Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 12:13, 24 sie 2013

Uzupełniać i ciut "wgłębię", bo kupiłąm ładne pączkowe wrzosy - jasny róż, a igiełki zielone z odcieniem szarości i dla tych muszę ciut wygrzebać miejsca, ale już z grubsza się znalazło.

agniecha973 12:15, 24 sie 2013

Bogda napisał(a)
No to lecę do Bricotylko u nas to...ale musze wymienić w skrzynkach bo miniaturowe cynie mi całe zeschłyno nie wiem jakim cudem

Leć. U nas się wyjątkowo rozkręciło w tym roku, ale są panie które lepiej dbają o rośliny i może mają większy ruch skoro są zadbane. U nas co tydzień świeża dostawa czegoś ładnego.
Olasta 13:38, 24 sie 2013

agniecha973 napisał(a)

Leć. U nas się wyjątkowo rozkręciło w tym roku, ale są panie które lepiej dbają o rośliny i może mają większy ruch skoro są zadbane. U nas co tydzień świeża dostawa czegoś ładnego.

A zostawiłaś coś dla mnie? Musze zmienić kompozycje w donicach na schodach i właśnie o wrzosach tam myślałam.
agniecha973 14:34, 24 sie 2013

Ola, nie dam rady tego wykupić mimo najszczerszych chęci
Madzenka 16:05, 24 sie 2013

agniecha973 napisał(a)
No z tą trawą to niezła szopka. Nigdy bym nie pomyślała, że ją będę miała, bo tak samo myślę. ALe dziś już przystawiłąm do żółtych róż i stwierdziłam, że może być
Budleja mnie trochę nęci, ale trochę taka rozczapirzona jest i nie do końca mnie przekonuje.\
Bużki.

Mowisz do żółtych róż???
Madzenka 16:06, 24 sie 2013

agniecha973 napisał(a)
I obiecane zdj. kącika z ławeczką. Brakuje jeszcze małej horti typu silver dolar, ale jeszcze nie wpadłą mi w ręce. Na razie stoi w tym miejscu doniczka z czerwonym szczawikiem. Limki słabe, bo na wiosnę połamane przez psy, ale odkąd sypnęłam kamyki, psy się tam nie kładą i odrosły. Jedna ma dwa kwiaty i tak naprawdę dopiero biorą się za kwitnienie. No i poducha z bukszpana dopiero się tworzy z kilku małych sadzonek. Zdj. z wczora z wieczora, trochę ponure.

Mam szukać dla Ciebie sillver dollar? Śliczny ten zakątek!!!
agniecha973 16:11, 24 sie 2013

Madżen, dolary mają w Karpaczu, tylko jakoś mi tam nie po drodze. Wiesz, jak już pojadę, to pół dnia zleci i jakoś tak mi się nie chce. Po drugie z Agą od Grabi miałyśmy jechać wspólnie, ale ona chyba teraz urlopuje. Czekam aż da znak. Jak nie będzie chciała, to sama może podjadę.
Mala_Mi 13:15, 25 sie 2013

Jeżówki wypasione.... będzie Pani zadowolona I znając życie i Twoje hektary... to do każdej dokupisz, by była większa kępa I nie skończy się na 2 pomarańczowych. każda w sobie coś ma

Wrzosy te szare mi najgorzej rosną i najbardziej kapryśne, dlatego już ich nie kupuję... wszystkie mi padają.... Brico u nas nie ma... może i dobrze..... spróbuj kupić białe pączkowe.. jak nie przepadam za białymi kwiatami, to białe wrzosy paczkowe są najlepsze

agniecha973 15:01, 25 sie 2013

Pewnie dokupię, ale na razie skupiam się nad jednym miejscem i tam mam na celowniku pomarańczowe. Masz rację, wszystkie mają w sobie coś, to bardzo wdzięczne kwiaty.

A toś mnie pocieszyła tymi wrzosami. Zobaczymy jak się u mnie sprawdzą. Białych pączkowych chyba nie widziałam, ale zajadę i się przyjrzę Ty nie masz Brico, a ja nie mam tylu ogrodniczych co Ty w okolicy, więc i tak mniej mnie kusi hi hi.
agniecha973 15:50, 25 sie 2013

Ania, może one nie są aż tak szare, co? Daj im szansę

Tu z bliska

A tu stoją na samym dole zdjęcia przmierzone do posadzenia