Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 10:55, 24 sie 2013

mira napisał(a)

o masz - kurcze ja tak pisałam że całe lato? ostatnio były takie upały że co kwitło to przekwitało natychmiast i susza na dodatek - fakt mam kocimiętki sporo, sama sobie rozmnożyłam ale późną wiosną robiłam rewoltę więc efekt był marny w tym roku - no a że ja też tak mam że przekopałabm cały ogród więc ta rabata z kocimiętką idzie na pierwszy strzał - to chyba efekt serialu sierpniowego z angielskich ogrodów

pozdrawiam miłego week

Mira bez obaw u mnie kocimiętka ma być wyłącznie dodatkiem do perowski i szałwi.
Madzenka 10:58, 24 sie 2013

Kasiek napisał(a)

Marzenko,u siebie na watku napisalam dokladniej (chyba) o czym myslalam. Nie chce swojej przesadzac,(one maja bardzo dlugie korzenie pod trawa,nie wyjdzie jej to na dobre),tylko kombinuje,ze wlasnie te mlodsze,przesadzane kilkakrotnie u ogrodnika( w kuli),sa silniejsze,a co za tym idzie,lepiej rosna w naszych ogrodach.Po tegorocznej powodzi,wymyslilam sobie ,ze nie lubia stac w wodzie,wiec napewno podwyzszenie.Szkoda Twoich A. ale moze jeszcze raz sprobujesz...? Pasuja do Twojego ogrodu i Ciebie

Kasiek, raczej w tym miejscu ktore dla nich zaplanowałam grozi im zawsze zalewanie wodą. Więc chyba zdecyduję się na ambrowca fastigata. Amanogawy być może zastąpią kiedys kiku- shidare, bo jakoś na razie nie spełniają moich oczekiwań, mimo źe rosną w idelanych dla nich warunkach.
Madzenka 11:00, 24 sie 2013

Urszulla napisał(a)
A ja z innej beczki zadam pytanie:
czy Twoja Magical Moonlight pachną?
i czy jesienią się przebarwiają na róż?

Nie wiem czy pachna... Dzisiaj ocenię organoleptycznie.... Czy w ogóle hortensje ceni się za zapach?? Hm ja mam tę wadę,że nie wącham ogrodu... Czuję tylko zapach lawendy i macierzanki....

Magical moonlight nie wybarwia się , jest cały czas biala i stopniowo ale bardzo późno brązowieje. Musiłabym zerknąć na stare zdjęcia
Madzenka 12:08, 24 sie 2013

Składam meldunek, że lodówka po 2,5 tyg działa.... Po ekspresie do kawy wieeelka dziura w meblach a do piekarnika dotarła nieodpowiednia częśc,... I na dodatek chyba pompa ciepła do całkowitej wymiany... Bo wczoraj zostało wymienionych kilka płyt elektronicznych i nie ruszyła......
M mówi, że się zastanawiał przy ubezpieczaniu domu czy pakiet 50 tys na ubezpieczenie przed przepięciami to nie za dużo.... Na szczęście wybrał ten właśnie pakiet... Bo jak nam przyjdzie wymienić pompę ciepła to kwota będzie na styk....

Więc przestrzegam, źe trzeba sprawdzić dokładnie jak macie uebzpieczone mieszkanie bo niespodzianki dot awarii energetycznych bywają baaardzo kosztowne....
AlKa 12:29, 24 sie 2013

No to niezły klops
Dasia 12:34, 24 sie 2013

Lodówka w sumie najważniejsza, dobrze, że już działa, ale za piekarnikiem i ekspresem też pewnie tęsknicie. Muszę zajrzeć do naszego ubezpieczenia.
Luki 14:06, 24 sie 2013

Dobrze, że sprawa z sprzętem ruszyła. Mam nadzieje, że ubezpieczenie całkowicie pokryje koszt wymiany pompy ciepła. I to jest własnie dowód na to, że nie warto oszczędzać na ubezpieczeniu domu bo różne rzeczy chodzą po ludziach. Mam wśród znajomych takich co się śmiali, że ubezpieczamy dom....szkoda kasy i takie tam. Tylko jak zdarzyło się nieszczęście to już nie było tak do śmiechu...
Kasiek 15:46, 24 sie 2013

I ja tu przyznam racje,szczegolnie po swoich ostatnich doswiadczeniach.Nie ma co zalowac na dobry pakiet.
Marzenko trzymam kciuki.
Madzenka 15:47, 24 sie 2013

Luki napisał(a)
Dobrze, że sprawa z sprzętem ruszyła. Mam nadzieje, że ubezpieczenie całkowicie pokryje koszt wymiany pompy ciepła. I to jest własnie dowód na to, że nie warto oszczędzać na ubezpieczeniu domu bo różne rzeczy chodzą po ludziach. Mam wśród znajomych takich co się śmiali, że ubezpieczamy dom....szkoda kasy i takie tam. Tylko jak zdarzyło się nieszczęście to już nie było tak do śmiechu...

Mój M zawodowo się zajmuje ubezpiecznieniami więc ten aspekt mamy dobrze zabepieczony Ubepieczenie pokryje 100 % kosztów.
Madzenka 15:47, 24 sie 2013

Dasia napisał(a)
Lodówka w sumie najważniejsza, dobrze, że już działa, ale za piekarnikiem i ekspresem też pewnie tęsknicie. Muszę zajrzeć do naszego ubezpieczenia.

Zajrzyj koniecznie