Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:14, 24 sie 2013

Do góry
Lukas napisał(a)
Ale się napracowałaś, pewnie ledwie żywa jestes? hehe
Kostrzewa świetnie wygląda w takiej ilości, a miskanty olbrzymie!!!!
Cały ogród super wygląda

Powiem Ci że jak troszkę przeniosłam trawki i pociachałam (bukszpany, pięciorniki i liliowce) co nieco to znów mi się ogród dzisiaj podobał
Jednak trawy to jest to... jeszcze muszę brązowe znów przenieść... skupić w jednym miejscu...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:12, 24 sie 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Marzenko dziekuje za ...napoj w proszku Usiade sobie cichutko i popaczam...Pieknie...
Wiesz,jak ogladam takie cudowne ogrody ,jak np Twoj to ciesze sie ze ludzie maja tak pieknie,a z drugiej strony ,zastanawiam sie co ja robie zle,ze u mnie tak byle jak Ot,co sobie wymyslilam

Kasiek ja cały czas tak mam.... ciągle poprawiam, bo ciągle mi się nie podoba i mam misz masz.... w poprzednim ogrodzie chyba z 7 lat trwało zanim mogłam powiedzieć o moich 70 m2 że wygląda całkiem dobrze.... dlatego się nie stresuj, bo ja teraz przerabiam ogród zaprojektowany przez architekta krajobrazu....
Madżenie o donicach .......czyli kompozycyjne w bieli 23:09, 24 sie 2013

Do góry

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:05, 24 sie 2013

Do góry
Hortensje passion you&me rozczarowują... dam im jeszcze rok....

Niemal wszystkie bukszpany przystrzygłam, kulki w donicach również
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:03, 24 sie 2013

Do góry
Chwastów widocznych na zdjęciach już nie ma... bo zdjęcia sprzedpołudnia a potem oj działo się w ogrodzie, oj działo. Przycięłam kwadraty bukszpanowe, ogoliłam pięciorniki bo mnie drażniły, wykopałam liliowce stella d'oro a w ich miejsce poszły carexy.... ale fotki jutro bendom

Miskanty szaleją

kostrzewy sine się przyjęły ale lawenda wciąż nie chce kwitnąć...

Rozplenice szaleją

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:00, 24 sie 2013

Do góry
Drugie tłoczenie róż

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:59, 24 sie 2013

Do góry
Aniu i Anitko dzięki, że zaglądacie

Dzisiaj trochę rewolucji porobiłam w ogrodzie... przesadzałam trawki i trzmieliny, przesadzałam liliowce... potem imprezka i z rewolucji nie zrobiłam zdjęć...
Ale mam kilka obiecanych zdjęć laurowiśni
Moja ulubiona laurowiśnia miniturowa odmiana gajo otto luyken, strzyzona przeze mnie w kule

Za plecami hortensji rośnie sobie żywopłot z laurowiśni, urosła już do 1,2 m, będzie strzyżona na wysokość płotu. Bukszpany do strzyżenia....

I tu laurowiśnia przed limelight, niestey teraz na zdjeciach ginie wśród trytomy ale wiosną i jesienią gra pierwsze skrzypce.

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:06, 24 sie 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
I obiecane zdj. kącika z ławeczką. Brakuje jeszcze małej horti typu silver dolar, ale jeszcze nie wpadłą mi w ręce. Na razie stoi w tym miejscu doniczka z czerwonym szczawikiem. Limki słabe, bo na wiosnę połamane przez psy, ale odkąd sypnęłam kamyki, psy się tam nie kładą i odrosły. Jedna ma dwa kwiaty i tak naprawdę dopiero biorą się za kwitnienie. No i poducha z bukszpana dopiero się tworzy z kilku małych sadzonek. Zdj. z wczora z wieczora, trochę ponure.

Mam szukać dla Ciebie sillver dollar? Śliczny ten zakątek!!!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:05, 24 sie 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
No z tą trawą to niezła szopka. Nigdy bym nie pomyślała, że ją będę miała, bo tak samo myślę. ALe dziś już przystawiłąm do żółtych róż i stwierdziłam, że może być
Budleja mnie trochę nęci, ale trochę taka rozczapirzona jest i nie do końca mnie przekonuje.\
Bużki.

