. Takie naturalne zakątki bardzo mi się podobają. Szkoda, że ja mogę tylko tęsknie wzdychać i podziwiać u innych. Dzięki za te zdjęcie Elu .
danuta_szwajcer 20:48, 22 paź 2017

Ten brzozowy zagajnik bardzo ciekawy i taki naturalny, klimatyczny Pozdrawiam
gosika67 20:59, 22 paź 2017

Ela trawy jak zwykle u Ciebie dają popis,róże widzę też jeszcze kwitną, trawnik jeszcze zieloniutki, ja u siebie jutro muszę pozbierać liście i pewnie jeszcze raz trzeba kosić. Jesień mieni się u Ciebie wszystkimi barwami.Pa
ElzbietaFranka 21:22, 22 paź 2017

gosika67 napisał(a)
Ela trawy jak zwykle u Ciebie dają popis,róże widzę też jeszcze kwitną, trawnik jeszcze zieloniutki, ja u siebie jutro muszę pozbierać liście i pewnie jeszcze raz trzeba kosić. Jesień mieni się u Ciebie wszystkimi barwami.Pa

Trawnik jezeli nie ma mrozu to jeszcze rosnie i jest zielonkutki. Pewnie tez bedziemy jeszcze kosić.
Dzisiaj grabilam liscie codziennie pod brzozami zolty dywan.
Liscie kompostuje na pryzmie nie w kompostowniku polałam je rozcienczonym kompostem kilka wiader pozniej przykryje folia aby sie przerobily ale jeszcze raz je przerzuce. Lisci duzo, ale sie przydadza.

Jeszcze mam bardzo duzo pracy, oczyscic rabaty, roze ppdciac, lisczie wyzbierac gdzie nie mozna wygrabic ppd azalismi i magnolia, horty tez traca liscie, trawy wiazac.
Najgorsza praca mnie czeka z odkurzaniem skalniaka i zwirowiska brrrr.

Pogoda nie za bardzo zacheca do prac. Liscie mokre odkurzaczem ciężko bedzie.
W zeszlym roku odkurzalam w polowie listopada. Caly pazdziernik padalo i poczatek listopada.
Aj tam trudno zrobie to zrobie a nie to nie.
ElzbietaFranka 21:24, 22 paź 2017

danuta_szwajcer napisał(a)
Ten brzozowy zagajnik bardzo ciekawy i taki naturalny, klimatyczny Pozdrawiam

Lubie w tym miejscu rundki spacerowe robic o kazdej porze roku.
Anusia 22:55, 22 paź 2017

Nadrobiłam jesienne fotki. Trawy piękne. W szerszym kadrze wypadają wyśmienicie. Tulipanowiec lubię jak się przebarwia. Chciałabym go mieć u siebie ale to duże drzewo wyrośnie a nie mam tyle miejsca, Szkoda skradł też moje serce.