Kasiek, raczej w tym miejscu ktore dla nich zaplanowałam grozi im zawsze zalewanie wodą. Więc chyba zdecyduję się na ambrowca fastigata. Amanogawy być może zastąpią kiedys kiku- shidare, bo jakoś na razie nie spełniają moich oczekiwań, mimo źe rosną w idelanych dla nich warunkach.
Nie wiem czy pachna... Dzisiaj ocenię organoleptycznie.... Czy w ogóle hortensje ceni się za zapach?? Hm ja mam tę wadę,że nie wącham ogrodu... Czuję tylko zapach lawendy i macierzanki....
Magical moonlight nie wybarwia się , jest cały czas biala i stopniowo ale bardzo późno brązowieje. Musiłabym zerknąć na stare zdjęcia
Składam meldunek, że lodówka po 2,5 tyg działa.... Po ekspresie do kawy wieeelka dziura w meblach a do piekarnika dotarła nieodpowiednia częśc,... I na dodatek chyba pompa ciepła do całkowitej wymiany... Bo wczoraj zostało wymienionych kilka płyt elektronicznych i nie ruszyła......
M mówi, że się zastanawiał przy ubezpieczaniu domu czy pakiet 50 tys na ubezpieczenie przed przepięciami to nie za dużo.... Na szczęście wybrał ten właśnie pakiet... Bo jak nam przyjdzie wymienić pompę ciepła to kwota będzie na styk....
Więc przestrzegam, źe trzeba sprawdzić dokładnie jak macie uebzpieczone mieszkanie bo niespodzianki dot awarii energetycznych bywają baaardzo kosztowne....
Dobrze, że sprawa z sprzętem ruszyła. Mam nadzieje, że ubezpieczenie całkowicie pokryje koszt wymiany pompy ciepła. I to jest własnie dowód na to, że nie warto oszczędzać na ubezpieczeniu domu bo różne rzeczy chodzą po ludziach. Mam wśród znajomych takich co się śmiali, że ubezpieczamy dom....szkoda kasy i takie tam. Tylko jak zdarzyło się nieszczęście to już nie było tak do śmiechu...