Mowisz do żółtych róż???
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 16:03, 24 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)

Żurawki zaczęły się odradzać po upałach bo połowa wyglądała nieciekawie. Wygrasz walke to i żurawki wrócą Trawke kupowałem jako turzyce frosted curls,Panie w ogrodniczym nie były do końca pewne bo tabliczki im się wymieszały

Moje frosted curls ciut inaczej wyglądają, ale dopiero się ich ucze.
Ide sobie posadzić zurawki do cienia wywalam kłosówkę holcus mollis
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 16:01, 24 sie 2013

Do góry
Macham Sebciu. Dzisiaj u mnie piękna pogoda więc ostro dzialam w ogrodzie
Ogród w skali mikro :) 15:59, 24 sie 2013

Do góry
Ela mam pytanko. Przypomnij mi czym malujecie Wasz taras? Mój wreszcie jaśnieje i stracił podkład w kolorze kasztanowym i się waham czy go przed zimą poolejować, czy zstawić do wiosny aby go wtedy upiększyć?
Ogród z platanem. 15:57, 24 sie 2013

Do góry
Ślicznie wygląda ogród!!!
Ja nie ściągam kostki z obwódek wkoło tranpwnika... Za leniwa jestem na ciągłe poprawianie kancikow.... Już to przerabiałam w poprzednim malutkim ogrodzie.....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:48, 24 sie 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
I ja tu przyznam racje,szczegolnie po swoich ostatnich doswiadczeniach.Nie ma co zalowac na dobry pakiet.
Marzenko trzymam kciuki.

Oj tak u Ciebie to była masakra piłą teksanską ..

Macham z nad cafe latte w proszku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:47, 24 sie 2013

Do góry
Dasia napisał(a)
Lodówka w sumie najważniejsza, dobrze, że już działa, ale za piekarnikiem i ekspresem też pewnie tęsknicie. Muszę zajrzeć do naszego ubezpieczenia.

Zajrzyj koniecznie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:47, 24 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Dobrze, że sprawa z sprzętem ruszyła. Mam nadzieje, że ubezpieczenie całkowicie pokryje koszt wymiany pompy ciepła. I to jest własnie dowód na to, że nie warto oszczędzać na ubezpieczeniu domu bo różne rzeczy chodzą po ludziach. Mam wśród znajomych takich co się śmiali, że ubezpieczamy dom....szkoda kasy i takie tam. Tylko jak zdarzyło się nieszczęście to już nie było tak do śmiechu...

Mój M zawodowo się zajmuje ubezpiecznieniami więc ten aspekt mamy dobrze zabepieczony Ubepieczenie pokryje 100 % kosztów.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:08, 24 sie 2013

Do góry
Składam meldunek, że lodówka po 2,5 tyg działa.... Po ekspresie do kawy wieeelka dziura w meblach a do piekarnika dotarła nieodpowiednia częśc,... I na dodatek chyba pompa ciepła do całkowitej wymiany... Bo wczoraj zostało wymienionych kilka płyt elektronicznych i nie ruszyła......
M mówi, że się zastanawiał przy ubezpieczaniu domu czy pakiet 50 tys na ubezpieczenie przed przepięciami to nie za dużo.... Na szczęście wybrał ten właśnie pakiet... Bo jak nam przyjdzie wymienić pompę ciepła to kwota będzie na styk....

Więc przestrzegam, źe trzeba sprawdzić dokładnie jak macie uebzpieczone mieszkanie bo niespodzianki dot awarii energetycznych bywają baaardzo kosztowne....
Miniaturowy ogródek 12:04, 24 sie 2013

Do góry
Cuuuuuudnie!!! Czekam na wyrażniejsze zdjęcia ściany wodnej. boska!!!

Ps napisz mi prosze na prive gdzie kupowałaś te piekne, pełne jeźówki w kolorze pink. Musz takie mieć.
Ogród z platanem. 12:01, 24 sie 2013

Do góry
Filipie ja daję moim bukom jeszcze rok, niech się porządnie zadomowią
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:00, 24 sie 2013

Do góry
Danusiu czy Ty szalejesz w Kubusiowie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies